Końska Rewia Mody XVIII (2024)
Kolejne nowe stockholmy
Szary - winter shadow
Czarny - modern black
IMG_1648.jpeg
IMG_1647.jpeg
IMG_1646.jpeg
wątek zamknięty
dairoxroxi, szary to nazwa idealna, bo zzzzimny whuk :P
Na szczęście póki co, nic do mnie nie mówi z nowości, uff 🤡
Czekam teraz na nowego Eskadrona, bo coś ładnego mi mignęło na zapowiedziach 😜 Acz, czy się zdecyduję, nie wiem, patrząc na to, jak wygląda mój nawet nie roczny Cotton, to yhm... 🙄 Nie pogardziłabym jakąś ładną krateczką na derce, lub powrocie draloników w kratę...
wątek zamknięty
Moon, też podoba mi się ten brąz i granatowy/petrol?
i też marzy mi się dralon w kolekcji ;p a nawet używki już coraz trudniej uchwycić
Co do cottonów, rok temu na bf kupiłam dwa. Oba używane tak samo, jeden nadal elegancki, drugi przy takim samym użytkowaniu miał pełno przebarwień i wyglądał jak ściera... Ale to były te "stare" wzory cottonów, może te nowsze są jakieś lepsze teraz
wątek zamknięty
Pati2012, dokładnie też kupiłam jednego z ostatnich starych wzorów cottonów (obecne są mocno szpetne, ble :/ ) - i mimo że kolor jest dość jasny (camel), to po praniach (na 30*) widać że się po prostu sprał kolor i ma przebarwienia, plus zaczyna się marszczyć lamówka... Na pewno się mocno zastanowię zanim znowu kupię jakiś czaprak, ale tak jak piszesz - dralonikiem bym nie pogardziła 😀
wątek zamknięty
O kurczę, z moimi eskadronami z starszych kolekcji nic a nic się nie dzieje. Przyznam się, że nawet opłukuję je na myjni samochodowej, oczywiście samą wodą i nic im się nie dzieje. Do porównania mam jeszcze z kentucky, którego się pozbywam, jakoś u mnie nie zdaje egzaminu. Jak nadchodzi czas prania, to wręcz przeklinam go 🤣 Mowa tutaj o modelu Velvet. Natomiast skuszę się chyba wypróbować kentucky Classic Jumping (?) to są te cienkie czapraki. Za bardzo mi się podoba pikowanie kentucky, żeby tak szybko je skreślić, choć wybór kolorystyczny wtedy jest lichy🙁
wątek zamknięty
marianna152, - velvety wrzucam do pralki z płynem do prania ściereczek z mikrofibry i wychodzą jak nowe 😁
Cottony mam raczej starsze, tylko jeden granatowy upolowany z 2 lata temu na turbo promce w equishopie, wszystkie się póki co raczej trzymają... ale tego najnowszego to prała ledwo z 2x, więc żaden wyczyn 😅
wątek zamknięty
Proszę o pomoc. Mam dużu problem z rozmiarem na mojego smoka..
Nie wiem kompletnie które lepiej mu leżą 🙈
IMG20241114192925.jpg
wątek zamknięty
IskraADHD, - mniejsze, te większe są imo za długie i mogą przeszkadzać w ruchu, przy zginaniu nogi 😉
wątek zamknięty
keirashara, dziękuję i w sumie to się cieszę, że mieścimy się w M-ki w takim razie 😅
Chociaż smoku ma 175 cm i budową bliżej mu do Ślązaka niż SP, więc byłam gotowa zamawiać L, a tu po przymiarce miła niespodzianka
wątek zamknięty
IskraADHD, lepiej M weź bo L mogą zjeżdżać. Kupiłam L i założyłam na przód to mi prawie je zdeptała podczas jazdy, także zamówiłam M na przód a L mam na tył i są ok. Mi brakuje rozmiaru pomiędzy M a L 😅
wątek zamknięty
IskraADHD, - mój ślązak nosi M też 😝 ale ma skromne 10cm wzrostu mniej. Też zamówiłam na start L-ki, potem założyłam, że dobra tam, będą na tyły... ale w sumie nie zakładam mu tylnich i muszę je opchnąć chyba 😂 bo leżą tylko bez sensu.
