Bryczesy
Hermes, a ten materiał na nich taki z serii bawełna dzianinowa czy taki bardziej śliski?
To są te same, które kupiłam na Ali ponad rok temu. W odczuciu są jak pianka do nurkowania. 😀
Mnie w nich ciepło. Jeżdżę tak do -5 zwykle, w mrozy poniżej -10 nie wsiadam. Nie lubię być ludzikiem Michelin, w tych mi ciepło jak jeżdżę, czasami mi trochę w tyłek chłodno, jak już jest koło 0 i stępuję w ręku. Jak już jest za zimno na nie, to po prostu nie jeżdżę, więc dla mnie to są zimowe bryczesy. 🤣
Kupiłam w tym końskim outlecie zimowe Tru Ridery oraz zimowe Euro Stary (które nie są ES a Easy Rider by euro-star, wiec uważam że trochę sklep poleciał w jajo z opisem) i no, wciaż uważam ze nie stały blisko nawet z Horze WInter czy Schockemohle.
xxagaxx, dobrze że piszesz bo chciałam kupić next week TR, ale to nie kupię w takim razie.
Te starsze TR są faktycznie cieńsze niż schockemohle, za to mają fajny wysoki stan. Natomiast te nowsze są ponoć grubsze.
Mi na zimnej hali (połowa z siatki) wystarczają. W sumie nie wiem czy w największe zimno wolę je czy schocke, bo do schocke muszę mieć jakąś mega dĺugą podkoszulkę, bo mają upierdliwie niski stan i inaczej lubi mi zawiać po nerkach.
Perlica, i tak z tych wszystkich innych TR wypadają najlepiej.
keirashara, masz racje, dla mnie ten niski stan w Schockach to porazka. I to jest mój jedyny zarzut do tych spodni, bo są naprawde ciepłe.
Te Easy Rider by euro-star też mają niski, no ale ogólnie są bardzo fajne to na teraz mogą być.
Perlica, czasana podszewka nie brzmi dobrze 😉
xxagaxx, ja własnie nie wiem co to znaczy🙊
Perlica, powinny mieć taki meszek od środka
Ollala, aha.
xxagaxx, to źle?
Perlica, to znaczy ze nie jest to polarek jak w Schokach. Nie twierdzę że na 100% ale wszelkie "Czesane" podszewki u mnie właśnie tak wyglądały. Schoki czy te Horze mają autetycznie polar w środku. Wyślę przy okazji fotki to moze będzie łatwiej zrozumieć.
Czesaną podszewkę mają niby zimowe Equiline... no błagam,gdzie to zimowe? chyba że mówimy o zimie w UK, to może xD
Rozumiem.
xxagaxx, a które HORZE masz na myśli?
Perlica, strone temu o tym pisaliśmy. Activ winter
xxagaxx, masz tą wersję z kieszenią? Kupowałaś rozmiar mniejsze? Kiedyś były takie sugestie - przy czym ja kupiłam ale wersję bez kieszeni - i ta bez kieszeni nie jest bardzo elastyczna, wchodzę bardzo na wcisk. Za to jest mega ciepła.
Chyba wszystkie zimowe Horze są takie grube
epk, mam z kieszenią i no, mogłam wziąć mniejsze, ale jakiejs tragedii nie mam.
Perlica, gdyby po opisie można bylo wywnioskować ciepłote spodni byśmy o tym nie rozmawiali 3 strone 😀 Ja pomimo ze zapytałam na insta właścicielkę Secon horse hand czy bryczesy SĄ PODSZYTE polarem to dostałam, super "Czesaną podszewkę". wieczorem ci wrzuce zdjęcia to moze zrozumiesz o co chodzi 😀
tu te same spodnie z podszewką z polaru 😀
https://arcus-konie.pl/horze-bryczesy-active-winter-36610-p-18698.html
Mi obojętne czym one będą podszyte:
- zależy mi na ciepłocie jak w Schocku
- stan wyższy niż w Schocku ( najlepiej po łokcie 🙃😉
- rozciągliwy materiał ( bo mam jedne bryczesy Horze, niby grubsze, ale one są sztywne jak uniform, mają wysoki stan ale on mi odstaje na plecach😭😉 są straszne...
Perlica, ja też miałam jedne bryczesy z Horze z mega wysokim stanem i oddałam je w pizdu. Okropne były, tak jak piszesz - sztywne i odstawały w talii.
Te legginsy wyglądają jakby były z bawełny z zewnątrz, jak tanie bryczesy dla dzieci z deca. Tylko to mnie powstrzymuje przed kupnem
Perlica, no właśnie nie jest ci obojętne, skoro mają być ciepłe jak Schoki xD Zadne czesanie nie da ci tej ciepłoty, bo szoki mają polarek tak samo wlasnie jak Horze Active Winter.
Jedyne co wygląda obiecujaco to zimowe ZacZess, bo mają miśka:
https://www.zaczess.com/en-eu/products/winter-leggings
xxagaxx, a coś jest negatynwego w tych Acitve Winter?
Perlica, ja mam te b vertigo evelina. Nie mam porównania do schocke, ale te b vertigo są mega ciepłe. Mają od wewnątrz meszek, w ogóle material przypomina Jersey? Taki dresowy, gruby, bardzo ciepły. Założyłam ostatnio rano i się ugotowalam (jeżdżę na zewnątrz). Mają wysoki stan, rozmiarówka dość spora.
A powiedzcie... podobają mi się bardzo nowe bryczesy od spooksa, ale kojarzę, że sporo osób narzekało na jakość. :/ i pytanie jak to jest z ich wytrzymałością? I czy słuchać serca czy rozumu i jednak je odpuścić 😐
To ja zapytam przewrotnie bo wszystko co pokazujecie na zimę to legginsy a ja ich nie trawie. Polecacie jakieś bryczesy zimowe ?
domiwa, Ja mogę polecić Mountain horse zimowe, softshellowe, ciepłe, z polarkiem pod spodem. I Decathlonowe kipwarm, te co wyglądają jak "skórzane" świetne są! Cieplutkie i nieprzemakalne, a jak się czymś ubrudzą to wystarczy je gąbką przetrzeć 🙂
Zembria, "skórzane" to dość delikatne określenie. Dla mnie to jest lateks prosto pod latarnię. 🤣
Żeby nie było, noszę je już z 7 lat, kolejne pary, ale zawsze mi w nich wstyd do Lidla iść. 😂
anai, o widzisz, wygladąją na ciepłe i ten stan jest fajowy.
Dobra, przyszły tydzień mam wypłatę to coś muszę zamówić.
Zaczess strasznie długo się czeka.
Lateks błyszczy 😉 decathlonowe bardziej jak guma, ale są genialne w użytkowaniu 🙂