Ogłowia

Zuzu.,
W revoltowych ogłoszeniach 4 micklemy w rozmiarze con
Tylko chyba wszystkie czarne, a ty chyba chciałaś brązowe…
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
30 września 2024 21:11
Jak rozmiarowo wypadają ogłowia KaWal? Coś kojarzę że są takie raczej + niż -? Koń z łebkiem w kantarze full na drugiej dziurce z 5ciu więc nie wiem czy cob tu będzie lepiej pasował czy lepiej wziąć full
donkeyboy, wypadają serio spore. Ja konia co ma kantary cob/mały full zapięłam na prawie ostatnie dziurki w cob anatomicznym
30 września 2024 21:25
Zuzu., może nieprzytomna jestem - ale masz na myśli te dziurki od mniejszego końca bo to ogłowie takie duże, tak?
Yes
30 września 2024 22:02
Zuzu., super, dziękuję ci bardzo 🙂
Czy ktoś ostatnio kupował jakieś ogłowie z Premiere?
Szukam czegoś względnie taniego do ciurania, a bardzo dobrze je wspominam.
Kwestia, czy coś z jakością na przestrzeni tylko dobrych kilku lat się nie porobiło 😉
Milla, znajoma kupiła niedawno i naprawdę imho super jakość. wprawdzie ona nie ciura go i nie jeździ codzinnie ale sama jakość "netto"- nowej sztuki bardzo fajna.
Dzięki!
Właśnie te 8 lat temu miałam 2 ich ogłowia i dobrze je wspominam, ale wolałam się upewnić, czy jakość pozostała bez zmian 🙂
hej, potrzebuję dobrej rady bo osiwieję... Mam konia ktory na głowie obciera się od wszystkiego, mimo ze glowa i oglowie utrzymywane w mega czystości zeby problemu nie poglębiać. Po dluuugich bojach udało mi się dobrać oglowie munsztukowe, które pasuje. Sprawdzilam wszystkie marki do 500 euro i tylko te lepsze Schockemohle pasuja na tyle ze nie zdejmowalam natychmiast po zalożeniu. Nawet to jedno jedyne po tygodniu jazdy obciera go jednak pod sprzączkami paskow policzkowych - tymi na srodku policzka. Nie jest za ciasne, po prostu skora jak u krolewny. Jakies pomysly jak to odizolować? Myslalam o takich krazkach z welny, ale to sie chyba nie utrzyma...
https://www.ebay.co.uk/itm/392289862269?chn=ps&_ul=GB&var=661420689774&norover=1&mkevt=1&mkrid=710-169684-150054-4&mkcid=2&itemid=661420689774_392289862269&targetid=325425753764&device=c&mktype=pla&googleloc=1011409&poi=&campaignid=20646545186&mkgroupid=152356903417&rlsatarget=pla-325425753764&abcId=&merchantid=115227744&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwjsi4BhB5EiwAFAL0YFMgb_WfHnoO1h5I0651QlWIf18MU8YCcFQrY4b9KLH_UDkysx4VDBoCUvQQAvD_BwE
konstelacja, a jak krew? Może ma niedobory jakieś
Krew bez zarzutu, nawet w rozszerzonym profilu niczego nie brakuje. Oglowie wedzidlowe jakos udało się "rozjezdzić" ale wtedy chodzil w oglowiu 3 razy w tyg wiec bylo latwiej...
Ja też mam takiego delikatesa i w zasadzie to wszystko mam owinięte wełną, próbowałaś założyć takie pełne futro jak na kantary tam? U nas to gównie potylica była problemem. No i obowiązkowo kantar out na padok. Nic mądrzejszego nie wymyśliłam
https://www.equinell.pl/akcesoria-do-oglowi/1095-naturalne-futerko-na-nachrapnik-14cm-kavalkade.html
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
18 października 2024 20:06
wyglada obiecująco, ale munsztukowych takich nie produkuja 🙂 futro na paski to dobry trop, tylko jak go tak opakuje ze wszystkich stron to chyba muszę rozmiar na x-fulla zamienić 😉
Padok bez kantara zdecydowanie pomaga, od dwoch lat praktykujemy i bez tego juz ani rusz
Help
Ogłowie na konia z łbem szerokim jak mutant i wystającymi kośćmi jarzmowymi
Fajnie leży Schockemohle Equitus, mam czarne (xfull), potrzebuję brązowe
Ale nie mam ponad tysiaka na zbyciu
Kupiłam Felix Buhler Space Vision-ładne, miękkie, ale musiałabym dorobić dziurki (na długość, bo nachrapnik się zapina na 3 dziurkę, o dziwo)-więc chyba pójdzie do ogłoszeń, albo będę odsyłać
Waldhausen S-line Sensation mi się podoba, i ma wyjmowany skośnik, ale podejrzewam że nachrapnik się nie zapnie…
We wszystkich standardowych ogłowiach które przymierzałam paski wchodxiły na kości jarzmowe albo w oczy…
Znajdę coś?
