Ochraniacze
flygirl, - eskadron 🙂 model mesh, na pewno w jakiejś kolekcji był brąz. Wypadają spore (wzięłam swojemu L z rozpędu i skończyły jako na zady).
Dzięki, poszukam. 😁 Te podlinkowane przez Pati są za mało brązowe, ale może coś innego znajdę.
flygirl, - takie wyśledziłam, a zaraz ma wyjść nowa kolekcja z czekoladowym brązem w kolorach, to spora szansa, że będą 😉
https://www.equishop.com/pl/ochraniacze-z-futerkiem-dla-konia/32289-eskadron-mesh-fauxfur-ochraniacze-jezdzieckie-z-futerkiem-classic-sports.html#/rozmiar-s/kolor-szarobrazowy
To ten sam kolor co wyżej, nawet w nazwie mają szary brąz.😀 O, poczekam na nową kolekcję w takim razie i wtedy albo wezmę z nowej albo będę grzebać dalej.
Ogólnie znalazłam dostępne w kolorze taupe i z nimi też mam dylemat czy nie za mało brązowe.
flygirl, - plaza tapue czy tapue? Bo plaza tapue mam i to taki chłodny beż jest, bardzo ładny. Mogę Ci fotkę dziś na stajni strzelić, bo na telefonie mam tylko mocno treningowe.
Samo taupe, ale zdjęcia i tak przygarne chętnie.😀
Plaza tapue są takie - na sucho w kanciapie i w jesiennym słońcu na koniu. Używałam do brązowych czapraków i nawet było całkiem-całkiem 😉
W zasadzie mam tylko przymierzone L-ki i myślę nad ich opchnięciem lub wymianą na inne M-ki. Mój na przody ma M, a tyłów już raczej nie zakładam wcale od czasu kontuzji ścięgna.
20240812_181853.jpg
IMG-20231116-WA0000.jpg
Dobra, to teraz ja - czy znajdę skorupki tak duże jak veredus olympus, ale niekoniecznie w cenie veredusów? 😅
Potrzebuję przodów tylko, na kołki, kolor obojętny.
Ewentualnie czy te nowe wersje vento są tak duże jak stare? Głównie chodzi mi o szerokość.
Premier equine są z tych większych. Można na olx i vinted trafić🙂
Karla🙂, - niestety PE są wąziutkie. Długie tak, ale wąskie, a mi chodzi o coś zupełnie odwrotnego.
keirashara, mam przody Veredusa na sprzedaż. Używane. Lki...
Ej...ja PE miałam na 22 nadpecie, bo veredusy się nie dopinaly...I teraz pozbywam się PE, bo wiszą, a Veredusy są ok... popatrz na le mieux, na 22 nadpecie zapinałam na środkowy kolek🙂
Karla🙂, - a to dziwne, bo jak mierzyłam kiedyś to nie było szans na zapięcie. Widzę, że wystawione masz modele z futerkiem - to one takie szerokie? Futrzaki odpadają u nas, to mają być laczki całoroczne i codzienne.
Le Mieux znalazłam takie - o nich mówisz?
klik
_Gaga, - używki to ostateczność, chciałabym nowe 😅 Sama mam olympusy, ale neopren mi się w nich już obdarł i wyglądają na no cóż, zmęczone życiem.
Może w międzyczasie zmieniła się rozmiarowka, u mnie generalnie L z PE są za wielkie, każde... te lemieux co miałam na sl to była stara wersja tego modelu z linku. Poluj na LM we francuskich netowych sklepach, ja uj kupiłam za 60% ceny z polskich sklepow
Karla🙂, - no, tylko wtedy jak nie przypasują to nie bardzo zwracać, bo koszty wysyłki będą auć 😅 Z koniem z niestandardową nogą wolałabym jednak móc na spokojnie zwrócić. On ma krótkie i szerokie łapki, więc ochraniacze to nasza zmora od zawsze.
keirashara, Lemieux i PE ma GNL, nie trzeba sprowadzac. Tyle że ceny za granicą są zwykle lepsze. Ale akurat ochry są w takich jeszcze normalnych cenach, sama też ostatnio szukam i różnica nie jest miażdżąca
keirashara, jak budżetowo to polecam Yorki - wypadały nawet minimalnie większe niż V i Kentaury Roma - musiałam się pozbyć bo mój długonogi kopciuszek z pęcinkami jak sarenka się utopił, a piękne są 😩
donkey nie do końca😉 jak wiesz jaki rozmiar w 100% to warto szukać zagranicą, bo np. komplet snug boots z Lemieux w PL wychodził prawie 800 zł, a ja z przesyłką w la mer kupiłam za 500 (promka w kwietniu).
