sklepy internetowe
Plus dla GNL za szybką wysyłkę - przedwczoraj zamówione, wczoraj wysłane, dzisiaj doręczone 😁
Ogromny minus dla Equishopu. Zamówienie z PAŻDZIERNIKA, wysłane 4 maile, na żadnego nie raczyli odpisać.
Wysłali paczkę, niepełną, jak nie było mnie w kraju... także właśnie wraca do nadawcy xD
xxagaxx, też miałam niedawno mega problem z kontaktem z Equishopem... i nawet o nich nie ponyślałam na BF...
_Gaga, widzisz, ja też nie, ale akurat wtedy mieli to co chciałam. Jak zamwiłam okazało się że nie maja... chciałam zrezygnowac z zamówienia, no ale się nie da bo nie odpisują. Jutro spróbuję się tam dodzwonić.
xxagaxx, miałam identyczną sytuację... i ani nie odpisywali ani się nie dodzwoniłam 🙁
U mnie w ostatnim czasie też pojawił się problem z Equishop - zamiast oleju do siodeł wysłali mi mydełko. Kontakt co prawda był, nie nazwałabym go profesjonalnym. Obiecali w ramach rekompensaty dać gratisy a okazało się że tak jak paczkę wysłałam (a zabezpieczyłam ją dodatkowym kartonem) tak do mnie wróciła. Bez gratisów, z niezabezpieczonym olejem.
Giga plus dla Arcusa, expressowe zamówienie, jeszcze bardziej expresowa przesyłka 🙂
Sluchajcie, kupował ktoś kiedyś z toruńskiego sklepu Horselet? Zamówiłam od nich termobuty przez Allegro ponad tydzień temu, mialy przyjść 29 albo 30 a tu status ciągle "w przygotowaniu" nic się nie zmienia. Dodatkowo nie odbierają telefonu przez cały dzień i już zaczynam się zastanawiać czy to jakiś przekręt czy co 🙄
feno, na allegro nie ma raczej przekrętów, bo jak dasz negatywna opinię to oni maja duży problem jeśli normalnie działają i od razu sie odzywają i proszą o wycofanie itp.
Zmorą na allegro jest to,że wystawia wiele firm coś czego nie ma na stanie, piszą,że szybka wysyłka, a potem się okazuje,że oni dopiero to muszą zamówić itp.
Okej, dzięki. Miejmy nadzieję że przyjdą, bo kupiłam specjalnie na pobyt w Polsce i już mam na ten weekend śnieżny teren umówiony kurka, byłoby słabo jechać w adidasach 😅🤣
feno, tzn. Jeśli nie wystawisz negatywna to mogą nie przyjść, ale .0246974398934E+34;
No i załatwianie sporów przez allegro zwykle daje kopa i jednak sklepy wysyłają 😉 Zawsze możesz do nich napisać z zapytaniem co z twoim zamówieniem. Na takie zapytania zwykle jest szybki odzew, szybszy niż przez maila czy ich własny sklep internetowy 🤷
feno, w allegro masz przy zakupie opcje ‚zapytaj o zakup’. Kliknij to, napisz wiadomość do sprzedającego i wtedy zakładasz dyskusje przez allegro dot. zakupu. W dyskusje ma wgląd allegro i w razie problemów powinni pomóc w rozwiązaniu problemu.
Edit: w ogóle umknęło mi, że w Toruniu mamy taki sklep :P
feno, ale skoro masz dostawę na 29/30 to mogą 29 dopiero nadać i przyjdzie na 30. Nie panikowała bym. Chyba, że mają kiepskie opinie. No i jest black friday, kurierzy, sklepy - wszyscy są zawaleni zamówieniami i paczkami.
Dzięki za wsparcie dziewczyny, melduje że po uderzeniu do nich przez Allegro wysłali paczkę. Stopy uratowane 😁
+ dla horze oraz dla horsetown
Dobra Equishop mnie wkurzył na maxa:
1) puśliska przysłali czarne zamiast brązowych
2) dwa oleje do skóry zamiast jednego
3) gumówka elastyczna jest twarda jak z żelaza( co za gówno).
Masakra…
Equishop ostatnio daje ciała po całości, ja zamówiłam bryczesy z wysyłka 24 h i co... wysłali po prawie miesiącu. Jedynie co dostałam to maila, że czas oczekiwania to 10-14 dni. Ale ani pytania czy w związku z opóźnieniem chce ten towar czy nie...
+ duże plusy dla:
hrabikon.pl
Pegazshop
Bergo
Maya Delorez
Dołączę się do narzekania na equishop- produkt do 14 dni był po ponad miesiącu i ponagleniach.
+ dla happy horses dobre ceny i było na czas
To ode mnie plusy dla
dlakoni.pl
hihorse.pl
Na razie ode mnie plusy świeże dla
- Bergo
- elfab
- happy horse
- horsetack
- horse trade
I częściowy plus za szybkość wysyłki dla horsetown, jednak minus za brak kontaktu, nie odpowiadają na e-mail, czy na wiadomości na instagramie. Raz jak do mnie dzwonili i nie zdążyłam odebrać to później nie odbierali.
Mega promocje się trafiają, zakupy u mnie błyskawicznie ale czegoś się dowiedzieć to trudno. I przez to problem ze zwrotem.
+ dla sklepu
www.cellbes.pl, dobrze podane rozmiary, w miarę szybka wysyłka ( a był black friday), duże upusty cen.
Plusiki:
febro najszybszy black friday ever, w poniedziałek skoro świt przesyłka w paczkomacie 💗
paszomaty.pl idealny sklep dla introwertyka, do tego najlepsza czarnopiątkowa promocja na pasze, szeroki asortyment 💗
symar.pl siatki na siano własnego projektu, bardzo szybkie wykonanie i wysyłka, cenowo lepiej niż gdzie indziej 💗
Kentucky Horsewear moje glittery dotarły 💗
Ogromny plus dla Tackshop.pl, jak zawsze obsługa na najwyższym poziomie, zawsze pomogą, doradzą i ekspresowo dostarczą.
Plus dla Hippovet bardzo dobry czas realizacji,
Plus dla Bergo,
mały plus HRS Feed szybko, ale droga wysyłka
Koś wie co się dzieje ze sklepem equirex ? Nie mogę wejść na stronę, wyskakuje info, że sklep jest zablokowany.
Aleks, u mnie działa normalnie, może masz zablokowany dostęp przez neta w pracy czy coś?
Fokusowa, dzięki, że sprawdziłaś. No u mnie teraz też już działa ok. Nie wiem co to było, może jakiś chwilowy epizod. Chciałam sprawdzić na jakim etapie jest moje zamówienie i się nieco zdziwiłam tą informacją.
Aleks, U mnie też nie działało przez chwilę. Teraz już działa.
Może mieli jakieś prace serwisowe chwilowo?
martrix, możliwe.
Żeby nie spamować i przy okazji bardzo duże plusy dla:
- tackshop - tradycyjnie fantastycznie, że aż popłynęłam i zamówiłam jeszcze ostatnim rzutem na taśmę kolejną rzecz 😅😁,
- hippovet - za mimo urwania tyłka związanego z BF, szybki czas dostarczenia i całokształt 🙂
- essenz (ekipa od hempqualizer) - za bardzo szybkie przesyłki, włącznie z tą w przedsprzedaży 🌷 ,
- konik - za błyskawiczną przesyłkę 🙂 .