Służbowa Skrzynka Moderatorów

było by miło ,gdybys zamiast się unosić, sama przeczytała swoje wpisy- polecam, watek "Ostrzeżenia" w "Technicznych" i tam wypowiedź, jakoby jest juz za późno na karę za faktyczne łamanie regulaminu, przez wymienione przeze mnie forumowiczki.

Cytat: opolanka  Dzisiaj o 07:50:22
Osoba, która nadawała to ostrzeżenie, jest aktualnie nieobecna. Ja zaraz zobacze, o co chodzi i postaram sie sprawe załatwić.

edit: Rzeczywiście, Sigma również w swojej wypowiedzi zawarła treści, które można uznać za obraźliwe. Wypwiedź Lotnej lub feno również są wycieczkami osobistymi. Myślę, że sprawiedliwie będzie, jeśli Tobie wrotku zdejmę ostrzeżenie. Czy taki obieg sprawy Cię satysfakcjonuje czy powinnam ukarać dziewczyny? myślę, że karanie ich tydzień po przewinieniu nie jest "wychowawcze". Przychylę się do propozycji.

Samsam moderacja nie jest ślepa, nie jest po prostu wszechobecna. wink

...no i nadal nie przeczytałem, ani jednego słowa odpowiedzi, na zadane przeze mnie pytania i wątpliwości...czyżby forum modów nie miało quorum i nie ma teraz możliwości ustalenia najbardziej aktualnej wersji prawdy?
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
31 lipca 2009 06:50
wrotki, po co drążysz? Przeczytaj inny mój wpis, a znajdziesz odpowiedź. Ale powtórze sie, moze bardziej szczegółowo.

Pisałam juz, ze owszem moderacja podejmuje decyzje wspólnie, ale nie zawsze mozemy wszystkie przeczytac wpis. Dostałam informacje o Twoich wpisach, nie znałam tła. Za Twoje wpisy powinieneś był dostać ostrzeżenie. Wpisów pozoostałych osób nie czytałam, bo nie miałam takiej mozliwosci.

zrobiłam to później i przyznałam Ci racje. Wiec nie wiem po co nadal rozkładasz gówno na pierwiastki.

wątek zamknięty
poza tym to JA nadałam OSTRZEŻENIE, a nie opolanka, czy dworcika
- spytałam je tylko czy sie zgadzają - odpisały OK,

Tak Cie Wrotku to BOLI??

Reklamując sie "na moderatora" napisałam dokładnie - że jestem NIEOBIEKTYWNA!
i jakoś ludzie mnie wybrali większością

Więc moderuję NIEOBIEKTYWNIE!
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
31 lipca 2009 11:03
[color=green]Ogłaszam wszem i wobec, że wyruszam na urlop, więc bardzo proszę nie oczekiwać, że będę odpisywała na PW lub pytania zadawane na forum. Wracam 16 sierpnia. pozdrawiam.
wątek zamknięty
Lotnaa   I'm lovin it! :)
02 sierpnia 2009 18:18
Mógłby ktoś zajrzeć?
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,838.420.html
😵

opolanka, enjoy!
wątek zamknięty
Ada   harder. better. faster. stronger.
02 sierpnia 2009 18:43
Tak, koniecznie jakiś "ban" się należy !
wątek zamknięty
już patrze

dałam ostrzeżenie na 3 dni,
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
03 sierpnia 2009 12:05
zakładałam kiedyś wątek o ropiejących oczach u źrebaka. nie mgę go znaleźć a nie chcę zakładać nowego

hilfe 😉
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
03 sierpnia 2009 12:08
A za co jeśli można wiedzieć Figaro ostrzeżony został w tym temacie podlinkowanym przez Lotnaa?
wątek zamknięty
A za co jeśli można wiedzieć Figaro ostrzeżony został w tym temacie podlinkowanym przez Lotnaa?

osobiste wycieczki typu "jak Ci idzie odchudzanie" do krytykującej osoby, texty typu "nudzę sie to Was podpuszczam" "z dziećmi nie będe dyskutowac'
ogólne trollowanie i podpuszczanie wg. mnie
wątek zamknięty
04 sierpnia 2009 08:49
Aha, jeśli tak, to OK - bo już myślałam że za wklejanie zdjęć które niektórym do gustu nie przypadły.
wątek zamknięty
04 sierpnia 2009 10:37
ElaPe, czy Ty w ogóle przeczytałaś stronę z tego linka?  🙄
wątek zamknięty
04 sierpnia 2009 11:41
Lotnaa: nie, no co ty, w ogóle nie zaglądałam i sobie z sufitu wszystko wyczytałam  👀

wątek zamknięty
04 sierpnia 2009 11:55
Przepraszam, takie odniosłam wrażenie.
wątek zamknięty
[quote author=ElaPe link=topic=2273.msg309931#msg309931 date=1249297722]

osobiste wycieczki typu "jak Ci idzie odchudzanie" do krytykującej osoby, texty typu "nudzę sie to Was podpuszczam" "z dziećmi nie będe dyskutowac'

[/quote]

Tego typu wypowiedzi co i rusz pojawiają się w każdym wątku.

