Bryczesy
xxagaxx, no też mogłyby być, tylko chyba muszę popytać o konkretne modele... No bo skoro na zdjęciach takie kolory potrafią być przekłamane, to jak tu kupić, żeby były dobre 🤔🤔
macbeth, a to wszystko jasne, ale w takim razie dla mnie to bez sensu, takie przekłamywanie kolorów 🙈🙈
NowaJa, no sklepy nie mają przekłamań zwykle 😉 także jak zamówisz kremowe to będą kremowe 😀 Ja mam kremowe Pikeura i je uwielbiam, mniej syf łapią i po 2 konkursach nie widać że są brudne 😀
-50% na PSoS do niedzieli
Facella, będziesz robiła zamówienie? Podłączyłabym się do kogoś , jednymi gaciami, jeśli będą jeszcze dostępne.
NowaJa, nieee, ja się wypstrykałam z kasy do końca wakacji przez koncert Taylor 🤣
Pomocy! Poszukuje męskich bryczesów, ale nie obcisłych😅 w życiu nie szukałam męskich bryczkow, więc błagam o pomoc😅
A mężczyzna wysoki? Bo mój 185 i ma wiecznie przykrótkie, to znacznie zawęża poszukiwania. Jego najukochańsze bryczki to pikeury sprzed 100 lat, w kroju ala kawaleryjskim, z całkiem luźnym udem, ale już nigdzie takich nie spotkałam🙁
Na pewno Maya Delorez ma takie fajne męskie bo widzialam na ich ambasadorach. Maja tez model bojówkowy 🙂
i powinny byc dlugie bo MD ma ogolnie dosc dlugie nogawki.
MD pogorszyła/zmieniła się jeśli chodzi o rozmiary bryczesów.
Pomijając fakt, że już nie są tak długie jak wcześniej to wczoraj mierzyłam ten sam model w tym samym rozmiarze ale w różnych kolorach i układały się zupełnie inaczej. Zielone leżały super, a białe totalnie jakoś dziwnie. Więc w MD niestety nie ma powtarzalnych krojowo bryczesów.
randia, no właśnie z 185 też ma na bank i to kawał chłopa jednak. A nie mogę patrzeć jak w tych kawaleryjskich zimowych jeździ w te temperatury, bo tam to już jajka na twardo się robią
Remson, Lucas wygląda fajnie, a widziałaś może fotki tych bryczesów na jakimś modelu który jednak posiada pośladki i umięśnione uda? Bo pojawiają się czasem takie modele z luźniejszym udem, mąż mierzył kilka, ale wszystkie po założeniu okazywały się być szyte na beztyłkowców ze smukłym udem, a na nim były opięte i delikatnie to ujmując - zbyt nisko wycięte z tyłu.
Hermes, mój ma te i jest względnie zadowolony - nie gotuje się w nich i nie czuje jak w damskich rajstopach, są długie (ale są dopasowane, nie jakoś wybitnie luźne)
https://www.decathlon.pl/p/bryczesy-meskie-fouganza-900-classic/_/R-p-306085
Pomocy! Poszukuje męskich bryczesów, ale nie obcisłych😅 w życiu nie szukałam męskich bryczkow, więc błagam o pomoc😅
Hermes, obejrzyj sobie markę Half Step equestrian. Oni robią takie np. bojówkowe bryczki min. U nas w PL chyba w sklepach nie ma, ale ściągniesz z UK.
Duży wybór meskich ma zawsze Sklep Stajnia i teraz w wawie byłam i całkiem fajny regał jest w Koń w Swetrze.
We Wrocku na pewno dobry wybór męskich jest z Dobry Koń.
Zuzu., ja mam jakieś 13 sztuk.
Kuniaa, i jak oceniasz? Kurde chciałbym dwie pary konkursowe i na codzień ale sporo wychodzi ta subskrypcja rocznie jak za trzy pary gaci XD
Zuzu., Powiem tak, jedne z moich ulubionych bryczesów. Nie maja przeszyć zbędnych zdobień i gumek, wyższy stan, minimalistyczne,super materiał przy kostce, nie są za długie na mnie ( ja z tych krótkich). Są tak wygodne, że chodzę w nich często jak w normalnych spodniach i nie koniarze się pytają skąd takie zaje... gatki 😜Jak za 45 euraszków super, jedyne co to mogły by być ciaśniejsze w kolanach dla mnie, ale 130 euro bym nie dała.
Minusy:
- lej mi się z czasem odkleja ale nie wiem czy to nie jest wina skórzanej tapicerki w aucie
- pierwsze kupiłam normalnie na stronie Pomme na promce i to był już wycofany model Ava - super później kupiłam takie same ale czarne i materiał już był zupełnie inny i rozmiarówka zaniżona.
