Kącik WKKW

Facella   Dawna re-volto wróć!
28 lipca 2024 12:49
Laura Colett jedynie 2 sekundy spóźnienia, co za legenda, kolejny rekord olimpijski (choć być moze na krótko, jeśli Jung się nie spóźni)

Misiu plastry na chrapach ułatwiają oddychanie, zapobiegając ich zapadaniu.
Kamiński to jedna z dwóch rezygnacji, ale nikt nie miał eliminacji za wyłamania i nikt nie miał wyłamania na wjeździe do wody.
Nie miałam psychiki obejrzeć przejazdu Janka i chyba dobrze.
Laura Collett nie utrzymała wyniku z ujeżdżenia, otwiera się ogromną szansa dla Junga.
Moon   #kulistyzajebisty
28 lipca 2024 12:50
Ależ płynna jazda Laury! ⭐
Wyłamania przed woda chyba nikt nie miał.

Fajnie wyglądają Japończycy z tymi naramiennikami.
Moon   #kulistyzajebisty
28 lipca 2024 12:51
Misiu, plastry na chrapach wspomagają oddychanie.
Laura niesamowita, przemiło się to ogląda i cholernie szkoda tych 0.8 pkt, krzyczałam jej tam do ekranu żeby przycisnęła 😅
Ale wynik GB po dwóch koniach elegancki, skromne 40 punktów przewagi 👌 Widać taką powtarzalną formę u nich.
Moon   #kulistyzajebisty
28 lipca 2024 12:55
keirashara, w ogóle mam wrażenie że oni zostawiają resztę świata gdzieś hen daleko za sobą… 😁
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
28 lipca 2024 13:02
Janek 3 wyłamania... Jako jedyny chyba na wodzie, a i to jechał alternatywą. Ciężki będzie miał powrót do domu...
mozii- nie prawda, Janek zrezygnował.
Karla🙂, - imo widać było, że próbuje najechać, ale koń tego nie skoczy, w ogóle nie chciał podchodzić, więc podniósł rękę.
28 lipca 2024 13:05
Na fejsie na profilu ŚK już lecą pomyje.
keira-wpisaną ma rezygnację i tyle. Na początku widać, że coś próbuje, ale potem....i teraz pytanie, jego własna decyzja, bo wiedział, że dalej będzie jeszcze gorzej czy coś z koniem...
Mi też to wyglądało na próbę najazdu trzeci raz, która się nie powiodła i dopiero po tym poszła ręka w górę.
Karla🙂, wpisaną ma eliminację, tam były 3 odmowy i dopiero podniósł rękę
28 lipca 2024 13:13
infantil, jeśli to miała być próba najazdu, to chyba kogoś tam zamroczyło, bo nie było ani tempa, ani dobrego przymierzenia do frontu, żaden koń by z czegoś takiego nie skoczył.
Facella, - no... trochę sami się prosili. W sensie no nie hejtuje, nie znam wszystkiego, to są trudne decyzję. Jednak jak nagle ktoś wskakuje spoza składu, omijając rezerwę, po czym robi bardzo przeciętny czworobok, a na crosie dojeżdża do 10 przeszkody i widać, że koń skakać nie chce, no to cóż - to jest jak wypinanie pupci i ściąganie majtek na baty. Szczególnie po argumentach o "super formie".

PS. Do pierwszego skoku to tam też tempa nie było 😉
o kurczę, to przepraszam, wprowadziłam w błąd i źle sczytałam w apce:/
podrzucono mi linka z wywiadem- gdzieś w połowie.
https://jedynka.polskieradio.pl/audycje/2953

donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
28 lipca 2024 13:17
ja w ogóle byłam zdezorientowana w co on celuje w pewnym momencie i się zastanawiałam jak ta alternatywa ma iść* bo faktycznie był pierwszym zawodnikiem biorącym ten wariant (wg. angielskich komentatorów).

Nie ich dzień ale na pewno przy tych kontrowersjach nikt tego szybko nie zapomni ...

(*daleko mi do skoków a co dopiero do WKKW stąd myślałam że po prostu się nie znam xD)
#złośliwamendamodeon
To ta fantastyczna kondycja i forma konia…?
🙁

Moon,
Albo psyche siadła jak mu tyle pomyi na łeb spasło.
Tego się nie dowiemy
Kurde dlatego nie mogłam zrozumieć co on jedzie i czy on wg na przeszkodę najeżdża. Kompletnie się nie dziwie odmowie skoku przez konia.
ogurek😉 3,2,1... czas start na dorobienie przez PZJ i innych teorii, że to tylko przez hejt nie poszło...
O kurde upadek z koniem 😱
ogurek, no chyba jeżeli jest się rzekomo zawodnikiem klasy olimpijskiej, to powinno mieć się ogarniętą psychę na tyle, by komentarze z internetu nie wpływały na jakość decyzji na torze.
To nie są zawody towarzyskie.
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
28 lipca 2024 13:26
A przestańcie, to nie ma przypadkiem w kadrze kadrowego "trenera od psychy"? Nie wiem jak w naszej reprezentacji, ale w brytyjskiej tacy są i jest to częścią zgrupowań, nawet dla zawodników spoza głównej kadry
Moon   #kulistyzajebisty
28 lipca 2024 13:26
ogurek, tak jak ktoś już tu wcześniej napisał - internet nie zapomni…

Karla🙂, Amen.
28 lipca 2024 13:27

Moon,
Albo psyche siadła jak mu tyle pomyi na łeb spasło.
Tego się nie dowiemy

ogurek, psyche równie dobrze mogła wysiąść po upadku w Strzegomiu. Brak zdecydowania od pierwszego najazdu, ewidentnie się tam pogubił do tego stopnia, że koń nie rozumiał co ma skoczyć. Trzeba pamiętać, że on jednak jechał z połamanym kręgosłupem, cokolwiek by nie było mówione na ten temat. To siada na psychikę koszmarnie i na pewno miał z tyłu głowy, że najmniejszy błąd i upadek mogą skończyć się fatalnie.

A po rozpatrzeniu w wynikach jednak eliminacja, nie rezygnacja.
czyli jednak nie miałam omamów? bo wydawało mi się, że zaraz po akcji była rezygnacja...
Karla🙂, podniósł rękę, ale dopiero po trzeciej odmowie

ucieło mi post…
więc pewnie mogło być w tabeli zamieszanie, bo to nie była jednoznaczna sytuacja
Pati2012   Koński insta: https://www.instagram.com/mygreybay/
28 lipca 2024 13:34
No i brawa
I tylko zawodnika wysłanego do domu i reszty drużyny żal w tym wszystkim
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się