Na taki łeb?
5dd4d720-6c4d-4c60-b24d-f881ec3a9cee.jpeg 5dd4d720-6c4d-4c60-b24d-f881ec3a9cee.jpeg
5ac4d827-61aa-4a5a-aca8-ee5cc0c0178a.jpeg 5ac4d827-61aa-4a5a-aca8-ee5cc0c0178a.jpeg
7fef882a-411a-4a8c-b9fb-c2fb30780f67.jpeg 7fef882a-411a-4a8c-b9fb-c2fb30780f67.jpeg
ISIMG-840744.jpeg ISIMG-840744.jpeg
Dziewierz, a po prostu anatomiczne z jednym, grubszym paskiem? Osobne paski policzkowe i osobne do nachrapnika migrują bardziej niż jeden szerszy i w dodatku podgardle w tych modelach trzyma też bardziej z tyłu ten pasek
https://kawalhorses.pl/pl/p/Oglowie-KaWal-Anatomic-Elegance-Choco/529
DSC_7500 kopia.jpg DSC_7500 kopia.jpg
Katasia,
To że zdjęcia mam
Chciałabym coś bez skośnika…
-Alvika-   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
10 listopada 2024 05:44
Dziewierz, chcesz mojego presteqa przymierzyć?
Dziewierz a Kavalkade oglądałaś?
adriena,
Tak. Są dwa, które by mnie interesowały
Jedno niedostępne (Caliano)
Drugie tylko czarne i nie ma xfull (Ayana)
-Alvika-,
Nie podoba mi się😎
Dziewierz, Caliano ma się pojawić na początku grudnia jakoś.
Czardasz,
Tylko tam też xfulla nie widzę😔
A bardzo by mi się podobało
Dziewierz, moje doświadczenie w temacie jest takie, że kup takie, które ci się podoba, nachrapnik się zapina jak trzeba... a paski - daj do rymarza do przesunięcia.

Trafienie na wiksza głową z ogłowiem gdzie paski policzkowe od nachrapnika będą ideolo w rozstawie jest po prostu trudne. a jak włąsnie nie masz patyka na wydaniu (albo bliżej 1300) to czasem nieralne wręcz.
U rymarza za taką robotę zapłacisz frytki.
kotbury,
Ale jemu paski policzkowe od wędzidła też na te kości włażą�
Dziewierz, to naczółek też do wymiany na większy 🤔
HKM anatomic może? Albo Kavalkade Ivy (na horze są za 375 zł 😉😉
Dziewierz, jeszcze jest York Idalia. Widziałam to ogłowie w rozmiarze cob i było duuuże jak na coba 😉
Nie mogę już edytować poprzedniego postu, wybaczcie 🙈
Dziewierz a Kavalkade Wiliam? Generalnie Kavalkade ma bardzo obszerne naczółki i w xfull nic nie powinno źle leżeć. Miałam Kavalkade Ivy i jest bardzo duże. Ostatnio kupiłam BR xfull ale BR jest trochę mniejszy od rozmiarówki Kavalkade. Mój ma bardzo szerokie czoło ale sama głowa nie jest za długa więc ja mam zawsze problem z naczółkiem który muszę mieć z xfulla a reszta może być z fulla.
Potrzebuje rady, nie wiem któro ogłowie wybrać. Na oba poluje jako używki, wychodzą cenowo tak samo. Br jest ładniejsze, ale wydaje mi się że dyon będzie mieć lepszą skórę
https://www.febro.pl/product-pol-10492-Oglowie-Dyon-z-szerokim-matowym-nachrapnikiem-szwedzkim-Working.html
https://br-konie.pl/oglowie-bristol-lakierowane/produkt/2378/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się