Kącik ŁODZIANINA (Łodzianie, Łódź i okolice)

na youtube jest gdzieś filmik o jego hodowli- przyzwoicie to tam wyglądało.
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
24 lutego 2023 08:35
Karla🙂, A pamiętasz może jaki tytuł? Albo cos co pomoże mi go odnaleźć?
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
24 lutego 2023 09:03
edit. już znalazłam 🙂
malinowaa   Życie zaplątane w końską grzywę...
19 marca 2023 00:12
kogo mamy teraz w Łodzi kto może mi pasek w oglowiu zszyć? 👀
Coś nowego pod Łodzią w kwestii pensjonatów z dobrą opieką, końmi długo na dworze i racjonalnymi ilościami siana? Hala mile widziana. Może ktoś się nie ogłasza, a ma miejsce? Północna strona Łodzi mnie interesuje.
12 kwietnia 2023 09:44
Z północnej strony no to chyba standardowo - Campoverde, R&S Stable, Salio, Vertus, pojawiła się Stadnina Koni Ematina (w miejscu starej Stajni Kębliny chyba?), Kaskada Camping, Dakota na Kontrowersie i pojawiła się Malinowa Stajenka, którą na FB widzę że wszyscy chwalą, ale hali nie mają
Malinowaa, Ematina to wróciła do życia po tym, jak w zeszłym roku właściciel ogłosił, że wszyscy mają wypierd... w dwa tygodnie, bo on nie ma stajennego, a drugi tydzień z tych dwóch mają sobie sami ogarniać konie, bo on nie będzie tego robił. 😆 Stałam tam zanim to odwalił i raczej nie polecam. To jest inna stajnia, są trzy brama w bramę.
Malinowa... No tak jak tam to mnie właściciel żadnej stajni w ch... nie zrobił, jak mam konia 8 lat. Niepoważni ludzie. Opinie mają dobre i konie zadbane, ale chyba uniknęłam kulki, nie przenosząc się tam, bo żeby coś takiego odrąbać, to trzeba być w jakimś stopniu niepoczytalnym.
Wszystko to znam, ale może ktoś się odezwie z jakąś inną propozycją. Z czego część przez Ciebie wymienionych to stanowczo nie powiedziałabym, że dba o konie niestety... Chyba że ktoś lubi jak koń nie wychodzi z boksu poza treningami albo uważa, że 5 kilo siana na dzień to wystarczająca ilość.
12 kwietnia 2023 12:50
Sivrite, ah, no widzisz. Wymieniłam w sumie tylko te, o których wiem, że są, bo na północy raczej nic się nowego
nie otworzyło oprócz tych. Ewentualnie okolice Koluszek -
Mocart, koleżanka stoi i sobie chwali. O tych wymienionych nie za dużo wiem jak tam hotel, jak mówiłam, tylko o Malinowej czytałam opinie, bo jak sama wracałam w zeszłym roku do Łodzi z koniem to szukałam 🙂 Ale północ to moje okolice więc się nie zagłębiłam.
Malinowaa, nie no, jasne, dzięki za chęci anyway. 😀 Każda odpowiedź się liczy, zawsze mogę się dowiedzieć czegoś nowego.
Do Mocarta mam niestety 53 kilometry w jedną stronę, stanowczo poza zasięgiem...
Czy ktoś z okolic wybiera sie w weekend na zawody do Kozienic i ma może wolne miejsce na 1 koniucha?
Hej czy możecie polecić weta do zrobienia TUV w Łodzi? Dzięki 🙂
Szpotański i Jego ekipa
Wiecie może, czy pralnia na Gdańskiej wciąż przyjmuje derki? Mam tam kawałek a i bez potrzeby w te łódzkie centrum-korki nie chcę się pchać.
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
26 sierpnia 2023 08:19
Potrzebny osteopata/chiropraktyk. Czy w okolice Łodzi ktoś sprawdzony dojeżdża?

Byłyby dwa lub trzy konie do roboty.
Post został usunięty przez autora
Constantia,
Polecam 😁 Julia Bartczak https://www.facebook.com/equiprofit
Jakie jest podłoże w ŁKJ na Łagiewnickiej?
Czy ktoś ogarniający pensjonaty w okolicach Łodzi byłby w stanie mi powiedzieć czy powstało gdzieś coś nowego ciekawego? Od kilku lat wypadłam z obiegu i w ogóle nie znam nowych stajni. Czy jest w ogóle szansa na coś z halą i pastwiskami?
Jeśli parę lat, to z nowopowstałych kojarzę Andromedę, Wertero, Malinową Stajenkę. Mocart chyba dłużej stoi... JuNa chyba też dość młoda... I Stajnia Freedom.
Lepiej znam północną stronę, więc pewnie czegoś nie kojarzę po południowej.
A, i Ranczo Syberia.
Możesz jeszcze Campoverde sprawdzić. Wydaje mi się, że mają tam całkiem fajne warunki (hala i pastwiska)
Cześć, kogo polecacie w okolicach Łodzi do wymierzenia konia pod zakup siodła? Myślałam o Daw-Magu (choć się nie upieram) i zastanawiam się czy kontakty z ich strony są warte rozważenia czy lepiej ściągnąć kogoś niezależnego. Chodzi o siodło ujeżdżeniowe, czuję się zielona w dopasowaniu więc zależy mi na kimś kompetentnym 🙂 Z góry dziękuję!
natgos, zależy jaka kwota za siodło
Papla93, do ok. 10 tys, wiadomo, że im mniej tym lepiej 😛 dlatego myślałam o Daw Magu.
natgos, skontaktuj się z Gosią Staniewską, na FB znajdziesz ją jako Osiodłany. Może pomoże 🙂.
Żolka, dzięki, spróbuję! 🙂
07 maja 2024 12:04
Hejka! Ponawiam temat szewca - ani Pan na Pabianickiej ani Zaolziańskiej już nie robią oficerek, ktoś może kogoś polecić?
Hejka, mam pytanie jakie stajnie polecacie (najlepiej w Łodzi i bliskie okolice, nie jestem w stanie jeździć daleko) do nauki ujeżdżania? Chodzi mi o porządne treningi.
Czy ktoś coś może powiedzieć o stajni w Klęku?
Hej, widzę, że cisza tutaj w temacie stajni. Sama też szukam miejsca, żeby pojeździć, trochę ambitniej ze sportowym zacięciem. Fajnie jakby się udało do 15 km od Łodzi, preferowane miejsca na południu Łodzi. Ktoś może coś polecić?
Troche tu w wątku cisza, ale zaryzykuje, czy ktoś ma opinie o stajni Milano Popławscy?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się