Kask, toczek, kasko-toczek... i kamizelka

A to mi się właśnie w Samshieldzie głowa nie poci, mogę w nim chodzić i jeździć cały dzień i jest git. Mam teraz jeszcze ten dodatkowy daszek na ochronę przed słońcem, to chodzę w nim lonzować na dwór też.😅

Ja się przymierzam do zakupu kamizelki wybuchowej. Macie, polecacie jakieś konkretne firmy? Póki co czaję się na Freejumpa, ale jeszcze robię research.
Przymierzyłam w stajni KASK i KEP. Ten Kep to jakaś wizualna porażka (normalnie noszę 54-55)...ale KASk😍 chyba sobie wezmę na raty albo wezmę w działalność...Jeszcze tylko uvex i samshield do porównania.
flygirl, a podrzucisz link do dodatkowego daszka?
Ja mam ten https://solessvisors.com/ Teraz jeden sklep w Europie to wprowadził, ale nie pamiętam który, ja jeszcze się męczyłam ze ściąganiem ze Stanów.
wow, ale ekstra!😎
Karla🙂, flygirl,
https://bjornequestrian.com/pl/
Na stronie nie widzę teraz daszków ale na instagramie mają informację o nich

I jeszcze zwykły do kasku jest z
https://www.equinell.pl/czapki-i-szaliki/2754-daszek-czarny-gem-7421128423800.html
O właśnie, do tego sklepu jest jeszcze kod influencerski, ale teraz go nie pamiętam, potem mogę wrzucić. Zwykłych daszków jest sporo, mi zależało na lepszym i blokadzie UV, no i mi ten zwykły kawałek materiału się niezbyt też wizualnie podobał, a ten Soless wygląda top.😀
Już nie mogę edytować, kod Gaja10 🙂
Ja długo szukałam kasku, a że koń mi się skontuzjował to i miałam czas. Mierzyłam wszystko od KEPów, przez Uvexy, Pikeury (dramat), Kaski, Samshieldy. Kask rzeczywiście podszedł mi najbardziej , ale taka sobie wentylacja mnie odstraszała od wydania 2,5 tysia...
I tak na revolcie kupiłam wczoraj nowy GPA Speed Air z opcją zwrotu w razie w. I siadło. Lekki, fajna wentylacja. I połowa ceny kasku Kaska. Może nie jest tak piękny jak Kask , ale mam wrażenie że fukcjonalnie jednak będzie lepszy...
Nie mogę edytować...
Nie ma tu elegancji Kasku, ale fukcjonalność jednak najważniejsza. I pomimo wielkości kasku - nie wyglądam jal grzybek 😉
1000011098.jpg 1000011098.jpg
_Gaga, super! GPA umie w wentylację.
Ja dostałam odpowiedź od GPA ze brąz robią na zamówienie 💙 co prawda moon mi zepsuła życie pisząc że to nowe zapięcie jest słabe jak człowiek ma tapetę, a ja bez choćby kremu BB z domu nie wychodzę, więc z opcji dostępnych jest tylko First Lady Hybrid ale i tak, napisalam o wycenę 😊
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
19 czerwca 2024 19:57
Karla🙂, ja mam KASK Dogma Star Lady Chrome black i kocham go miłością wielką 😍
Constantia jak z wentylacją? mi on do lasu i na czworobok będzie potrzebny 😀 im więcej go oglądam, tym.... 😍
Karla🙂, mi się mega poci głowa - w Samshield pływałam, w tym jest znośnie a to oznacza, że wentylacja musi być całkiem niezła 🤣
Moon   #kulistyzajebisty
20 czerwca 2024 07:20
xxagaxx, najlepiej to też sobie przymierz - możliwe że to zapięcie można sobie trochę odgiąć / ono się z czasem dopasuje, acz still, no nie wyobrażam sobie tego jak się jeździ z makijażem jakimkolwiek :P
Im dłużej patrzę, tym bardziej, chyba podoba mi się ten GPA, więc myślę że na niego padnie, zwłaszcza, że w Bergo cena nie powoduje palpitacji serca.

