randia, ale trzeba jeszcze uzyskać minimalną ilość punktów, prawda? za wykształcenie rolnicze, za rodzaj uprawy, za przekazane gospodarstwo, itp.
ekhem, Tak, min. 7 pkt. Polecam czytać dokumenty: regulamin, załączniki, wytyczne i FAQ.
https://www.gov.pl/web/arimr/premie-dla-mlodych-rolnikow---nabor-wnioskow-od-19-czerwca-do-16-sierpnia-2024-r Tam jest to dość jasno opisane, choć ja zawodowo czytam takie dokumenty, więc może mi się wydawać. Jak coś to wyjaśnię. Najważniejsze żeby nie czytać artykułów w necie, bo tam jest mnóstwo bzdur. Mnie zaskoczyło że ostatnie 3 lata związania min. 60% przychodów musi być z dzialnosci rolnej.
randia, a skąd masz te wyliczenia? Pytam bo przerobiłam kalkulator ze strony rządowej i nie ma tam takiej opcji. Są tylko słoneczniki na ziarno. I jedyne co do tej pory znalazłam to 12 krów mlecznych wykręci mi 15k euro 🤣 słoneczniki brzmią lepiej więc byłabym zainteresowana
ekhem a nie można się zobowiązać do edukacji? Wydaje mi się że gdzieś widziałam taki zapis. Są podyplomowki online, wiadomo trzeba trochę czasu spędzić ale z pewnym poświęceniem czasu można to zdalnie ogarnąć w miarę
donkeyboy, wybierz kwiaty i rosliny ozdobne.
Można się zobowiązać ale wtedy nie ma tych punktów za wyksztalcenie