Bryczesy
Majeczka, ja też myślałam, że mój koń nie będzie latać w kosmos w swojej derce, ale Winderen uważa inaczej. 😆
Ale to nie tylko derki, ten sam science bullshit leciał przy podkładkach, które, ok, są dobre, ale wystarczyło opisać warstwy. To samo było grane przy strzemionach. Ale te derki wygrały wszystko, nie spojrzę już normalnie na tę firmę. 😆
Co do Mayi, przecież regularnie tutaj ludzie narzekają, że się jakość spierdzieliła. Moja przyjaciółka nawet próbowała je reklamować, bo to nie są te same bryczesy, które kupiła rok wcześniej. Ja kupiłam i od razu sprzedałam swoje ostatnie i nigdy więcej nie zamówię. Więc nie wiem, gdzie się tak ludzie zachwycają.
Sivrite, nie no zachwycają się w tym wątku wielokrotnie, w tym roku.
Ja kupiłam na promce pierwszy raz w tym roku MD, super krój leginsów i koszulki, ale tak sztucznego nie oddychającego materiału to ja nigdzie nie widziałam.
Podobnie Ego7, super krój, pięknie leżą, ale materiał nie oddycha.
dla MD nadal są najwygodniejsze. Faktycznie był problem z rozmiarami w tym roku, ale dostałam informację, że mieli problem z dostawcą i stąd mieli bałagan z prawidłowym ometkowaniem. Poza tym trochę zmienili krój (krótsze nogawki), ale dla mnie i tak MD to są najwygodniejsze gacie do jazdy.
U mnie materiał był w tym roku inny niż w poprzednich trzech parach. Cieńszy i mniej rozciągliwy. U przyjaciółki się pomehaciły i porozciągały po kilku użyciach. Może tylko ta jedna dostawa przed promocją była felerna, nie wiem, ale na pewno więcej nie zaryzykuję za tyle kasy.
Ktoś pytał czy jakość podobna do equiline. Moim zdaniem tak i krój też. Fajnie się czyszczą bo każdy nasz stajenny kurz przecierasz i nie ma śladu. Dobrze rozciągliwe, po praniu też nie płowieją itp jak np spooks. Jeżdżę w nich od około miesiąca, na stronie będą niebawem. A wracając do MD to prawda ze wygodniejszych legginsów dla mnie osobiście nie ma. Tyle że jakość tych z 2021 roku a tych co są teraz to niebo a ziemia. No i rozmiarówka jak już ktoś pisał bardzo się zmieniła.
majeczka, ja pytałam.
A lej klejący? Ciekawe jak po praniu lej, bo nie ukrywam,że jedyną wadą Equline jest to że lej się niszczy bardzo szybko.
Ja nie mam porównania do poprzednich lat jeśli chodzi o MD ale legginsy meeeega wygodne. Zdecydowanie lepiej mi niż w Equiline legginsach (one jakby mniej rozciągliwe).
Lej nie klejący. Niby jest takie pierwsze wrażenie ale nie przylepia się do siodła. Narazie po praniach lej bez zmian. Nie wypychają się też kolana czego osobiście nie znoszę w bryczesach. Ja bym wolała jedynie co to kieszonkę z boku a nie z przodu jak w MD Compresion . Łatwiej wyciągać smaczki 😉
majeczka, ale kosmiczna firma nie zrobiła kieszonki na telefon na udzie? Czy mówisz o jakiejs dodatkowej?
Nie nie ma. Jest tak jak w MD Compresion takie wpuszczane z przodu
nie kumam firm które nie robią kieszonek na telefon xD Jeszcze jak zima, to można schować w polar czy kamizelkę, ale latem? Albo jak ktoś jeździ w kamizelce ochronnej?
Uwielbiam kieszonki i już parę razy nie kupilam spodni bo jej nie miały.
xxagaxx, też nie ogarniam. Mam wieczny problem z telefonem i kamizelka nie jest rozwiązaniem bo mam dość cienkie kamizelki i lata mi ta cegła po kieszeni. Serio to jest rozwiązanie wymyślone dawno temu i ciągle zaskakują mnie firmy produkujące bryczki bez. O ile w tanich to przechodzi to bryczki 500+ dla mnie są bez sensu jak nie mają tej kieszeni.
