Nie. Choć może to zależy od kontuzji i miejsca. Ja robiłam na międzykostny dwa razy i u drugiego konia na pogrubione więzadło pierścieniowe. Nie było mowy, żeby robić treningi w ten sam dzień po zabiegach.
Aleks, dzięki za szybką odpowiedź! a na dzień następny normalnie można było jeździć czy też jakieś ograniczenia?
W przypadku tego konia z międzykostnym, to on nie pracował wtedy jeszcze, ale wychodził sam na kwaterę.
Koń z więzadłem miał już na tamten moment zalecenia dużej ilości stępa po twardym i z nim po zabiegu, na drugi dzień normalnie stępowałam jak zalecił wet. Bezpośrednio po zabiegu mogłam go jednak także wypuścić na dwór. Chodził na osobny padok w towarzystwie starszej, bardzo spokojnej klaczy.
Wykopuję - ktoś się orientuje ile kosztuje taka terapia...?
Ok 400zł za zabieg. Przy czym jak trzeba robić dwa miejsca to najczęściej doliczają jakaś mała dopłatę za dodatkowe miejsce.
No i teraz pytanie ile tego potrzebujesz zrobić i w jakich odstępach.
to zależy czy słabe czy mocne fale bo są dwa rodzaje.
Różnią się znacznie i jakością i ceną. Te słabsze można w pakiecie znaleźć za 200-250 jak np. kupujesz 6-8 zabiegów.
te mocne to koszt 350-400 ale i mniej ich potrzeba bo często już po 2 zabiegach jest efekt. Przeważnie na 4 się kończy.
Ok 400zł za zabieg. Przy czym jak trzeba robić dwa miejsca to najczęściej doliczają jakaś mała dopłatę za dodatkowe miejsce.
No i teraz pytanie ile tego potrzebujesz zrobić i w jakich odstępach.
epk, O, dzięki. Nie wiem ile potrzebuję - nie wiem czy w ogóle będę potrzebowała, ale wolę się zorientować szybciej w temacie.
trzeszczki, Hm, no w takim wypadku faktycznie te mocne wydają się bardziej opłacać...
No ale ostatecznie może nie być potrzeby.
w takim razie te, które ma dr. Ludwiczak to są słabe czy mocne fale?
dariamajka, Zapytaj. fal może być rozproszona tzw. RSWT, i skupiona FSWT.
https://fala-uderzeniowa.com/blog-rodzaje-fali-uderzeniowej
trzeszczki, no tak, ale czym się różni słaba od mocnej? Słaba to rozproszona, a mocna to skupiona?