- kolejne ze strony Pomme, dwie pary pękły mi przy pierwszej jeździe w kroku na szwie pod zamkiem - dostałam pełen zwrot kasy od nich a bryczki mogłam zatrzymać ich naprawa u krawcowej kosztowała mnie 15 pln
- następne kupowałam już na Amiko ( dużo rzeczy tam kupuje polecam )różne kolory mają różne marniały i co z tym się wiąże różna elastyczność, najnowsze kolory ( piękna ciemna zieleń, niebieski i ceglany ) mam wrażenie że są szyte gdzieś indziej są zrobione lepiej i dokładniej, porządniej i pewnie dlatego cena poszła do góry ( było 39e teraz jest 45e)
- białe miałam i oddałam znajomej bo potrzebowała na cito, ale nie wiem czy bym brała. Na zdjęciu widać że prześwitują.
- mam różne bryczki aktualnie czy Maye czy CT, czy Pikeury ... i chyba mam wrażenie że nie ma już nigdzie takiej jakości jak pare lat temu więc trochę obniżyła swoje oczekiwania :P
- 45e tak 130 NOP
🦄
Zuzu.,
Ja mam 4 pary, bardzo wygodne i dobrze wykonane, za cenę z Amiko naprawdę warto. Uwaga z rozmiarem, bo one się po praniu trochę rozciągają więc jeśli na początku są na styk to się nie bój 🙂
Jeśli chodzi o subskrybcję to ja też na początku myślałam, że po co mi to, skoro pewnie nawet nie wykorzystam, ale cały czas dochodzą nowe firmy i fajne produkty więc myślę, że naprawdę warto. Ja np. kupiłam tam frak z PSoS za 95e, i jest naprawdę super wykonany. Polecam też base layery i bluzę "functional sweater" która jest cienka i idealna na chłodniejsze wieczory.
Jedyne co mi się nie do konca podoba to dziwnie się brudzą, w tych jaśniejszych kolorach (beżowe i szare) robią sie takie jakby ciemne rysy od telefonu, które raz schodzą w praniu raz nie 😅
Kuniaa, czy tobie tez sie robią takie ciemne rysy czy to może kwestia mojego telefonu? 😀
_mpradi, nie.... normalnie elegancko włazi do kieszeni i nic się nie mazie 😁Ja mam 3 subskrypcje aktualnie ...😅
Czy widział ktoś na żywo te bryczesy?
https://www.psofsweden.com/pl/product/katja-fg-riding-tights-midnight-green Interesuje mnie kolor, jak wypada. Wiadomo, że zielenie na zdjęciach wychodzą mocno różnie.
Mam swoje pierwsze Maye Function i powiem wam że PSoS Juliette wypada przy nich blado. Zobaczymy jak z trwałością ale krój i wygoda top
Jak ci podpasowaly Maye, to polecam też ZacZess, zwłaszcza model Bombay 🙂
faith, dziś kliknąłem na vinted zaczessy białe właśnie z Twojego polecenia😎
Zuzu., ja uwielbiam maye! Mają też kilka ciuchów nie-konskich i kupiłam z nich legginsy function i są super wygodne 🙂
Zuzu oooooo widzisz 🙂 mam właśnie bordowe bombaye z takiego jakby cieniutkiego miękkiego softshellu i 2 pary legginsów letnich, są serio super 🙂 nawet ariatow się pozbyłam na ich rzecz 😅
Podbijam temat- aktualizuję swoją szafę i zupełnie wypadłam z obiegu 😅 co macie i co polecacie aktualnie z letnich i przejściowych wiosenno-jesiennych modeli? Szukam na pewno czegoś z pełnym lejem, mocno klejącego. Czy silikonowy czy skórzany to już obojętnie, byleby wytrzymało dłużej niż rok w dobrym stanie i budżetowo do czterech stów 😁
Feniksowa, Equilibre? W tej kasie (do 80€) to chyba nie ma nic lepszego.
Facella wiesz, jeśli byłoby coś naprzwde fajnego i sprawdzonego to może być i do 100€ 😉
Equilibre jakieś konkretne modele czy wszystko jak leci?
Feniksowa, imho wszystko jak leci. Nie są to bryczesy jak Maya delorez ale za tę cenę...
faith, potwierdzam, Bombaye są czadowe. Jak je wyjęłam z paczki to wątpiłam czy wejdą mi na kuper 😅, ale są bardzo wygodne, zupełnie ich nie czuć na tyłku no i białe nie prześwitują.
Cieszę się, że udała się polecajka wobec tego 😍