Galopem po plaży- gdzie nad morzem?
adriena, Łeba lub okolice niedalekie do 30 km max. Będziemy tam w sierpniu🙂
Magda27, ok bo jak coś to polecam Pogorzelicę.
Jedna stajnia i to też trzeba się tłuc asfaltem kawał drogi. Trochę dalej obok Dźwirzyna - Mrzeżyno, przyzwoita stajnia i fajne tereny
Heeeej!
Jestem właśnie w Łebie - są tu dwie stajnie „Maciukiewicz” i „Senny”.
Łamie się nad powrotem w siodło właśnie tu. Czy ktoś kojarzy stajnie i konie?
Polecam Maciukiewiczów. Mają stawkę fajnych koni młp, które chodzą i pod dzieciakami na koloniach, i pod dorosłymi w tereny, nawet cross mają swój i często korzystają. Właściciele przesympatyczni, kompetentne instruktorki.
Dobrostan koni utrzymany - mają regularnie robione zęby, przyjezdza saddlefitter, córka właścicieli jest wetem, więc dba o nie.
Ja polecam Sennego, w tym roku mają całkiem fajną stawkę rekreantów, wszystkie konie miały dopasowywane siodła przez saddlefittera przed sezonem. Obie instruktorki to zawodniczki skoków z wynikami do N klasy (jeżeli to jazdy po długiej przerwie, to polecam jazdy z którąś z nich), właściciel jest trenerem I klasy. Teraz też w stajni powinno być bardzo spokojnie, bez dużej ilości innych jazd/ludzi.
Myślę, że jeżeli masz czas to warto się przejść i samemu zobaczyć stajnie, one są dosłownie obok siebie i zdecydować, która Ci bardziej pasuje.
Ja byłam u Maciukiewiczów i tam w końcu dziecko pojechało w teren, tylko dlatego, że pora była bardziej odpowiednia🙂 Polecam, wszystko w porządku, dziecko bardzo zadowolone, koniki zadbane. W Senny byliśmy chwilę, właścicielka bardzo sympatyczna, ale akurat mieli teren w dzień, kiedy już wyjeżdżaliśmy więc nic więcej nie podpowiem.
heej, odświeze temat - bedę w okolicy Władysławowa, gdzie spełnie swoje marzenie galopem po plaży?😀
xanya, Słajszewo 😁 Ale to jak lubisz mocno pogalopować.
Lubię pogalopować,ale widzę, że Oni mają tylko rajdy min 2dniowe. 🙁
Spokojnie się dogadasz na jeden wyjazd jak chcesz. Przedzwoń tam.
xanya, Można popróbować kontaktu ze Stajnią Grzywa z Dąbrówki.
xanya, w Swarzewie jest stajnia, to od razu pod Władkiem, ale tam tereny robią nad zatoką Pucką, a nie stricte nad morzem
Hejka. W tym roku szukam stajni z polecenia w okolicach miejscowości Wicie, Darłowo. Raczej spokojne tereny, tym razem dla młodszego dziecka. Ktoś może coś polecić?
Magda27, Na pewno odradzam Ranczo Mustafa, blisko, ale stajnia okropna.
Ja byłam kilka lat temu w Jarosławcu, stajnia chyba Horyzont? Jazda była baaardzo spokojna, wolny galopik po plaży, grzeczne konie. Trzeba umawiać się wcześniej, mi z tatą udało się dosłownie wstrzelić bo ktoś zrezygnował. Konie też wyglądały na zadbane, nie zmęczone życiem.Ale to było jakoś z 5 lat temu, pewnie warto przedzwonić i podpytać 🙂
Horyzont prowadzili dalej tereny. To w sumie jedyna stajnia w mojej okolicy do polecenia.
Ranczo Mustafa w Bobolinie omijaj szerokim łukiem. To na pewno.
Jest stajnia w Kopaniu ale nie wiem czy nadal sa tam jazdy.
Lepiej wybrać sie do Jarosławca do Horyzontu.
Kurczę, co tam się podziało z Mustafą? Byłam tam milion lat temu za dzieciaka, więc mogłam może nie wyłapać czegoś, ale wtedy wyglądało jak przeciętna stajnia rekreacyjna, bez szału ale i bez jakiejś grubej patologii. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś więcej o co tam chodzi?
Wpisz w szukajke na fb RM,. Wyskoczy wiele postów i komentarzy. Choc te o nalotach fundacji itd chyba zniknęły ale co nieco mozna poczytac.
Karla.03, Na fb jest sporo postów, i na instagramie też w sumie. U nas w stajni jest koń od nich, mega biedne stworzenie 🙁 też byłam lata temu i za pierwszym razem było okej, za drugim zrezygnowaliśmy z dalszej jazdy tam.
O kurde, widzę te komentarze na fejsie, ale syf...
Gdzie wy widzicie te komentarze na fejsie ? Aż mi się przykro zrobiło, bo pamiętam jak byłam tam z tatą jako dziecko dobrych kilkanaście lat temu pojeździć po plaży I wspomnienia mam raczej dobre...
Jakoś nie tak dawno koń padł pod klientem na plaży 🙂 komentarze są tu i ówdzie ale dość szybko znikają jak robi się za gorąco.
Tak, czytałam też że jak ktoś się za bardzo zaangażuje to może dostać fajny telefon albo niezapowiedzianą wizytę domową 😁
Podbije.
Jest jakaś stajnia w okolicy Ustronia Morskiego?
rtk, kawałek obok jest Husaria Sarbinowo, ale byłam dwa lata temu i było MEGA słabo. Może źle trafiliśmy, instruktorka cała jazdę w telefonie, konie ledwo szły (ja miałam jakąś kuckę chyba Różę, na ktorą według mnie byłam za duża) i uwaga hit - mieliśmy wejść na plazę jakimś tam wejsciem dla niepełnosprawnych i stali tam dziadkowie w slipach którzy nie chcieli nas puścić, bili i spychali z koni - podobno to standard i od jakiegoś czasu prowadzą taką ,,wojnę'', Koniec końców musieliśmy iśc na nastepne zejście co mocno skróciło nasz czas na plaży. Mój kuc bał się wody. Non stop się zamienialiśmy końmi, jazda była ,,dowolna'', konie nie chciały od siebie odchodzić. I 2 stówy za taką ,,przyjemność''
rtk, 45 minut autem masz Pestkę w Mrzeżynie. Warto
A jeszcze parę kilometrów Czahary Lewickich.