wątek zamknięty
martrix, no nie, kurde, też mi się podoba jak będzie taki velvet zielony ze złota lamówką
... pomimo że mam już zielony velvet ze złotą lamówką z mattesa, ale to jest inny zielony 🤔😜
wątek zamknięty
martrix, naajs, w końcu coś co mi się podoba! Ten karmelowy to totalnie moje kolory, a na tym filmiku naprawdę elegancko wyglądają pikowania, nie ma festynu 😍
wątek zamknięty
Zastanawia mnie jak ten zielony będą nazywać 🤣 bo podobny jest do Racing green. Ale równie dobrze mogą coś innego wymyślić. Aczkolwiek ten Racing to jeden z ładniejszych, ktory niestety przeoczyłam i fajnie było by go upolować teraz ;p
Edit… już widzę, vintage green, czyli chyba trochę inny. No zobaczymy. Zrobię jutro obczajke w H&P może to się zastanowię 😉
wątek zamknięty
keirashara, Mój partner to mnie goni za skarpetki z resztkami siana w pralce, a co dopiero czapraki 🤣
wątek zamknięty
marianna152, - mój bierze na klatę na szczęście, a płynu sam użyczył, bo to do jego detailingowych ściereczek 😂 Fakt, że przed pralką zwykle opłukuję w wannie/pod prysznicem, więc wchodzą już odfutrzone i po praniu puszczam pralkę na czyszczenie.
Dla mnie ten nowy eskadron meh, ale ja nie jestem fanką zieleni 😅
wątek zamknięty
Heh ja piorę wszystko jak jest w pracy 🤣 jakoś dziwnym trafem jak tego nie widzi to nagle futro magicznie się nie pojawia na jego rzeczach, a raz uprałam czaprak na jego oczach i dwa tygodnie się czepiał, że ofutrzony do pracy chodzi 😅
wątek zamknięty
martrix, zieleń nazywa się ocean.
Kurde trafia do mnie ta kolekcja 😍
Fajnie, że wyszły też ochraniacze neoprenowe kolekcyjne, przynajmniej coś nowego 😁
wątek zamknięty
o nie... podoba mi się WSZYSTKO, nawet ta zieleń! 🤐🤣
szkoda że w krateczkę nie ma, true blue i almand to by było połączenie... <3
Chce ktoś nerkę?
wątek zamknięty
Ech czy ja dobrze widzę że w tym zielonym nie ma ani glittera ani welurku? Meh to sobie pokupowalam 🤣
wątek zamknięty
Moon, jest kratka i wg mnie obłędna
Screenshot_20241115_073301.jpg
wątek zamknięty
anai, no ładna, ale dla mnie bez efektu wow, że tak se branżowo zażartuję 🤣
wątek zamknięty
Heh ja piorę wszystko jak jest w pracy 🤣 jakoś dziwnym trafem jak tego nie widzi to nagle futro magicznie się nie pojawia na jego rzeczach, a raz uprałam czaprak na jego oczach i dwa tygodnie się czepiał, że ofutrzony do pracy chodzi 😅
Zuzu.,
O to samo robię. Czego oczy nie
anai kurde, ładna!
wątek zamknięty
donkeyboy, no ja też jestem zawiedziona.. bo marzył mi się ten welurowy. Pozostaje mi zatem ten satin crystal.
wątek zamknięty
anai, faktycznie, a na zagranicznych stronach jest jako ocean 😅
IMG_20241115_080640.jpg
wątek zamknięty
anai, a widział ktoś w którym polskim sklepie ta derka w kratkę jest dostępna? 🌷
Poza derka nic do mnie nie mówi szczególnie ..ufff bo już w tym miesiącu obkupiłam się w ES, a jeszcze czekam na Kentucky derkę w kratkę aż będzie na promocji 🤣
wątek zamknięty
Ja już na derki mam bana, kupiłam dwie w tym miesiącu. Dzisiaj zrobię zdjęcia i wrzucę 🤠
wątek zamknięty
Podbijam pytanie dairoxroxi 🙈 w którym będzie ta derka 🙈
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.