Perfekcyjny makijaż

zembria   Nowe forum, nowy avatar.
21 czerwca 2024 07:23
ajstaf, Spoczko 🙂 Mam tę żelową właśnie to w weekend wypróbuję.
Facella   Dawna re-volto wróć!
21 czerwca 2024 09:25
Co się dzieje z Revlonem, został wycofany? Ciężko mi dostać mój kolor podkładu ColorStay (150 Buff - znalazłam w jakiejś drogerii internetowej i zamówiłam ostatnie dwie sztuki jakie mieli), inne kosmetyki też w znacznej mierze niedostępne lub dostępne w małych ilościach.
Co zamiast niego? Pasował mi idealnie kolorem, konsystencją i trwałością, kilka lat szukałam zanim na niego trafiłam i nie mam pojęcia co teraz zrobić. Wzięłam na próbę Makeup Revolution IRL Filter, bo mam korektor z tej serii i dobrze mi się sprawdza, ale wolałabym mieć jeszcze jakieś opcje...
madmaddie   Życie to jednak strata jest
21 czerwca 2024 15:58
Mojego revlona też wycofali, zamiast tego używam eveline wonder match. Wygląda naturalnie, dobrze kryje, trzyma się na twarzy, jestem z niego bardzo zadowolona, w dodatku za 30zl to nie mam zastrzeżeń.
Facella, ja też przeszłam na eveline wonder match. Ale nie trzyma się tak długo, więc po południu matuję się dodatkowo Rimmel Lasting finish podkład w pudrze.
madmaddie   Życie to jednak strata jest
22 czerwca 2024 09:26
btw. kojarzycie dobry brązowy eyeliner? mam już kilka, wszystkie albo malują nierówną kolorystycznie kreskę, albo znikają z oka, albo w ogóle ciężko nimi malować.
26 czerwca 2024 10:14
Przyszedł do mnie ten IRL Filter i już chyba Revlona nie potrzebuję 😅 kolor F2 jest dla mnie jak druga skóra, lepszy niż 150 Buff Revlona. Konsystencja jest bardziej płynna, będę musiała się przyzwyczaić. Na początku obawiałam się, że będzie słabo kryć, ale tak nie jest. Krycie jest bardzo dobre i jest o wiele wydajniejszy od Revlona, jedna pompka starcza mi na pół twarzy, ColorStaya potrzebowałam dwa razy więcej. Trwałość jest ok, ale po ok. 10h zaczyna się robić ciastowaty i dobrze go poprawić. Co dla mnie bardzo ważne, w ogóle nie podkreśla suchych skórek, z czym zawsze mam problem. I nie zbiera się tak bardzo pod okularami, jak Revlon. Z minusów to dość mocno wysusza, trzeba bardziej nawilżać przed i po użyciu, ale to w moim przypadku kwestia jedynie wyboru kremu na co dzień.
A ja dziękuję za polecony tu RefectoCil do brwi. Podczytałam, zamówiłam też i jestem zachwycona!

Mam też pytanie - polecicie jakąś szminkę/pomadkę (najchętniej w formie pędzelka, nie w sztyfcie) która będzie się tak dobrze trzymała jak Wibo Million Dollar Lips, będzie w podobnej cenie i nie będzie to NYX (mam, lubię ale trwałością jednak się nie umywa do Wibo)? W Wibo jestem zakochana jeśli chodzi o trwałość tylko mają bardzo mało kolorów a ten czerwony jest dla mnie ciut za ostry, wolałabym coś przygaszonego trochę.
26 czerwca 2024 12:31
FurryMouse, mnie się Wibo w ogóle nie trzyma i jest jakieś słabo napigmentowane. Z pomadek w płynie zawsze i wszędzie będę polecać nie do zajechania Maybelline Superstay Matte Ink, duży wybór kolorów i niesamowita trwałość, tylko i niektórych podobno wysusza usta (nigdy mi się nie zdarzyło). Przygaszona czerwień to 80 Ruler, moja absolutnie ulubiona. Na notino, coccolita czy ezebra do dostania za ok. 20-25 zł. Z głębokiej czerwieni mogę polecić NAM, jest w wersji satynowej (Russian Red) i matowej (Diva Red). Też dość trwałe i nie wysuszają. Dostępne tylko w Rossmanie i na stronie NAM, bez promki ok. 35-40 zł.

Szukam ciepłej brązowej kredki do brwi, zamiennika dla Catrice Warm Brown. Kolor super, gorzej z wydajnością, zużywam jedną kredkę na miesiąc...
Może być też cień do brwi, ewentualnie pomada w odpowiadającym kolorze.
Facella , to mnie zaskoczyłaś, nie sądziłam że trwałość może się różnić w zależności od tego kto używa. Albo ja na taką pancerną sztukę trafiłam 😅 Nawet zmyć ją ciężko, a użytkowo jest u mnie naprawdę do zadań specjalnych.
Idę te Mejbeliny pooglądać, dzięki!
26 czerwca 2024 13:42
FurryMouse, albo to ja trafiłam na felerną sztukę. Jeśli chodzi o zmywanie Maybelline to też miałam problem, dopóki nie użyłam dwufazowego niebieskiego płynu do demakijażu oczu z Nivea. Schodzi za pierwszym pociągnięciem.
Facella , może 😁 Co do zmywania to ja mam patent na pomadkę. Taką zwykłą ochronną, bezbarwną, jakąkolwiek. Maziam grubo, wcieram w chusteczkę i zwykle takie dwie tury wystarczą żeby zmyć (jakoś mnie zawsze odrzucało mazianie po ustach płynami do demakijażu 😅😉

W ogóle, paczałam na necie na te pomadki z Maybelline i co filmik na yt ze swatchami to inaczej wyglądają 🤦muszę gdzieś stacjonarnie dorwać i pomaziać przynajmniej po ręce. Ale przynajmniej wiem co próbować 🙂
26 czerwca 2024 16:02
FurryMouse, jak interesuje Cię jakiś konkretny kolor to daj znać, może mam, bo mam sporo różnych 😅
Facella, dziękuję bardzo ale i tak muszę w piątek skoczyć do galerii to się rozejrzę. Co na żywo to na żywo 🙂
-Alvika-   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
27 czerwca 2024 14:55
FurryMouse, dla mnie hitem w zakresie trwałości są płynne Golden Rose Matte z zestawów LipKit - i te bez konturówek też. Można cały dzień spokojnie nosić - mlaskać, jeść, pić, gryźć ołówki - a kolor wciąż siedzi na miejscu.
Dzięki -Alvika- 🙂 leci na listę. Na razie poszalałam i zamówiłam 3 sztuki z Maybelline. Zobaczę jak się będą nosić i czy zostaną czy będę szukać dalej 🙂
Btw, serio, co na żywo to na żywo... Kolory kompletnie inne niż na filmikach na yt
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się