Plagą jest wygłaszanie swoich opinii na temat osób , a nie poglądów , które te osoby reprezentują.

Czekam już ponad tydzień na reakcję moderatorów na swoje zgłoszenie w tej sprawie.
I nic ... cisza.

To ponawiam  zgłoszenie tym razem publicznie.

Sankarita nagminnie  i nieproszona wyraża swoje opinie na temat mojej osoby.
W niewybredny zresztą sposób i w poczuciu pełnej bezkarności, a może aprobaty moderatorek?

To ewidentne prowokacje, na które nie odpowiadam, ale zaczynam mieć  ich dosyć.
Choć tak naprawdę świadczy to tylko o poziomie tej uczestniczki.

Nie wiem czy zamykanie wątków jest bardziej sensowne niż nadawanie ostrzeżeń.
wątek zamknięty
06 sierpnia 2009 08:55
Plagą jest wygłaszanie swoich opinii na temat osób , a nie poglądów , które te osoby reprezentują.

to jest fakt, tak sie dzieje nagminnie.

Nie chce być nudna ani też wygłaszać poraz setny rzeczy o których moderacja doskonale sama wie ale jeszcze raz powtóże: rolą moderacji jest właśnie zapobieganie takim sytuacjom.

Czemu w jednej sytuacji rekacja moderacji wydaje sie być wręcz nadgorliwa i piorunująco szybka (patrz powody ostrzeżenia dla Figaro), a w innych przypadkach naprawdę ostentacyjnie osobowo-złośliwych tej reakcji brak  - to jest dobre pytanie.
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
06 sierpnia 2009 08:57
ElaPe, Może sednem sprawy jest reputacja i długi staż niektórych uzytkowników na forum? Chyba publika cicho przyzwala im na takie zachowanie wiedząc jakie mają 'poważanie' u innych, podobnych stażem forumowiczów...

Co nie znaczy, że takie zachowania i osobiste wycieczki mogą być tolerowane...
wątek zamknięty
06 sierpnia 2009 09:02
Co nie znaczy, że takie zachowania i osobiste wycieczki mogą być tolerowane...

otóż to.chyba tak się dzieje. 

Z tym że to, co publika mysli i do kogo ma respekt a do kogo nie ma - to  nie powinno mieć najmniejszego znaczenia w kontekście moderacji.

Zdaje się zasady są dla wszystkich bez wyjątków i każdy winien sie im podporządkować.

A Moderacja jest od tego by spowodować  ich przestrzeganie bez względu na staż, wiek, respekt czy jego brak u łamiącego zasady dyskutanta  czy co tam jeszcze.
wątek zamknięty
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
06 sierpnia 2009 20:16
Dzieją się dziwne rzeczy dzieją.
Ja już dość długi czas nie dostaję żadnej odpowiedzi, nie ma jakiejkolwiek reakcji w sprawie mej prośby.

W jednym z wątków dyskutujący zwracając się w wypowiedzi do założyciela wątku użył mego nicku, a pisał do tamtej osoby dość obraźliwym tekstem.
I tak sobie wisi ten post na ogólnopolskim forum, od 18. lipca do dziś, obrażając człowieka, który nawet nie uczestniczył w dyskusji...

Kurcze zrobi ktoś coś w tej sprawie ?!?  😤 
wątek zamknięty
Dorotheah, nie możemy edytować sobie postów innych, bo ktoś nas o to poprosił. Napisz do autora postu i jeśli będzie miał on chęć na naniesienie poprawek, to nie ma problemu - napisze do nas sam i będzie po sprawie (bo z tego co pamiętam chodzi o zamknięty wątek).
wątek zamknięty
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
07 sierpnia 2009 00:23
Już pisałam do autora. Dostałam odpowiedz, że oczywiście jest to pomyłka,  a samodonos jest nie możliwy. Dlatego stanęło po rozmowie na pw na tym, że najlepiej było gdybym sama klikneła zgłoś do moderatora.

------
A poza tym tekst już jest obraźliwy, a ja nawet nie brałam udziału w tej dyskusji, post jest wyraźnie napisany do innej osoby, to chyba modki możecie zmienić, albo edytować tekst ?

