Jak najtaniej odesłać paczkę tak żeby kurier dostarczył ja na miejsce? Wielkości opakowania na buty. Jedyne co tanie to do paczkomatow..
DPD w opcji nadanie punkt -> dostawa kurier dom.
drabcio, zobacz np. przez sendit, mi zwykle wychodzni najtaniej tam nadawać,
Uu faktycznie jeszcze taniej niż DPD, kto da mniej kto da mniej 😂
Ja inpostem nadaje zawsze do paczkomatu i wpisuję, żeby odbiorcy doręczyć do domu
drabcio, przecież inpost ma normalnie opcje, paczkomat-paczkomat albo paczkomat-adres albo w ogole kurier inpost😅
drabcio, no pewnie, nie raz tak wysyłam
Hola, aaga84 napisała że nadaje DO paczkomatu I wpisuje że wysyłka na adres czyjś a nie do paczkomatu. W cenie dostarczenia do paczkomatu jak rozumiem.
Bo to że z paczkomatu kurier komuś do domu przywozi to wiem - stąd moje pierwsze pytanie o tańsze opcje bo InPost kasuje 22 zł za taką paczkę - sendit w porównaniu miał dużo taniej.
drabcio, nie no cena nadania na adres tak jak piszą dziewczyny, ale myślałam, że nie wiesz, że jest taka opcja
A ja mam zaufanie do inpostu i wolę ich niż inne firmy, bo jeszcze się nie nacięłam. A dhl i dpd mnie już nie raz nieźle wkurzyli
Aa nie to wiem ze mozna, szukam po prostu czegoś taniej.. mi nie robi roznicy kto 🙂 pomyliłam nazwę miejscowości nadając ta paczkę DHL i ponad dwa tygodnie zajęło odkręcenie tego 🙃
Ale gorsze rzeczy się ludziom zdarzają 😅
Post został usunięty przez moderatora
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban permanentny
Komentarz moderatora: spam
Nie wiem, gdzie to dac - czy wiedzial by ktos, kto jest ilustratorem okladki ksiazki Kira i czarny rumak?
Bella04, Autor projektu okładki - Sławomir Figura
Głupie pytanie - czy wszystkie auta hybrydowe mają automatyczną skrzynię biegów?
Kiedyś Melvit miał w ofercie kaszę owsianą. To były łamane ziarna owsa, nie pęczak. Nie były bardzo drobne, ale też nieszczególnie grube, praktycznie nie miały pyłu. No idealnie. Niestety, produkt nie jest dostępny. Czy ktoś wie, gdzie kupię podobną kaszę? Najlepiej internet.
Gdzie znajdę takie duże wieńce żeby nałożyć na szyje konia do zdjęć świątecznych? Czy zostaje robienie samemu (chciałabym tego uniknąć 🤣😉?
helcia, - mój protip - kup girlandę i oplataj na szyi. Tańsze, łatwiej wsadzisz i dopasujesz na każdego konia 😎
Efekt jest taki - girlanda z casto za 50zł, dużo tańsza niż wieńce. Kwestia ładnego ułożenia.
Jak szukałam wieńca to wychodziły po 300zł lub więcej...
IMG_20211224_112050_202.jpg
Screenshot_20241029_222725_Gallery.jpg
martrix, Dziękuję 😀 Dotychczas wszystkie auta, które mnie zainteresowały, były w automacie.
Miał ktoś z Was może do czynienia z podgrzewanymi kapciami? Potrzebowałabym czegoś takiego, najchętniej do ładowania i żeby były dwa osobne kapcie a nie taki jeden "worek" do którego się wkłada stopy. Możecie coś polecić?
Właściwie nie wstydzę się o to zapytać ale nie mam pojęcia gdzie miałabym to zrobić.
Moja Mama miała kiedyś taki mały robot kuchenny. Towarzyszył mi całe dzieciństwo Heh. Był biały, zaokrąglony. Miał małe, wymienne tarki ( wiadomo można było przykładowo zetrzeć coś na małych lub dużych oczkach na plastry i chyba na frytki ), marki MULINEX. Używała go jeszcze długo po tym jak wszyscy wybyliśmy z domu. Aż się zepsuł i jak sama mówi wyrzuciła go lekką ręką. Od tamtej pory nie znalazła sobie nic co by jej tak pasowało. Próbowaliśmy szukać na wszelkich portalach, giełdzie itp itd. Nie ma. Pomyślałam, że Was zapytam, może gdzieś w czeluściach szafki, piwnicy, szopy no gdziekolwiek zalega Wam coś takiego?
Może to śmieszne ale serio odkupię żeby chociaż zrobić jej tą przyjemność 😉
Saklawia
Chodzi ci o taką szatkownicę?
https://www.kaufland.pl wpisz sobie Moulinex Fresh Express 3 w 1
Saklawia, na Temu wyświetlały mi się różne krajalnice/tarki także tam też można zerknąć 😉
szemrana, na stronie Kauflandu już przejrzeliśmy wszystko i to nie jest to. Jestem przekonana, że już tego modelu nie produkują.
Dementek, oj na ile potrafiłam to przeryłam Temu.
Ogólnie nie poznaję mojej Mamy bo jest największą hejterką sprzętów używanych jaką znam a tak jej zależy, że przestało to mieć znaczenie. Ważna jest wielkość robota i łatwość czyszczenia. Poszukam jeszcze na zagranicznych stronach ale to już dla spokoju ducha 😉
Dziękuję za rady
Zainspirowana wpisem Dementek z kącika żółtodziobów - macie może jakieś pochłaniacze wilgoci w autach? Mam stare autko, raz na jakiś czas zachodzi mi strasznie parą po odpaleniu, muszę kilka minut poczekać na włączonym silniku i odpalonym nawiewie aż to zejdzie. Rzadko, ale się zdarza - pochłaniacz wilgoci tu pomoże? Ktoś jakiś konkretny poleci? Na allegro widzę tego dużo, ale z opcją suszenia w mikrofali, a mikrofali nie posiadam.
magda, A wymieniasz filtry regularnie? Głównie filtr kabinowy, może trzeba częściej wymieniać + uszczelki szyb jeszcze wartałoby sprawdzić + wyczyścić szyby porządnie i spsikać jakimkolwiek "anty-para".
A jeśli chodzi o pochłaniacze wilgoci, to są takie (takie woreczki z granulatem), które możesz suszyć na kaloryferze. Jeszcze są takie osuszacze elektryczne, z pojemniczkiem, w którym zbiera się "zebrana" woda, ponoć spoko.
Czy faktycznie działają, to nie powiem, bo auto, które mi mocno parowało, poszło w świat (aczkolwiek stało kilka dni w garażu z wyłożonymi gazetami pod wycieraczkami celem osuszenia w zimie - tak, wiem, boomersko-emerycki sposób, ale ten akurat działa - a potem wymieniałam częściej filtr, bo jakoś szybko się zapychał).