keirashara -znałam ten ból, bo jeden koń dłuuuugie i chude szkity, drugi krótkie i grube. Teraz mam wreszcie prawie normalne 😉, ale fakt, jak nie wiesz czy będą pasować i nie ma zwrotu gratis to zagraniczne zakupy trochę ryzykowne 🙁
Karla🙂, no wiadomo jak się znajdzie jakaś promka to jest różnica, ja lemieuxy wyrywalam czapraki i po lekko ponad 100zl czy ochry carbon też za mniej niż 100we na wyprzedażach ale je trzeba zlapać. Chodzi mi o ceny regularne bez promocji - tutaj zależy od produktu. Snug bootsy okej jest większa różnica bo w UK wyrwie się je za 45-50 funtów vs. 400zl na GNL to dużo. Ja je widziałam na promce nawet za 30 funtów za parę.
Aaaaale na takie carbon wrapy lemieux jest tylko 50zl różnicy. A carbon wrapy PE to w ogóle różnica kilku złotych. Także naprawdę zależy 🙂
Zuzu., - o których Yorkach mówisz? Model Vena na kołki wygląda na bardzo płytkie, te na rzepy ciut lepiej. Cena mi się podoba 😂 a z ich kaloszków też byłam zawsze zadowolona.
Karla🙂, - jak mam coś sprawdzonego czy pewnego to wiem, że zagramanicą często wychodzi taniej, ale tu niestety w ciemno nie bardzo 🙈
donkeyboy, - dzięki, zerkam 🙂
PE to najlepiej przez znajomych w UK na promkach hurtowo kupować 😀 moje to pokłosie zakupu 7 kompletów 😀
Karla🙂, a bezpośrednio w sklepie takie promki? Bo często spoglądam na ich derki i w sumie na ich stronie nigdy nic nie ma, lepsze okazje są w sklepach typu tradeinn czy Sellerie mae. Nawet wychodzi taniej niż equiflair UK które ma cały czas promocję na PE.
Jestem zbyt uwikłana z UK żeby nie skorzystać z promek jeśli są 😎
keirashara, kurde miałam je sto lat temu, chyba już ich nie robią. Ale to dokładnie ta skorupa
https://www.cavalo.pl/pl/p/Ochraniacze-na-kolki-Pro-przod-Tattini-/984
Tak, bezpośrednio u nich. Dwa razy mi się tak udało- 2 lata temu i w zeszłym roku we wrześniu- derki i ochraniacze, do tego jakieś bryczesy i te magnetyczne gadżety. Lemieux właśnie w sellerie mae. Teraz idzie kolejna paczka z derkami i czaprakami... Ja co jakiś czas służbowo jestem w UK i dogaduję dostawy do hotelu 😀 wcześniej angażowałam znajomych.
Kentaur ma też duże skorupy 😊
xxagaxx, - ale wysokie, a jeszcze trzeba łapki zginać 😅
Zuzu., - dzięki! W sumie spoko wyglądają.
keirashara, Tak, York miał kiedyś takie większe ochraniacze - na pewno takie na paski były wielgachne; zwykłe, najzwyklejsze typu "basic" też były duże. Vena już takie nie są - powiedziałabym rozmiar "mocno standard" z przewagą "mniejsze niż większe".
Sankaritarina, - no wiem... skończy się chyba jednak veredusami, tylko model TRH5 zamiast olympusów. Wychodzą w sklepach po 450zł, PE/Lemieux stoją tak 400-450 też. Poczekam na jakąś promkę i zgarnę któreś.
Do tego czasu będzie nosił swoje z oderwaną lamówką, to głównie mnie w oczy boli, koniu się nic nie dzieje 😅
Czy Veredus model Olimpus w rozmiarze L czarny jest jeszcze gdzieś do kupienia? Poszedł mi pasek w moich starych (12 letnich sic!) i chciałabym te same, no i nie potrafię znaleźć 🤔