Siatka na siano - z małymi oczkami

zembria   Nowe forum, nowy avatar.
30 lipca 2024 09:20
macri, Ja do sianokiszonki mam siatkę z oczkami 8x8 i jest ok. Taka sama sytuacja, ona jest mokra i trudniej się z małych oczek wyciąga. Mi się takie 8x8 bardzo spoko sprawdza 🙂
zembria, bardzo dziękuję �
zembria, a nogi ci nie wkłada?
30 lipca 2024 10:40
xxagaxx, Nie, nikt nie próbuje, zresztą w 8x8 cm to chyba kucyk mały by kopytko zmieścił jedynie, albo mały źrebak, a ani kucyków ani źrebaczków na stanie nie mam 😉
zembria, ja własnie zrezygnowałam jak mi 3 razy stajenni znależli kobyłe z nogą w siatce. No ale moja kuta. Natomiast w 4cm nie wkłada.

Ja czekam na paśnik, w sensie paśnik już mam ale czekam na docelowy boks bo juz mnie to siatkowanie zaczyna irytować przy kiszonce właśnie.
30 lipca 2024 11:14
xxagaxx, Aa.. no przy kutym to bym też się zastanowiła, czy w ogóle siatkę dawać. Moje jedzą z siatek od zawsze i nie widziałam nigdy żeby któryś w ogóle próbował nogami machać w stronę siatki, to też inaczej. W paśnikach mam teraz siatki włożone w takie plastikowe ażurowe skrzyniopalety. Ogranicza to straty do 0 praktycznie. W boksie z czymś takim nie da rady, ale na padok fajna opcja, a to tez na pewno zabezpieczyłoby przed zaplątaniem.
zembria, moja też je z siatki od 2021? ale niestety potrafi girą machać xD
xxagaxx, kurczę mój też podkuty, ale girami nie macha do siana, jedynie zastawia mnie jak to będzie np podczas wstawania w boksie z tą siatka 8 cm...
Te twój akcje zaczepienia to były z powodu grzebania w stronę siana ???
30 lipca 2024 12:05
xxagaxx, To widocznie, ten typ tak ma 😉
macri, nie mam zielonego pojęcia, kamery w boksie nie ma 😉

zembria, małe oczka dają rade, ale własnie jakoś mam wrażenie ze z kiszonką już to wymaga więcej szarpania (daje rade, bo siatka pusta) dlatego zdecydowałam się na paśnik .
xxagaxx, jasne rozumiem �
Mój z tym moczonym też daje radę, ale jak zawsze siatka była do zera wybrana tak teraz zawsze na dnie resztka jest... Stąd też te dywagację o rozmiarze oczek 😉
nicks   produkty dla psów na globy.com
30 lipca 2024 13:49
Użyj siatki o większych oczkach (8x8 cm). To ułatwi życie Tobie i Twojemu koni
Polećcie proszę dużą siatkę na siano. Miałam Busse profesjonal i jak narazie żadna którą widziałam nie spełnia oczekiwań 🙁
Rudzielc_23, Piece of Hay jeśli bardzo Ci się nie spieszy. Ja właśnie szukałam czegoś na zastępstwo ostatniej Busse jaka mi umarła i nie znalazłam nic innego sensownego. Aczkolwiek kontakt z nimi pozostawia wiele do życzenia i trochę trzeba poczekać.
nagana No właśnie, próbuję się dobić od miesiąca do nich...
BUCK   buttermilk buckskin
12 sierpnia 2024 14:38
Rudzielec_23 zrobiłam tutaj, w ciągu tygodnia była u mnie, zrobiona wedle moich rozmiarów, jedyna ''wada'' to brak tych taśm wzdłuż boków. super obsługa klienta bo Pani zadzwoniła do mnie celem upewnienia się, że klient wie co zamówił i dzięki temu jeszcze naniosłam sobie poprawki 😉 www.huck.pl
ja nie polecam piece of hay mi po roku poducha od nich puściła i z zamka i na wieszaka jednak za te pare stów spodziewałam sie innej jakości
Bardzo polecam siatki od HeyHay. Mam od nich poduchę i jesteśmy bardzo zadowoleni. Szybka realizacja, a wykonaniem jestem mile zaskoczona (w końcu mój koń nie wkłada łba do środka).
Wcześniej miałam z Piece of Hay i ponownie bym jej nie zamówiła (miałam poduchę, musiałam sama instalować karabińczyki i kombinować żeby koń nie wkładał do niej głowy, mieliśmy ją 2 lata i po tym czasie zupełnie nie nadawała się do użytku).
Dzięki za podpowiedzi coś wreszcie muszę kupić 🙂
Mam poduchę hey hay od lutego i zrobiła się jedna dziura i zerwały się paski do mocowania, ale użytkowniczka namolnie się trze o nią i ją maltretuje. Generalnie polecam, jest porządna
Hey hay już nie pierwszy raz mogę polecić. Kupowałam ze dwa lata temu partię siatek dla całej stajni, kontakt bezproblemowy, siatki bdb jakości. Ewentualne uwagi i pomysły właścicielka firmy chętnie przyjmuje i wdraża w życie w nowych projektach. Jeśli będę kupowała kolejne siatki, to tylko od hey hay.
Rudzielc_23,
Łaczę się w bólu... Czemu Busse przestało robić te duże siatki?👿
Też chyba zamówię od któregoś z naszych lokalnych producentów - tylko ja kompletnie nie mam wyobraźni... Jakie wymiary powinna mieć ta siatka żeby godnie zastąpić dużą Busse Professional, która w trakcie użytkowania się sporo rozciągała, i dzieki temu była mega pakowna...
Poratujcie, bo się pochlastam🤦
Dziewierz nie znalazłam takiej narazie, kupiłam z hey hay. Jest nieźle ale nie rozciąga się tak jak ta busse niestety.
xTt1wI26.jpg xTt1wI26.jpg
vLC7Edto.jpg vLC7Edto.jpg
20 września 2024 12:20
Ja też szukam zamienników, niby mam jeszcze zapas kilku Busse, ale dobrze mieć cos w zanadrzu. Takie z nasiąkającej siatki absolutnie odpadają, bo ja mam konie na dworze. Mimo, że paśniki zadaszone, to one łapią wilgoć i są fuj.
zembria będę kupować za jakiś czas siatkę firmy shires, wygląda na dużą i jest z podobnego "materiału" co busse. Jak będę miała jakąś opinię to wrócę.
20 września 2024 12:29
Rudzielc_23, O! Kiedyś je w pracy mieliśmy i były identyczne! Zupełnie zapomniałam o tym 😀 Daj znać jak przyjdą, bo to może być "to".
zembria będę kupować za jakiś czas siatkę firmy shires, wygląda na dużą i jest z podobnego "materiału" co busse. Jak będę miała jakąś opinię to wrócę.
Rudzielc_23,