I super wydają się te daszki słoneczne! Chyba też od razu popełnię :P
... acz ten GEM z Equinell nie bardzo mi się podoba x.x
Moon, wierze w twoją opinię, ale może się przejade do Sopotu jak mówisz ze tam się da przymierzyc. Nie ukrywam że w tym sie zakochałam:

https://gpa-sport.com/en/helmets/global/first-lady-global-tls/

ale nie ma innej opcji zapięcia.

tylko ten ma opcje normlana: https://gpa-sport.com/en/helmets/easy/easy-first-lady-hybrid/
Moon   #kulistyzajebisty
20 czerwca 2024 08:27
xxagaxx, nie no, ten Hybrid mi się bardziej podoba, Global za bardzo... obły? :P
I śmieszne, bo one wyglądają na bardzo płytkie, a na głowie (przynajmniej mi) leżały głęboko (nie wiem czy nawet nie głębiej niż mój Samshield...?) i stabilnie, więc znów - najlepiej sprawdzać organoleptycznie :-)

p. Iwonka w Pasażu ma oba zapięcia, więc za jednym razem możesz sobie porównać odczucia ;-)
_Gaga, GPA ma super wentylację!
Ten na ciebie jest za płytki trochę... pewnie jakaś kitka za wysoko czy coś i fota na szybko ale tak z 1cm-1,5 powinien głębiej siedzieć.
kotbury, siedzi aż za głęboko
Tu rzeczywiście włosy przeszkodziły.
_Gaga, za głęboko to też nie dobrze, gąbka płaska na dno🙂
Constantia   Adhibe rationem difficultatibus
26 czerwca 2024 20:01
Karla🙂, najlepszy kask pod kątem wentylacji jaki miałam, to o dziwo HKM Graz. W KASK bardziej poci mi się głową.
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
27 czerwca 2024 09:34
Czy na hełmie znajdę gdzieś datę produkcji?
zembria, tak, powinnaś. Zazwyczaj jest na wklejce wewnątrz skorupy. Czasami to bardziej złożony numerek, z innymi symbolami, czasem z kontrolką jakości lub też z symbolem normy bezpieczeństwa.
29 czerwca 2024 12:44
Czardasz, Dziękuję. To chyba by wypadało ze móǰ jest z 2014?
1000020676.jpg 1000020676.jpg
zembria, to nie jest data produkcji- to numer normy🙂
To jest norma VG1. jak wpiszesz w google to ci wyskoczy dokładnie ten numerek- z tą data.
zembria, - ja dla mnie data produkcji to 06/19 😉 Masz ikonkę fabryki przed nią, odczytywałabym to jako produkcja czerwiec 2019.
29 czerwca 2024 14:10
keirashara, A, no może być faktycznie. Tak mi się wydawało, że nie jest aż tak stary ten hełm 🙃
Mały feedback po jeździe w GPA w różnych warunkach
Nigdy nie miałam tak przewiewnego kasku. I chociaż to starszy model i nie ma wyglądu jak Kask Dogma Chrome (ten chciałam), to się mega cieszę, że po kilku przymiarkach na Kask się jednak nie zdecydowałam...
GPA bardzo umie w wentylację �
_Gaga, podpisuję się pod tym rękami i nogami 😀
galopada_   małoPolskie ;)
08 lipca 2024 09:51
Wracam po ponad miesiącu testów kasku ABUS-Pikeur airluxe supreme. Na duży plus - głowa nie poci się prawie wcale, przetestowałam do 9h dziennie z kaskiem na głowie, a włosy na koniec dnia bardzo świeże 🤔 Mógłby być bardziej miękko wyściełany w środku, ale domyślam sie, że wtedy mogło by być gorzej z wentylacją
IMG_0298.jpeg IMG_0298.jpeg
IMG_7106.jpeg IMG_7106.jpeg
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się