Czytelnia

flygirl z tego typu to polecam Cobena, Tess Gerritsen(szczególnie cykl z Jane Rizzoli),
ostatnio też czytałam i bardzo mi się spodobały książki Piotra Borlika (cykl z Agatą Stec) oraz Paulina Świst (takie fajne lekkie i zabawne)
flygirl ja również jak somebody polecam Tess  😍 od tytułu jej książki Skalpel jest Skalpelem  🤣 🤣 Dodatkowo mogę polecić Maxa Czornyja ma 2 osobne cykle jeden z komisarzem Erykiem Deryło, a drugi Liza Langer i Orest Rembert, ale z całego serca polecam też jego pojedynczą książkę Najszczęśliwsza! Kolega także mówi, że wgniata w fotel jego inna pojedyncza Rzeźnik (oparta na faktach). Co prawda pomału robi się z niego drugi Mróz, plujący książkami, co mi się przestaje podobać 🙁 ale Max ma specyficzny styl i bardzo obrazowo opisuje makabryczne sceny  😵
Czy możecie polecić zagraniczny serwis w stylu legimi ?
Dostęp do ebooków i audiobooków (z naciskiem na ebooki) i koniecznie zagraniczny.
Dostęp do literatury pięknej, faktu, reportaży, naukowej.
smartini   fb & insta: dokłaczone
27 stycznia 2021 14:04
baba_jaga, nie wiem czy o coś takiego chodzi, ale jest np perlego z subskrypcją, manybooks.net z darmowymi ebookami, Overdrive ma i to i to free
emptyline   Big Milk Straciatella
31 stycznia 2021 22:31
flygirl, Mons Kallentoft?
Dzięki dziewczyny, zapomniałam wcześniej odpisać, a w międzyczasie Tess przeczytana. 🙂 Resztę sobie zapisuję i będę czytać jak nadrobię najnowsze książki z fabryki Mroza. 🤣
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
08 lipca 2021 17:02
Odkopuję!

Właśnie skończyłam trylogię Leigh Bardugo "Cień i kość". Trochę się zakończeniem rozczarowałam, ale myślę, że pomimo, że nie było to tak wybitne dzieło jak "Droga królów" Sandersona to i tak było fajnie.

Czytał ktoś "Szóstkę wron"?
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
08 lipca 2021 17:43
JARA, Zastanawiałam się nad tym tytułem, powiedz mi czy nie jest skierowana raczej do młodzieży? Czytałam Igrzyska Śmierci, Więźnia Labiryntu i Niezgodną też, nie powiem żeby mi taka konwencja jakoś przeszkadzała, ale np. Malowany Człowiek już tak, już aż za proste w odbiorze było i finalnie nie skończyłam całości, odpuściłam w połowie 3 tomu.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
28 czerwca 2024 18:34
Odkopuje, chodźmy tu 😁
To ja może zarzucę swoim Goodreadsem, choć prowadze dopiero od zeszłego roku i nijak nie miałam cierpliwości do update wszystkiego co w życiu przeczytałam 😂

www.goodreads.com/ennsueof

Chętnie przyjmę polecajki mniej znanych darków i fantasy, bo na większość popularniejszych tytułów raczej w swoim życiu trafiłam 😉
o to ja mogę z polecajką fantasy https://tiny.pl/dp46l

fajnie, że udostępniłaś swoje goodreads, będzie to dla mnie jakaś motywacja, bo ostatnio jakoś nie mogę znaleźć sobie nic fajnego do czytania. chętnie też przyjmę jakieś rekomendacje, chętnie przeczytam coś w stylu cień wiatru albo taką fabułę opartą na jakimś rysie historycznym jak przeminęło z wiatrem 😁
To ja podrzucam polski odpowiednik goodreadsa, bo to mam chyba bardziej aktualne i uzupełnone :P [[a]]https://lubimyczytac.pl/profil/67047/budy%C5%84[[a]]
Niestety od ponad pół roku już nic nie czytam, zbieram się jak pies do jeża pokończyć zaczęte serie, ale ułeee, coś nie mam weny na to czytanie.
spam
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się