Nie po to człek waży na forum każde swe słowo, dba o swe imię, by potem, taki tekst  nadużywał tego imienia.
To ja "Kowalski" nie mam prawa mieć ochrony mego dobrego imienia na forum ? A przycisk zgłoś do moderatora - jest tylko od technicznych spraw? Czy także etycznych ???
-----

A dziękuję za odpowiedz. To już postęp jakiś  🙂
wątek zamknięty
Dzieją się dziwne rzeczy dzieją.
Ja już dość długi czas nie dostaję żadnej odpowiedzi, nie ma jakiejkolwiek reakcji w sprawie mej prośby.

W jednym z wątków dyskutujący zwracając się w wypowiedzi do założyciela wątku użył mego nicku, a pisał do tamtej osoby dość obraźliwym tekstem.
I tak sobie wisi ten post na ogólnopolskim forum, od 18. lipca do dziś, obrażając człowieka, który nawet nie uczestniczył w dyskusji...

Kurcze zrobi ktoś coś w tej sprawie ?!?  😤 

zrobię - daj linka do jakiego posta chodzi i wypisz mi w punktach O CO CHODZI bo ja nie mam pojęcia po Twoim wpisie
wątek zamknięty
Już jest ok.
wątek zamknięty
Bee.   przewodnicząca chaos serce ma przebite strzałą.
09 sierpnia 2009 19:01
mam pytanie, takie najprostsze, może głupie się wydać..
ale co dzieje się z tematami założonymi np. 'sprzedam siodło', albo jakimkolwiek powtórzonym? zostaje tylko zamknięty? czy usunięty?
z góry dziękuję za odpowiedź.  :kwiatek:
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
09 sierpnia 2009 19:06
Tak, zostaje zablokowany lub usunięty. Od tego jest dział 'OGŁOSZENIA' 😉
wątek zamknięty
Są zamykane. Nie usuwamy ich, chociaż uważam, że dobrym pomysłem jest usunięcie z forum tego typu tematów.
W wolnej chwili postaram się tym zająć 😉
wątek zamknięty
poza tym to JA nadałam OSTRZEŻENIE, a nie opolanka, czy dworcika
- spytałam je tylko czy sie zgadzają - odpisały OK,

Tak Cie Wrotku to BOLI??

Reklamując sie "na moderatora" napisałam dokładnie - że jestem NIEOBIEKTYWNA!
i jakoś ludzie mnie wybrali większością

Więc moderuję NIEOBIEKTYWNIE!
nic mnie nie boli, bawi mnie tylko że wreszcie dowiedziałem się,że tutejszy mod ma gdzieś regulamin i traktuje go tylko jak poręczne narzędzie,kierując się wlepianiem ostrzeżeń wyłącznie swoim nieobiektywizmem.
ps. Elu ostrożnie z pytaniami...na dobrą sprawę lepiej na PW, bo przecież łatwo zauważyć,że przytyki dotyczące nadwagi są tu szczególnie źle widziane... 👀
...wszystko inne przejdzie 😁
wątek zamknięty
To minęło ponad dwa tygodnie od mojego zgłoszenia i cisza.

A podobno reakcja moderatorów powinna nastąpić  w ciągu dni 7.

Ciekawe, że reakcja jest natychmiastowa, jeśli chodzi o głupstwo - np za duży rozmiar zdjęcia.

A może to zależy od tego, kto donosi?
wątek zamknięty
trzynastka   In love with the ordinary
12 sierpnia 2009 11:24
To minęło ponad dwa tygodnie od mojego zgłoszenia i cisza.

A podobno reakcja moderatorów powinna nastąpić  w ciągu dni 7.

Ciekawe, że reakcja jest natychmiastowa, jeśli chodzi o głupstwo - np za duży rozmiar zdjęcia.

A może to zależy od tego, kto donosi?

Może to po prostu bzdura?
Co mają modki powiedzieć Sanktaricie ?! "nie dogaduj guli, bo jej się przykro robi" ?  😁
Zacytuj posty gdzie Cie konkretnie obraża wtedy na pewno reakcja będzie natychmiastowa.

Poza tym nawet nie zdajesz sobie sprawy jak ciężko z Tobą rozmawiać na większość tematów (nie wszystkie!) i np. ja sobie zazwyczaj odpuszczam. Po co mam się dowiedzieć, że maltretuje konie, że Ty wiesz najlepiej, że wszystko czego nie znasz/nie używasz jest niepotrzebne.
Nie fajnie się rozmawia ze osobą która uważa, że pozjadała wszystkie rozumy i do której nic nie dociera. 
wątek zamknięty
Zastępujesz moderatora?

Może jednak dasz im szansę , a sama powstrzymasz  swoje paluszki?
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.