Kącik WKKW

Facella, ale to był inny wet. Teraz z ekipą pojechał Jan Trela, wtedy Agnieszka Bestry z tego co wiem?
Facella   Dawna re-volto wróć!
25 lipca 2024 20:52
karolina_, tak był inny, ale nadal oficjalnie wybrany przez PZJ. No nie wierzę że nie muszą tańczyć jak im PZJ zagra.
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
25 lipca 2024 22:51
Pan Paweł odniósł się do całej sytuacji w ogromną klasą. Natomiast dziwię się, że nikt w organizacji (mam tu na myśli PZJ) nie uznał, że takie rozegranie całej sytuacji nie wpłynie pozytywnie na wizerunek Federacji i samego zawodnika.

Ps. Wiem, że nasz świadek jeździecki jest niewielki, ale w mojej branży (pozajeździeckiej) bardzo dużo mówi się o ujawnianiu konfliktów interesów - cała sytuacja jest jedną wielką ich kumulacją - na wielu poziomach.
26 lipca 2024 09:15
Czy znalazł ktoś listy startowe na jutro? Albo chociaż godziny startów naszych?
Cała ekipa przeszła przegląd
PROGRAM WKKW
📍 27.07 Ujeżdżenie 09:30-18.30
10: 06 Małgorzata Korycka / CANVALENCIA
14: 15 Jan Kamiński / JARD
17: 09 Robert Powala / TOSCA DEL CASTEGNO
📍 28.07 Cross 10:30-15😲0
📍 29.07 Skoki finał zespołowy 11😲0-13:30
Skoki finał ind. 15.00-16.00 (25 par)
27 lipca 2024 10:11
Wynik Gosi Koryckiej po ujeżdżeniu to 39,4 pkt że stratą 12,5 pkt do pierwszego miejsca (Julia Krajewski 26,9). Canvalencia pół przejazdu z wywalonym językiem. Niestety słaby przejazd, plasujący drużynę na ostatnim miejscu (póki co 7.).
Spiker mógł się nauczyć jak wymawiać nazwiska, trochę żenada że ma problem z większością.
Facella, spikera nie słyszałam, mam angielski komentarz. Ja wiem, że polski jest trudny, ale miałam puszczone w tle i jak usłyszałam "Malgozata Koricza", to ledwo się zorientowałam, że to już ktoś od nas 😅
myślicie, że są gdzieś dostępne karty ocen? bardzo jestem ciekawa poszczególnych not
27 lipca 2024 10:26
kamcia665, może będą udostępnione w wynikach po zakończeniu dzisiejszych zmagań.
Zmiana na pierwszym miejscu, McEwan zrobił 25,8.
da się gdzieś zobaczyć jutrzejszy cross za free? albo wykupić dostęp tylko na jeden dzień?
27 lipca 2024 10:49
pestka, transmituje Max, ale chyba nie mają darmowego okresu próbnego. Najtańszy pakiet za 19,99 daje dostęp do transmisji.
Coś ma transmitować TVP i TVP Sport, ale wątpię żeby transmitowali całość.

Japończyk zdeptał płotki przy cofaniu, ciekawe czy będzie to podstawa do eliminacji, czy uznają, że czworoboku jednak nie opuścił...
Edit: na moment ogłoszenia wyniku bez eliminacji. Na zbliżeniu i zwolnieniu widać, że plotek przewraca się na zewnątrz i koń stawia na nim kopyto. Czyli w zasadzie jedną nogą poza obrysem czworoboku, ale nadal wewnątrz płotków. Ciekawe jak ta sytuacja potoczy się dalej.
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
27 lipca 2024 10:56
Facella, no właśnie, też się nad tym zastanawiałam. Ale go nie zdyskwalifikowali
27 lipca 2024 11:06
Oj ten płotek nie ma łatwego życia, Holenderka też go zahaczyła.
Facella, Francuz też puknął, pechowy plotek ewidentnie 😁
27 lipca 2024 11:20
Kurde jedno trzeba im przyznać. To nie jest GPF, a muzyka wybrana przez organizatorów jako tło jest całkiem w punkt.

Pierwsza partia zawodników drużynowych za nami, Polska na ostatnim miejscu.

Mega mi się podobał przejazd Karin Donckers, super że wskoczyła na drugie miejsce.
Facella, podzielam Twoje zdanie, jej koń wizualnie też mi strasznie wpadł w oko. Co do Gosi, to uważam że były gorsze przejazdy..ale też sędzią nie jestem.
Czy za krew z pyska nie powinno być dyskwalifikacji? U Emiliano Portale widać to było mocno na zbliżeniu po przejeździe
27 lipca 2024 11:40
Figarusowa, mogą go jeszcze zdyskwalifikować, kontrola odbywa się po przejeździe, a takie decyzje nie zawsze padają od razu.

Może jednak czeski team to nie jest taka dobra perspektywa dla zawodników sabotowanych przez PZJ 🙈
Facella, o tym samym pomyślałam, Czesi będą ich na rękach nosić...
Minęło już 40 minut, a dyskwalifikacji nie ma. Dziwna sprawa, to było bardzo klarowne
27 lipca 2024 12:05
Figarusowa, ja nie widziałam, ale niektóre przejazdy oglądam jednym okiem. Listy startowe na cross wyjaśnią wszystko.
Włoch wyeliminowany
21letni koń Ekwadorczyka ... coś wspaniałego🙂
Hej,
Paweł prosi o niehejtowanie zawodników - bez względu na fakty.
Oni teraz jada, teraz reprezentują kraj i nie jest im potrzebny wylew hejtu online.

Sprawa ma niestety drugie dno, choć nie takie jak tu jest insynuowane. W sumie takie, które się w głowie nie mieści. Przynajmniej mi.

kotbury, jesteś w stanie powiedzieć coś więcej?
Post został usunięty przez autora
27 lipca 2024 12:47
kotbury, to mogłaś nie wspominać o drugim dnie, co jedynie nakręci dalsze domysły. Tutaj nikt nie hejtował zawodników, tylko krytykował PZJ i nagłe, dziwne decyzje pozbawione wyjaśnień.
No więc usuwam wpis żeby wszyscy teraz mogli kibicować naszym i prośba żeby nie hejtować zawodnika (żadnego). Drużyna to drużyna- kibicujemy.
Jan Kamiński 35,8 czyli w sumie na swoim standardowym poziomie
27 lipca 2024 14:23
Janek z wynikiem 35.8 pkt, wg mnie nie zasłużył i trochę go skrzywdzili, przejazd był całkiem całkiem z pewnymi błędami, były gorsze wysędziowane na lepszy wynik. Choćby Irlandka z pierwszej części przejazdów drużynowych.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się