Nie będę wrzucała porównania, bo kilka postów wyżej jest identyczna fotka z października 2023. Plus na górze strony fotki jeszcze wcześniejsze.
Koń aktualnie wraca dopiero do jakiegoś użytkowania po poł roku stania przez kontuzję, ale rao od roku wyciszone na maksa, wrzody zaleczone. Wykorzystanie paszy skoczyło +500 😲
20240529_133600.jpg
ooo zembria, no to super wieści o tych wrzodach. A jak tam wyszło wam (i kiedy mieliście) kontrolne gastro?
zembria, wywaliło Cie na drugą stronę akurat także wrzuć porównanie XD ale super zmiana!
martrix, Wiesz co powinnam zrobić kontrolę teraz, jakoś tej wiosny. Ale nie będę robiła. Widzę, że tam jest ok, kupy ok, a tu był "nasz" objaw zawsze. 1-2 luźne kupy w ciągu dnia, lub na 2 dni. Teraz wszystkie kupska jak z obrazka. Ostatnią gastroskopię miał rok temu i wykazała już jedynie hiperkeratozę, ale żadnych owrzodzeń. Odstawiłam już wszystkie suple poza Asecurolem. Reaguje bólem żołądka na podanie leków- sterydów i p. zapalnych, przestaje po paru dniach dojadać treściwe, trwa to tak ze 2 tygodnie zwykle. Miał tak już wcześniej i spodziewałam się na gastro zobaczyć dramat (bo nawet w najgorszym wrzodowo momencie jednak żarł treściwe bez marudzenia), a okazało się że właśnie wrzody zaleczone zupełnie. Także skoro nie ma objawów, to tę kontrolę odpuściłam mu już.
Zuzu., dopiero mi Twoja odpowiedź wyświetliło. To wrzucam razem.
10.2023 - 05.2024
20230929_153456.jpg
20240529_133600.jpg
zembria a te jabłuszka to czym malujesz ? 😀
BUCK, Szprejem 🍎🍏 i tłuszczem 😉