Jeździecka Rewia Mody (odzież, obuwie i reszta sprzętu)

zembria   Nowe forum, nowy avatar.
17 września 2024 12:35
Figarusowa, No właśnie jak mogę dostać po prostu, to nie odmówię 😉
mindgame, Pewnie będę musiała tak zrobić, bo z odsyłaniem do UK to nie będzie łatwo. Jednak liczę, że może ktoś ma, albo mierzył i coś jeszcze podpowie.
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
17 września 2024 12:50
zembria AD to jedyna firma której aktywnie unikam od kilku już lat ze względu na jakość w dół + rosnące ceny oraz to jak mnie olali gdy zgłosiłam do nich taki banał jak spękany nadruk po pierwszym i jedynym założeniu. Ich ubrania miały problemy z którymi nie miałam problemów - najbardziej wkurzający był pasek elastyczny w talii który się zwijał dookoła siebie podczas prania i bez rozcinania nie dało się go naprostować.

Niemniej jednak jak za darmo to w sumie szkoda nie brać. Może bym bardziej celowała w takie rzeczy jak kurtka bo te ich leginsy czy baselayery które miałam od nich jak im dałam ostatnią szansę to wyglądają jak szmaty w porównaniu do tego co produkowali na początku. A dzieli je ze cztery lata użytkowania. Co ciekawe dodam tylko że na FB usunęli opcje opinii (bo były bliżej trójki jak próbowałam zgłosić reklamacje), Google reviews też się już nie pokazuje się z jakiegoś powodu 😉

Co do rozmiarów pewnie zależy od produktu - czytalabym w komentarzach. Mi wypadały dokładnie tak jak trzeba, tylko że te ich elastyczne produkty w porównaniu z tymi z pierwszej kolekcji trochę nie trzymały tej elastyczności (np. leginsy które pasowały na początku potem spadały mi z tyłka, też między innymi dzięki problemowi z ta elastyczna wstawka). Jak jest teraz to nie wiem 🙂
17 września 2024 13:10
donkeyboy, No nie zachęcasz, a takie piękne te bluzy są!

Zastanawiam się teraz czy nie przygrażynić i zamówić 2 rozmiary w polskim sklepie, żeby przymierzyć sobie po prostu.
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
17 września 2024 13:35
zembria, bluz nie miałam - może są lepsze.

Też mam stary punkt widzenia - ja kupowałam ich produkty od samego początku, był na nie mega szał bo dopiero wtedy leginsy i baselayery wchodziły w codzienne jeździectwo. Ale te produkty były też w ludzkiej cenie, zapewne ze względu na to że była to młoda mała firma (teraz mają 2.6mln USD sprzedaży rocznie).

Więc jak mam wydać 100+ euro na leginsy czy kurtkę to mam dużo bardziej zaufane marki które mnie jeszcze nie zawiodły. W zasadzie są nawet tańsze. Ale jak masz bon to korzystaj i sprawdź - może coś się zmieniło na lepsze
17 września 2024 13:42
donkeyboy, No na pewno wykorzystam, bo szkoda by było nie. Nawet jak są takie se te ciuchy. W regularnej cenie bym nie kupiła, bo ja w ogóle uważam ze taka kwota za ciuch to jest przegięcie srogie i płacenie za znaczek, a nie realnie produkt.
Góry to polecam maximilian Equestrian, podobny materiał i jakość do ps of Sweden, ale jakoś fajniej skrojone 🙂
faith, A jak wypadają rozmiarowo? 😄
Klasycznie, noszę S i mam S
09 października 2024 10:19
Update 😁 Przyszła moja bluza z tego Aztec Diamond no i muszę przyznać, że jest zajebista 😍 Nie dość że piękna, to materiał superowy, taki "gęsty", gładki, mięciutki w dotyku i elastyczny bardzo. Dobrze, że jednak wzięłam rozmiar większą, bo leży w sam raz, nie jest taka mocno dopasowana, ale za to bez problemu swoje bicki w nią wcisnęłam 😉 No polecam z każdym calu! Tylko rena regularna... 😖
Czy ktoś może posiada Base Layer z Equestrian Stockholm? Jakieś opinie?
Bardzo polecam, w sumie większość rzeczy od nich jest super jakości. Ten basen layer to na zimę to średnio. Ciepła jesień max. Ja zakładam pod swetry lub bluzę 🙂
saniluap, Dzieki! W takim razie chyba i ja sie zdecyduje 😇
A ja mam pytanie czy ktoś się spotkał z takim wynalazkiem jak zimowa koszula konkursowa? Najlepiej biała ze stójką.. sezon halowy się rozpoczyna, a ja okrutnie marznę... Wiem że mogę założyć koszulkę pod koszulę ale nie lubię za dużej ilości warsw...
saniluap, ja planuje w tym roku kupić to:

