Bryczesy

xxagaxx, no też mogłyby być, tylko chyba muszę popytać o konkretne modele... No bo skoro na zdjęciach takie kolory potrafią być przekłamane, to jak tu kupić, żeby były dobre 🤔🤔
macbeth, a to wszystko jasne, ale w takim razie dla mnie to bez sensu, takie przekłamywanie kolorów 🙈🙈
NowaJa, no sklepy nie mają przekłamań zwykle 😉 także jak zamówisz kremowe to będą kremowe 😀 Ja mam kremowe Pikeura i je uwielbiam, mniej syf łapią i po 2 konkursach nie widać że są brudne 😀
Facella   Dawna re-volto wróć!
25 lipca 2024 08:53
-50% na PSoS do niedzieli
Facella, będziesz robiła zamówienie? Podłączyłabym się do kogoś , jednymi gaciami, jeśli będą jeszcze dostępne.
25 lipca 2024 18:36
NowaJa, nieee, ja się wypstrykałam z kasy do końca wakacji przez koncert Taylor 🤣
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
09 sierpnia 2024 11:00
Pomocy! Poszukuje męskich bryczesów, ale nie obcisłych😅 w życiu nie szukałam męskich bryczkow, więc błagam o pomoc😅
A mężczyzna wysoki? Bo mój 185 i ma wiecznie przykrótkie, to znacznie zawęża poszukiwania. Jego najukochańsze bryczki to pikeury sprzed 100 lat, w kroju ala kawaleryjskim, z całkiem luźnym udem, ale już nigdzie takich nie spotkałam🙁
Na pewno Maya Delorez ma takie fajne męskie bo widzialam na ich ambasadorach. Maja tez model bojówkowy 🙂

i powinny byc dlugie bo MD ma ogolnie dosc dlugie nogawki.
MD pogorszyła/zmieniła się jeśli chodzi o rozmiary bryczesów.
Pomijając fakt, że już nie są tak długie jak wcześniej to wczoraj mierzyłam ten sam model w tym samym rozmiarze ale w różnych kolorach i układały się zupełnie inaczej. Zielone leżały super, a białe totalnie jakoś dziwnie. Więc w MD niestety nie ma powtarzalnych krojowo bryczesów.
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
09 sierpnia 2024 13:38
randia, no właśnie z 185 też ma na bank i to kawał chłopa jednak. A nie mogę patrzeć jak w tych kawaleryjskich zimowych jeździ w te temperatury, bo tam to już jajka na twardo się robią
A ma ktoś Pomme z Amiko?
Remson, Lucas wygląda fajnie, a widziałaś może fotki tych bryczesów na jakimś modelu który jednak posiada pośladki i umięśnione uda? Bo pojawiają się czasem takie modele z luźniejszym udem, mąż mierzył kilka, ale wszystkie po założeniu okazywały się być szyte na beztyłkowców ze smukłym udem, a na nim były opięte i delikatnie to ujmując - zbyt nisko wycięte z tyłu.
Hermes, mój ma te i jest względnie zadowolony - nie gotuje się w nich i nie czuje jak w damskich rajstopach, są długie (ale są dopasowane, nie jakoś wybitnie luźne) https://www.decathlon.pl/p/bryczesy-meskie-fouganza-900-classic/_/R-p-306085
Pomocy! Poszukuje męskich bryczesów, ale nie obcisłych😅 w życiu nie szukałam męskich bryczkow, więc błagam o pomoc😅
Hermes, obejrzyj sobie markę Half Step equestrian. Oni robią takie np. bojówkowe bryczki min. U nas w PL chyba w sklepach nie ma, ale ściągniesz z UK.

Duży wybór meskich ma zawsze Sklep Stajnia i teraz w wawie byłam i całkiem fajny regał jest w Koń w Swetrze.
We Wrocku na pewno dobry wybór męskich jest z Dobry Koń.
Zuzu., ja mam jakieś 13 sztuk.
Kuniaa, i jak oceniasz? Kurde chciałbym dwie pary konkursowe i na codzień ale sporo wychodzi ta subskrypcja rocznie jak za trzy pary gaci XD
Zuzu., Powiem tak, jedne z moich ulubionych bryczesów. Nie maja przeszyć zbędnych zdobień i gumek, wyższy stan, minimalistyczne,super materiał przy kostce, nie są za długie na mnie ( ja z tych krótkich). Są tak wygodne, że chodzę w nich często jak w normalnych spodniach i nie koniarze się pytają skąd takie zaje... gatki 😜Jak za 45 euraszków super, jedyne co to mogły by być ciaśniejsze w kolanach dla mnie, ale 130 euro bym nie dała.
Minusy:
- lej mi się z czasem odkleja ale nie wiem czy to nie jest wina skórzanej tapicerki w aucie
- pierwsze kupiłam normalnie na stronie Pomme na promce i to był już wycofany model Ava - super później kupiłam takie same ale czarne i materiał już był zupełnie inny i rozmiarówka zaniżona.
- kolejne ze strony Pomme, dwie pary pękły mi przy pierwszej jeździe w kroku na szwie pod zamkiem - dostałam pełen zwrot kasy od nich a bryczki mogłam zatrzymać ich naprawa u krawcowej kosztowała mnie 15 pln
- następne kupowałam już na Amiko ( dużo rzeczy tam kupuje polecam )różne kolory mają różne marniały i co z tym się wiąże różna elastyczność, najnowsze kolory ( piękna ciemna zieleń, niebieski i ceglany ) mam wrażenie że są szyte gdzieś indziej są zrobione lepiej i dokładniej, porządniej i pewnie dlatego cena poszła do góry ( było 39e teraz jest 45e)
- białe miałam i oddałam znajomej bo potrzebowała na cito, ale nie wiem czy bym brała. Na zdjęciu widać że prześwitują.
- mam różne bryczki aktualnie czy Maye czy CT, czy Pikeury ... i chyba mam wrażenie że nie ma już nigdzie takiej jakości jak pare lat temu więc trochę obniżyła swoje oczekiwania :P
- 45e tak 130 NOP
🦄
Zuzu.,