Podlinkujesz, pls
[[a]]https://horse-trade.pl/pl/p/Siatka-na-siano-SHIRES-Haylage-5%2C5cm-9%2C5kg/2870[[a]]

[[a]]https://horse-trade.pl/pl/p/Siatka-na-siano-SHIRES-Greedy-2%2C5cm-11kg/1092[[a]]

https://www.horsequal.pl/pl/products/siatka-na-siano-deluxe-navy-red-6-5-kg-shires-2081.html
Rudzielc_23,

Ale one wszystkie mniejsze (mniej pojemne) od Busse dużej...
Kupiłam w zeszłym roku Waldhausena dużą -pojemność 10-12kg wg producenta- nawet nie miała startu do Busse 😩
Już rozważam kupienie poduchy ale tu też przy takiej 100x160 producent pisze: 10-12kg...
ta z temu wygląda podobnie:
https://www.temu.com/ul/kuiper/un9.html?subj=coupon-un&_bg_fs=1&_p_jump_id=895&_x_vst_scene=adg&goods_id=601099552717900&sku_id=17592367725999&adg_ctx=a-aad831fd~c-1864261e~f-7cd6b419&_x_ads_sub_channel=shopping&_p_rfs=1&_x_ns_prz_type=-1&_x_ns_sku_id=17592367725999&_x_ns_gid=601099552717900&mrk_rec=1&_x_ads_channel=google&_x_gmc_account=762730731&_x_login_type=Google&_x_ads_account=7293790144&_x_ads_set=20573998492&_x_ads_id=153104067265&_x_ads_creative_id=674605655251&_x_ns_source=g&_x_ns_gclid=Cj0KCQjwurS3BhCGARIsADdUH53u0SQ7te6HpHtoooOsyWDVCSoaTDxcygb7OI-XfWxw1eRyoi_Kv30aAh9qEALw_wcB&_x_ns_placement=&_x_ns_match_type=&_x_ns_ad_position=&_x_ns_product_id=17592367725999&_x_ns_target=&_x_ns_devicemodel=&_x_ns_wbraid=Cj4KCAjwl6-3BhBfEi4A_TuuKvxj2PI1vZRWggCRXjxR3V4qZkC4Zz1e5PbNKo_3OIGma1RQcX-hNiYxGgJsrw&_x_ns_gbraid=0AAAAAo4mICGhgMdYCl64pxsxKRzdYbGWc&_x_ns_targetid=pla-1989231907136&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwurS3BhCGARIsADdUH53u0SQ7te6HpHtoooOsyWDVCSoaTDxcygb7OI-XfWxw1eRyoi_Kv30aAh9qEALw_wcB
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się