Instagram - czy ktoś korzysta?

karolina_, zrobię trochę offtop, ale Samsung Galaxy S23 Ultra mógłby pretendować 😀
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
09 maja 2024 08:24
macbeth, s22 też jest super 😁
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
09 maja 2024 09:40
Ja mam galaxy s22 i ma super aparat 👌
Bo optycznie Samsung ma lepsze aparaty. Tylko jeśli mowa o "jakości" na insta, to iPhone jest podpasowany oprogramowaniem i na apkach typu instagram te zdjęcia/filmy lepiej wyglądają po prostu.
01 sierpnia 2024 14:06
"Zepsuł" mi się Instagram, zaczął mi nagle podpowiadać jakieś bzdury same 🙄 Nie wiem dlaczego, dbałam o to, nie zatrzymywałam się na rzeczach których nie chciała potem w podpowiedziach i cały czas było ok, a ni stąd ni z owąd zaczęło mi wrzucać jakieś żarcie, albo fryzury🤦 Da się to jakoś naprawić?
Moon   #kulistyzajebisty
01 sierpnia 2024 14:10
zembria, też mi się tak zrobiło, z miesiąc temu. Oglądałam coś co zazwyczaj (konie, how suprised haha albo wnętrza) oglądam i nagle... totalnie randomowe fotki jakichś widoków i ludzi. Chwilę trochę zawał miałam, że jakiegoś włama mam, ale chwilę znowu poklikałam i polajkowałam kilka "standardowych" kont i wszystko wróciło do normy. Może to jakaś forma resetu?
01 sierpnia 2024 14:15
Moon, No dokładnie taka sama sytuacja. I też najpierw pomyślałam, że ktoś mi się na konto włamał.
Facella   Dawna re-volto wróć!
01 sierpnia 2024 14:18
To jest nowa aktualizacja Instagrama, teraz działania ludzi, których obserwujesz, wyświetlają się na ekranie głównym. Jak ktoś coś polubi czy skomentuje, to widzisz ten post.
01 sierpnia 2024 14:28
Facella, To znaczy, że jeśli ktoś z obserwowanych przeze mnie osób polubi "robienie naleśników" to mi się to wyświetli też? 😱
Kiedyś była taka tablica z tym, co polubili "znajomi", tak jak na fejsie, jakieś zamierzchłe lata temu 😅 a jak zniknęło, to przez jakiś czas mi tego brakowało 😂 teraz to już nawet obserwowani się nie wyświetlają na głównej, pół biedy że zrobili tą zakładkę, że można przeklikać, ale i tak wszystko się opiera na story i viralowych reelsach...
01 sierpnia 2024 15:06
zembria, mniej więcej tak.
Łomatko, a ja się zastanawiałam, dlaczego cycate damy nagle mi się pojawiły między kucykami a dziećmi 😅
Od x czasu zabieram się do zlecenia prowadzenia social mediów, sama się do tego kompletnie nie nadaje i nie mam cierpliwości. Mam namiary do osób od social mediów i zwiazanych i niezwiązanych z końmi. Jako odbiorcy, a może jako zleceniodawcy, czy zlecaliscie/zlecilibyscie prowadzenie końskich kanałów laikom, którzy są skuteczni w budowaniu marki? Czy jednak musi to być koniarz? Mam pewne obawy, bo konie sportowe to jednak nie ciuchy czy kosmetyki. Z drugiej strony i tak sprawdzę tekst merytorycznie zanim się pojawi.
karolina_, - zdecydowanie potrzebna jest osoba z pojęciem o koniach. Treści, zdjęcia, grafiki... no łatwo o błąd, jak ktoś się nie zna.
karolina_, sorki, ale musi być koniarz, nie wyobrażam sobie tego inaczej. Nawet jeśli będziesz czuwać nad merytoryczną stroną publikacji, ale nie po to się bierze kogoś, żeby nadzorować każdy jego ruch. Co jeśli będziesz miała oczy na zapałki w sezonie wyźrebień? Osoba obeznana w temacie będzie w stanie swobodnie poruszać się w SM, a jak wiadomo, żart sytuacyjny czy real time marketing potrafią bardzo wybić markę. Laik tego nie ogarnie, szczególnie w tak specyficznej branży. Laik nie wie, jakie ujęcia są korzystne, co warto pokazać, a czego lepiej nie 😀 zobacz, jak chwycił profil Konie jak Malowane na IG - ok, można zlecić montaż filmiku, ale komentarze profesjonalisty? Dla mnie złoto.
Poncioch, tylko właścicielka tego profilu sporo robi sama, co u mnie odpada - moja kreatywność i zmysł artystyczny wynoszą mniej niż zero 😅

Wolałabym też bazować raczej na tekście niż live video, nie mam aż tylu pracowników, żeby prawie codziennie ustawiać światło, tło, itp do nagrywania. Stąd rozważanie nie-koniarza, bo to jednak co innego napisać post a co innego nagrać live.
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
17 października 2024 14:39
karolina_, i tak idź w osobę końską, będzie wiedziała co interesuje innych ludzi z branży, że nie wstawia się zdjęcia gdzie koń wygląda jak osioł itd 😉
17 października 2024 14:43
karolina_, nie no, musi być ktoś, kto ogarnia chociaż podstawy, bo wyjdzie groteskowo dla odbiorców, jeśli będą podstawowe błędy - typu ujeżdżanie zamiast ujeżdżenia. Trzeba pamiętać, że odbiorcami będą raczej osoby siedzące w temacie i takie błędy ujmują profesjonalizmu.
Przez dłuższy czas nosiłam się z zamiarem założenia insta na swoje przemyślenia na temat koni, jogi i odkrywania ciekawych przyrodniczo miejsc w Hiszpanii, także jeśli ktoś miałby ochotę poczytać to zapraszam na @untamedsouls.yoga 😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się