https://silwear.pl/pl/p/KOSZULA-KONKURSOWA-ARGENTO-WARM-BLACK/479
O super dziękuję! Dokładnie o coś takiego mi chodziło 😀 fajnie że też z merino mają
Moon   #kulistyzajebisty
25 października 2024 08:01
Rozglądam się za kamizelką, raczej z cyklu cieńszych, niż grubszych, czyli wszystkie grubości Spooksowe odpadają, koniecznie taliowana, bez kaptura, z kieszeniami, koniecznie nie święcący materiał, chętnie dłuższa, w granacie/czerni/jakimś ładnym ciemniejszym kolorze.
Niekoniecznie podoba mi się stylówka kamizelek z Pikeura...
Ktoś coś? Czy mam tylko wrażenie że w sklepach obecnie to same plastikowe, świecące worki o długości letniego topu do spódniczki? :-/
Moon, a czemu spooksowe odpadają?
Mam.ich 5🤣 I mega lubię😍
Moon   #kulistyzajebisty
25 października 2024 08:04
Perlica, bo grubą Spooksową mam i też ją kocham :P
Chciałabym coś cieńszego co zimą wsadzę pod zimową kurtkę na jazdę na halę.
25 października 2024 08:11
Moon, Zobacz sobie na ofertę Covalliero. Mam kilka kamizelek od nich i jestem bardzo zadowolona. Mają sporo modeli takich trochę cieńszych właśnie, ladnie taliowane są. Mają też takie hybrydowe, z bokami z softshellu, też fajne rozwiązanie.
Moon, ja mam 3 cienkie i dwie grube.
Bardzo cienkie ma Equiline
Też polecam covalliero, mam cieńszą od nich taką od lat. True Rider też ma super kamizelki i część nowych jest chyba bez kaptura, ale nie wiem jak z grubością, bo moje z kapturem od nich nie chcą się popsuć 😂
Też się dopiszę do fanklub Covalliero. Maja śliczna kolekcje w tym roku. Kamizelki są zdecydowanie cieńsze niż takie spooksowe. Ładnie się ukladaja. We wro jeden sklep ma calutką kolekcję w pełnej rozmiarówce tylko nie wiem czy już na stronie wisi.
Moon   #kulistyzajebisty
25 października 2024 09:31
Oooo, Covalliero, zapomniałam o tej marce! Poszperam, dzięki laski! 😉

TR też nie do końca moja stylówka... :P
Jakby ktoś chciał przycebulić na Davosach to Regatta ma identyczny model Risley. Na promce za 109 mi się udało wyrwać 😎
IMG_6872.jpeg IMG_6872.jpeg
Zuzu., pokażesz je w środku ? Serio są ciepłe ? Mam emu ze skóry i jakoś nie dowierzam tym davosom
Naciau, one nie mają nic wspólnego z Emu ze skóry i owczej wełny. To ocieplane kalosze
IMG_6904.jpeg IMG_6904.jpeg
Zuzu., i noga się nie gotuje w środku?
xxagaxx, przez dwie godziny w stajni nie, przy takich temperaturach 0-4st jest mi ciepło. Nie wiem jak przy mrozie, no i na cały dzień to bym raczej wybrała co innego
16 listopada 2024 14:12
A nie macie w takich butach sterty siana zaraz? Bo wygladają fajnie, ale takie szerokie w cholewce, że wydaje mi się że wpada tam wszystko od razu.
czy ktoś ma może frak z Cavalleria Toscana? Strasznie mi się podoba kolor z nowej kolekcji, moj animo ma już 100 lat wiec moze czas na zmianę. Ale nie wiem czy celować w 38 czy 40 ;/ Nie mam nic z tej firmy, żeby móc sie jakoś odnieść.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się