Kącik Ujeżdżenia
donkeyboy, oki, to nie było pytania 😀
W międzyczasie Bachmann Andersen i Dania znów się super pokazuje - ojjjj walka o złoto drużynowe będzie bardzo ciekawa
donkeyboy, co ciekawe, to jest Vitalis na Gloster, czyli linia G obecnie istniejąca już tylko w skokach. Nietypowy rodowód jak na konia GP.
Nie ma lepszych koni w PL i nie ma lepszych jeźdźców. W odróżnieniu od innych krajów nasze Zawodniczki robią to na swoich koniach i za swoje pieniądze (nie licząc Żani). Ja dziękuję za przejazd Pani Kasi i Guapo. Dziękuję za taki ładny obrazek i tak dobrze reprezentowała Polskę. Życzę jej kiedyś większej stawki koni GP i sponsora.
P.s. tak dobrze wyjechanego rysunku jak Pani Kasi brakowało poprzednim zawodnikom, więc na prawdę ona nie jest przypadkową osobą w szrankach.
Ale chyba nikt nie twierdzi, że KM jest przypadkową osobą i że przyniosła nam wstyd.
I znowu, skoro wiadomo ze koń nie obija się nawet o 70% to po co nam taki na olimpiadzie? Nie było tam lepszej osoby? (nie znam ujeżdżenia, więc pytam)
infantile, do tego się odnoszę
Pani Kasia pokazała dokładnie to co pokazuje od 20 lat - ni mniej, ni więcej.
Kompletnie nie spodziewałam się czegokolwiek innego, na swoim zwyczajowym poziomie, dokładnie, spokojnie, bez ryzyka.
I nie, nie mamy nikogo więcej w ujeżdżeniu 🙂
Liczę na Sandrę i Belle, to jedyna para z szansami na wynik powyżej 70% 🙂
w przypadku p. Milczarek to nie jest tak że Guapo ma takie a nie inne możliwości? P. Milczarek nie jest już najmłodsza, więc nie zdziwię się jak ograniczy działalność jako zawodniczka.
Komentatorzy myślą że Hit Plus to lusitano... 🤦🤦Serio? Jakis taki mało garbonosy i krępy
Na FB PZJ-tu bardzo fajna wypowiedź pani Kasi z wrażeń po przejeździe.
O właśnie chciałam to napisać - wypowiedź pani Kasi klasa sama w sobie i bardzo miło posłuchać
Piękna wypowiedź Pani Kasi.
Właśnie skończyła zawodniczka USA Adrienne Lyle z wynikiem ponad 72% i sorry, jak tak ma wyglądać ujeżdżenie to ja wysiadam z tego wagonika. Bardzo ciasny koń, zero harmonii.
Zaraz siadam do oglądania, ale wypowiedź na prawdę klasa!
Ktoś odrobił lekcje z PR 😀
kare_szczescie, właśnie miałam pisać, okropny obrazek. Za co ten procent, koń nie tylko "momentami" z mordą na klacie :/
Ja jestem bardzo dumna, bo ten koń jest bardzo daleki od światowej czołówki.
Nie mamy funduszy na lepsze konie, nie mamy możliwości pokazania się na większych imprezach, mimo to przejazd był naprawdę dobry.
Pani Kasia mimo, że często krytykowana, to jednak przeważnie stabilna i rzetelnie przygotowana.
Sasini, za to przejazd Moody przepiękny! Jeju chciałabym z kimś siedzieć, pić wino i emocjonować się wspólnie. W złym terminie pojechałam na wakacje
kare_szczescie, Oj tak.
Tak samo ciężko się dzisiaj na pracy skupić jak transmisja cały czas leci 🤣
Ps. Za co amerykanin dostał eliminacje?
kare_szczescie, mi zeżarło już transfer więc i po bólu że nie ma z kim oglądać 😂 na szczęście jutro będę w domu i wszystko nadrobię 😁
Sasini, koń się zdeptał i krew poszła
A to nie wiedziałam że Vayron ma taki rodowód. Co to konia portugalki, on chyba tylko w papierze połowa lusitano, reszta już Bretton Woods. Bo nie wygląda 😀 ale szkoda mi jej strasznie, aż się popłakała schodząc widać że była niezadowolona z przejazdu.
Końcówka trzymająca w emocjach, Kittel vs. Moody zwłaszcza na końcówce. Bardzo podoba mi się to rozegranie w grupach 😀 nie będę spojlerować dalej 😀
I jeszcze myślę że na wspomnienie zasługuje bardzo wzruszająca historia zawodniczki Belgii - Pauluis i koń Flambeau z tej ostatniej grupy. Ta zawodniczka która miała napisane na rękawiczkach "I promised you" - "I did it". Az się łezka w oku zakręciła
donkeyboy, jaka jest opowieść z nimi związana? Ładnie się prezentowali, szkoda tego spłoszenia na końcu 😒
kare_szczescie, jej mąż się uparł żeby trenowała tego konia. Niestety nagle zmarł w wieku 39 lat na udar.
Przypomina mi to historię tego niemieckiego zawodnika podnoszącego ciężary który stał na podium ze zdjęciem żony która tragicznie zginęła w wypadku samochodowym
donkeyboy, och! Łezka w oku się zakręciła!
Komentatorzy myślą że Hit Plus to lusitano... 🤦🤦Serio? Jakis taki mało garbonosy i krępy
karolina_, no z lusitano i PSH (PRE) to już się tak porobiło i np. Guapo jest wpisany w FEI jako PSH (tak jak Hit Plus) a nie lusitano 😉 widocznie komentator uznał, że skoro portugalski to z automatu lusitano 😅 Ogólnie "rasy" u koni już trochę nie mają sensu z takiego punktu widzenia, w porównaniu do np. psów czy kotów.
kare_szczescie, dlaczego żenujący??
kare_szczescie, aj, szkoda bo od papu liczę raczej na rzetelne artykuły. Weterynarz się nie popisał jeśli to faktycznie są jego słowa... No ale co miał powiedzieć w zasadzie, ,,koń jest kulawy i wszyscy o tym wiedzieli"? Takiego konia nie powinno być w stawce i ciężko się z tego wytłumaczyć.
Pati2012, bo o tym, że ten koń jest nie czysty w ruchu wiadomo było zanim tam dojechał. Nienawidzę robienia z siebie ofiary, bo sukienka, bo komuś bardziej kulał. Nie, za pieniądze podatników pojechał na IO koń, który od lat jest nieregularny mniej lub bardziej. Tak jak kiedyś pisałam, kibicowałam Żani na Romku, na Love Me nie, bo to biedne zwierzę. Nienawidzę tej zagrywki na robienie smutnych oczy kota ze shreka. Nienawidzę jak dużo osób się na to łapie.
Edit. Jak sukienka była zła to ktos inny mógł z koniem biec. Tak jak z Guapo biegł ktoś inny 😉
Wkkw-istki jakoś pobiegły w tej kiecce i ich konie przegląd przeszły 😉
keirashara, Ola Szulc też jest rozmiar petit i dobiegła 😉