Jak można zrobić super-duper bryczesy bez tak ważnego aspektu jak kieszeń na telefon? 😂 Szczerze mówiąc to ja te bez kieszonki z góry odrzucam. Mam jakieś starsze bez, ale od dobrych 3/4 lat jest to dla mnie czynnik decydujący o zakupie.
Ja właśnie tych Compression z tego powodu nigdy nie wzięłam. Ok, tam się mieści telefon w tej kieszeni, ale żeby go wyjąć lub włożyć, to trzeba, kurde, wstać i się nasiłować. Nie wiem, czemu Function i Performance mają na udzie, a te jedne normalną kieszeń na pachwinie. Może im się jakoś kompresyjność nie zgadzała z tą kieszenią, ale wyszło bez sensu.
Od kilku lat nie muszę w lecie mieć saszetki na telefon, podskakującej non stop i to jest taki komfort... Mała rzecz, a taka zmiana.
Jak można jeździć z telefonem? O wy bezbożniki 🤣 na jeździe się skupcie a nie na płoteczkach 🤣
(Oczywiście sarkazm, żeby nie było).
martrix, - a co ja mam z nim zrobić w trakcie jazdy czy nawet krzątania po stajni? 😅 Nie bardzo widzi mi się zostawić przy boksie, gdzie każdy ma dostęp, jednak to droga rzecz, a ręce się czasem kleją. Jak kiedyś zostawiłam na krzesełku na placu to komuś spadł, ekran się zbił i winnych brak, a ja 800zł w plecy.
keirashara, przecież napisałam że to sarkazm ;p
Raz szukałam telefonu w lesie 😂 po tym jak w terenie wypadł z nerki...
Także kieszeń w spodniach to must have
Ja z telefonem też rzadko jeżdżę ale jeżdżę z cukierkami i na bocznej kieszeni to akurat jest mega wygodne w tej z przodu nie.
Pati2012, 🤣🤣🤣 mi kiedyś wypadł podczas robienia zdjęć konia do ogłoszenia - pięknie leżał koło kopytka na jednym ze zdjęć 🤣
Ja uwielbiam kieszenie na udach, aczkolwiek faktycznie te bryczki muszą być dobrze dopasowane żeby nie wylatywał.
I też chyba zainwestuje w nerkę bo trzymając marchewki w kieszeniach raz zdarzyło mi się prawie poczęstować mojego konia wypranym Buscopanem - który może sam by jakoś mega nie zrobił krzywdy ale jego opakowanie z ostrymi krawędziami już tak 🤐
Ja też odrzucam bryczesy bez kieszeni na telefon, mamy w stajni wszystko sterowane z apki i muszę mieć go przy tyłku, bo ani wody nie puszczę, ani bramy nie otworzę 😂
majeczka, ale kosmiczna firma nie zrobiła kieszonki na telefon na udzie? Czy mówisz o jakiejs dodatkowej?
xxagaxx, Myślę, że w kosmosie nie ma zasięgu po prostu 🤷
zembria, No i widzisz, glupia ja, nie pomyślałam🤣
Śmiechy, chichy, a ja dziś testowałam leginsy i są mega spoko, a za 200 pln to juź wogóle nie ma co dyskutować.
Ma ktoś MD zimowe bryczesy i może podzielić się opinią odnośnie rozmiaru w porównaniu do wersji letniej function?
Też się chętnie dowiem, bo chyba się skuszę. Chociaż się zastanawiam, czy wziąć teraz czy poczekać na BF.
flygirl, zamówiłam w 3ch rozmiarach i będę odsyłać. Opinie na stronie nie były jednoznaczne co do rozmiarowki. Jak przyjdą to podzielę się spostrzeżeniami.
Perlica, też miałam kupić, akurat nawet za 70 zł mi się wyświetlały (bez ocieplenia, a za 160 zł z ociepleniem), ale stwierdziłam, że muszę dodrzeć najpierw te pantalony, które mam 😁 Jeśli będę regularnie jeździć, to może wiosną kupię te cienkie legginsy, by się nie rozpłynąć się w upały na treningach.
Dementek, to cena jakaś mega śmieszna, zazdro !
A wiecie, że istnieją saszetki? :P Takie na biodra. Fakt, może się nie wszystkim podoba dizajn, ja tam lubię...