keirashara, o kurde, to faktycznie masz wesoło. A myślałam, że o moje 45 przy rozmiarze 36 jest trudno 🙈
Meise, zobacz sobie w Decathlonie 🙂 ja mam jedne oficerki od nich już 7 lat i naprawdę nie dbam o nie, a jak ogarnę je, to jak nowe 🙂 wyszły nowe modele, kupiłam teraz aktualny model i jestem zakochana. Ręcznie robione w Portugalii, skóra miękka, masz wiązanka małe i błyskotkę przy łuku, i cena 700 zł 🙂 i to tylko decathlon a mozna
Jako, że przeżyłam bycie ciągniętą przez konia za nogę w strzemieniu - NIE polecam jeździć w za dużych w stopie oficerkach. Ale akurat ja mam traumę. But mi utkwił w strzemieniu właśnie dlatego, że był za duży. Były to moje pierwsze oficerki, rozmiar za duże, bo promkę dorwałam. W łydce na wysokość i szerokość dobre.
Następne oficerki były uszyte na miarę. Z resztą jeżdżę w nich do dziś, 7 lat stuknie. Tylko zamki wymieniam.
Naciau, Które to te z Decathlonu?
Przyjechaly moje upolowane Ariaty, co prawda muszą poczekać do wiosny ale ojojojoj 😍
Pasują ideolo 🦄
1000014210.png
1000014209.png
faith, ja też upolowałam jedna pare Ariatow, czekają w piwnicy az moje stare się już totalnie rozpadną. Najlepsze oficerki ever😁
Zazdroszczę ludziom, których nogi mieszczą się w tabelki rozmiarowe producentów oficerek… 🦄🤣
Sankaritarina, FOUGANZA Oficerki Fouganza 900 Skórzane 799.99zł
xxagaxx tak 😀 zwłaszcza cieszą za 1/3 ceny, jak wytrzymają tyle co poprzednie to prawie do emerytury 😝
Na Vinted akurat, ale byłam też blisko ściągnięcia z Reitsport Klawunde, mają wyprzedaże oficerek co jakiś czas i można kupić od 100 euro 🙂 ariaty, cavallo, koenigsy 🙂
Naciau, a dzięki, dzięki🙂
faith, Ty to masz chyba jakieś chody na tym Vinted 😀 Ładne oficery!
Hej, szukam oficerek takich za 1500zł, klasyczne, ze sznurowaniem,
waham się między Ego7 Orion, ARIAT Palisade. Które wybrać ? Albo co polecacie w tej cenie ?
Perlica, wygląda jak Parlanti, a dokładnie K-boots
Zuzu., dziękuję.
A czy jest coś tańszego niż Parlanti ale też "kapciowego" w kostce?
Perlica, a mi wygląda jak De Niro salentino
donkeyboy, to nie jest De Niro na pewno
Perlica, https://joshuajonesuk.com/shop/de-niro-salentino-black-patent-grey/
Edit: Chociaż faktycznie, ten znaczek w innym miejscu - jednak nie
Ja nie znam większych kapci niż parlanti, ale też trwałość przez to miały słabą. Przynajmniej te 6-8 lat temu jak się zrobiły popularne, właśnie przez wygodę.
Czy jest tu ktoś, kto użytkuje ego7 orion? Jak dużo te oficerki siadają? Chciałam sobie je zamówić, ale oczywiście mam za krótka nogę dla mojego rozmiaru 😅 wysokość mojej nogi to 42 cm, najkrótsze oficerki dla rozmiaru 39 to 44 cm. Czy to ma prawo zadziałać?
Myślę, że na spokojnie ci tyle siada. Ja w sumie żałuję, że odesłałam wyższe, mogłam włożyć na początek podpietki i przeczekać, bo teraz te moje są jak na mój gust już trochę za nisko.
flygirl, dzięki! Właśnie pani w sklepie była mocno sceptyczna czy będą dobre, ale odniosłam wrażenie że chciała mnie chyba szybko spławić i niezbyt jej rady do mnie przemówiły...
Czy ktoś ma te oficerki Schill ? Są spoko czy tylko mają agresywny marketing 😅 Jeśli chodzi o DeNiro to na południu Polski jest opcja gdzieś pobrania wymiarów czy tylko GNL?
Kuniaa, - a to nie jest koenings po rebrandibgu? 😉
Deniro z tego co pamiętam miał też Salon Jezdziecki Koński Świat i pobierali wymiary.
keirashara, jest ale jeśli rebranding jest kiepski bo ze spoko rzeczy zrobiło się tak se to się pytam czy nie wyszło im to na gorsze razem z jakością
dariamajka, nie ten dokładnie model ale mam wrażenie bardzo podobne, mam Horze Duvall kupione na zeszłorocznym black friday 😉
Kuniaa, Kraków zapraszam do mierzenia DeNiro 🙂