Kącik Ujeżdżenia

donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
03 sierpnia 2024 11:36
Iskra de Baleron, wygląda jak childeric balance

A co do olimpiady - walka na końcówce tych grup w GPS jest top. Ostatnia trójka walcząca o medal - bardzo bliskie wyniki
donkeyboy, dzięki!
Epikea, chyba nie, w twoim linku wszystko jest blisko. W tym na Jagerbomb odstęp między przystułami jest naprawdę duży.
Zdjęcie ze strony Moody Dressage.
To raczej popręg o którym mówi donkeyboy, 🙂
IMG_6420.jpeg IMG_6420.jpeg
Pewnie, moze i tak byc. Znam pare koni chodzących na popregach w tym stylu. To jest cos jak fartuch skokowy i do tego są przystuly

Gdzie znajdę listy na dziś na Paryz? Bo mnie pokonalo 🤦
Epikea, zrobiłam tylko zdjęcia na początku transmisji ale nie ma tam godzin startu.

Kurcze nie ma rozmiaru który mi potrzebny 😭
https://www.childericsaddles.co.uk/store/p3/Childeric-balance-girth.html#/
Musze przekopać ebaje i inne takie.
https://paris2024live.fei.org/live/DressageSpecial
Tu sa listy, co prawda nie widze kto już jechał ale chociaz widac do przodu 😉
Epikea, zaczęłaś dokładnie w połowie 🙂
IMG_6406.jpeg IMG_6406.jpeg
IMG_6407.jpeg IMG_6407.jpeg
IMG_6408.jpeg IMG_6408.jpeg
03 sierpnia 2024 12:50
Becky jest sponsorowana przez childeric, znając ich repów i co miewają w aucie to raczej ten. Widzę że na francuskiej stronie mają coś podobnego ale nie wygląda aż tak fajnie i anatomicznie ("childeric sangle TAC")

Swoja drogą Becky nadal na topie a zaraz juz za chwilę jedzie Hester 🤞
Ależ mi się ten koń Fry podoba. Gdyby nie piaffy, to by było powyżej 80. Wynik Werth lepszy, ale mnie się zdecydowanie bardziej przejazd Fry podobał. No ale nie siedzę tak w ujeżdżeniu, więc tak patrząc laickim okiem.
W ogóle niektóre przejazdy, które mi się bardzo podobały, oceny miały jednak niższe, niż myślałam :P

Koń Dunki też wow. Wysoki poziom, fantastyczna walka o medale.
03 sierpnia 2024 15:29
Cathrine z Freestyle świetnie się zgrały przez tak krótki czas. Też mi się bardzo podobają.

Walka na pudle jest mocna, nie ma miejsca na błędy bo się punkt za punkt biją 🤣 dokładność i bezbłędność wygrywa z ekspresja ewentualnym napięciem. I zaraz się dowiemy jaki wynik...

Edit. co za finał, trzyma w napięciu do ostatniej chwili!
Czemu Von Bredow-Werndl ma tak wiszącą wodzę munsztukową prawą? Czy to przez to jej koń wystawiał język na prawo?
Wistra Bo jej po lotnych co tempo między piruetami wodze powypadały i jakoś nie do końca chyba tą prawą munsztukową ogarnęła. Ona w ogóle jechała cały przejazd bez działania wodzami munsztukowymi, a prawa była od początku bardziej dyndająca niż lewa.
Tak ma wyglądać Olimpiada, czyli top of the top. Walka o setne procenta. Glamourdale jest wow ale mam wrażenie, ze troche stracił blask. Frystyle ma chyba życiową formę, oglądając ją mam odczucie, ze ją to serio cieszy. Dalera coś się zagotowała, czyli jak widać nawet najlepszym się to zdarza.
Jutro to będzie dopiero walka
O której jutro Sysojeva jedzie?
Piaffallo, Zaraz się okaże, dziś rano jest losowanie kolejności dopiero.
Jedzie druga
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
04 sierpnia 2024 08:27
Liczył może ktoś ile jest potomków Totilasa w Paryżu?
Sandra 80% 😍
Gillian   four letter word
04 sierpnia 2024 10:19
Super pojechała 😍
(Fajnie, że na początku i mogę już wyłączyć 🤣😉
Trudny miała program technicznie.
Świetny wynik😍
Piękny przejazd, chociaż nie wiem czy to tylko u mnie ale miałam wrażenie że muzyka trochę się rozjeżdżała z przejazdem.
Super przejazd!
mindgame, hmm, mi sie nie rozjeżdżało. Jakby tak było to by nie dostała takich not za część artystyczną?
Perlica, tak też mi się wydaje. Oglądam na Discovery plus i chyba obraz ma trochę opóźnienia co do dźwięku.

Edit: zawsze w kür są wyższe noty niż w normalnych programach?
Perlica, trochę się rozjeżdżalo bo za szybko zaczęła po zatrzymaniu. Minimalnie bardzo ale gdzieś do połowy był rozjazd. Potem się zniwelowało.
Mega przejazd. Cieszę się obłędnie.
Wow 80,075 niesamowite 😍
Mi nic się nie rozjeżdżało.
mindgame, były może ze 2 takie momenty przy przejściach, ale ogólnie nie zauważyłam. Może coś z transmisją Ci się przycięło, mi np na playerze bardzo często obraz rozjeżdża się z dźwiękiem 😅

Za część artystyczną ponad 86%, wow! Technicznie to nawet komentatorzy mówili, że widać po prostu wiek konia, ma jeszcze czas.
Nie mogę cały czas przetrawić w głowie tych komentarzy w necie po ogłoszeniu kadry, że "zabrała miejsce Polakom" 🤣 no kurde, komu zabrała? Kto byłby w stanie pojechać na takim poziomie?...
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
04 sierpnia 2024 10:25
Super to wyglądało 😍😍😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się