Ja mam 4 pary, bardzo wygodne i dobrze wykonane, za cenę z Amiko naprawdę warto. Uwaga z rozmiarem, bo one się po praniu trochę rozciągają więc jeśli na początku są na styk to się nie bój 🙂

Jeśli chodzi o subskrybcję to ja też na początku myślałam, że po co mi to, skoro pewnie nawet nie wykorzystam, ale cały czas dochodzą nowe firmy i fajne produkty więc myślę, że naprawdę warto. Ja np. kupiłam tam frak z PSoS za 95e, i jest naprawdę super wykonany. Polecam też base layery i bluzę "functional sweater" która jest cienka i idealna na chłodniejsze wieczory.

Jedyne co mi się nie do konca podoba to dziwnie się brudzą, w tych jaśniejszych kolorach (beżowe i szare) robią sie takie jakby ciemne rysy od telefonu, które raz schodzą w praniu raz nie 😅

Kuniaa, czy tobie tez sie robią takie ciemne rysy czy to może kwestia mojego telefonu? 😀
_mpradi, nie.... normalnie elegancko włazi do kieszeni i nic się nie mazie 😁Ja mam 3 subskrypcje aktualnie ...😅
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
27 sierpnia 2024 13:47
Czy widział ktoś na żywo te bryczesy? https://www.psofsweden.com/pl/product/katja-fg-riding-tights-midnight-green Interesuje mnie kolor, jak wypada. Wiadomo, że zielenie na zdjęciach wychodzą mocno różnie.
Mam swoje pierwsze Maye Function i powiem wam że PSoS Juliette wypada przy nich blado. Zobaczymy jak z trwałością ale krój i wygoda top
Jak ci podpasowaly Maye, to polecam też ZacZess, zwłaszcza model Bombay 🙂
faith, dziś kliknąłem na vinted zaczessy białe właśnie z Twojego polecenia😎
Zuzu., ja uwielbiam maye! Mają też kilka ciuchów nie-konskich i kupiłam z nich legginsy function i są super wygodne 🙂
Zuzu oooooo widzisz 🙂 mam właśnie bordowe bombaye z takiego jakby cieniutkiego miękkiego softshellu i 2 pary legginsów letnich, są serio super 🙂 nawet ariatow się pozbyłam na ich rzecz 😅
Feniksowa   "You can't be afraid. That's the secret. No fear."
28 sierpnia 2024 13:14
Podbijam temat- aktualizuję swoją szafę i zupełnie wypadłam z obiegu 😅 co macie i co polecacie aktualnie z letnich i przejściowych wiosenno-jesiennych modeli? Szukam na pewno czegoś z pełnym lejem, mocno klejącego. Czy silikonowy czy skórzany to już obojętnie, byleby wytrzymało dłużej niż rok w dobrym stanie i budżetowo do czterech stów 😁
28 sierpnia 2024 15:23
Feniksowa, Equilibre? W tej kasie (do 80€) to chyba nie ma nic lepszego.
Feniksowa   "You can't be afraid. That's the secret. No fear."
28 sierpnia 2024 17:57
Facella wiesz, jeśli byłoby coś naprzwde fajnego i sprawdzonego to może być i do 100€ 😉

Equilibre jakieś konkretne modele czy wszystko jak leci?
28 sierpnia 2024 17:59
Feniksowa, imho wszystko jak leci. Nie są to bryczesy jak Maya delorez ale za tę cenę...
faith, potwierdzam, Bombaye są czadowe. Jak je wyjęłam z paczki to wątpiłam czy wejdą mi na kuper 😅, ale są bardzo wygodne, zupełnie ich nie czuć na tyłku no i białe nie prześwitują.
Cieszę się, że udała się polecajka wobec tego 😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się