Fruli.pl

Lov   all my life is changin' every day.
23 lipca 2009 13:36
http://fruli.pl

To jakiś nowy portal aukcyjny? Zastanawiam się, gdzie tu hak jest, bo jak widzę aukcje, na których można kupić nowego Canona 500D z obiektywem, za 700 zł, a nie 3000, to zdziwko mnie łapie. Ktoś ma jakieś doświadczenia z tym portalem, wie o co tam chodzi? 😉
Livia   ...z innego świata
23 lipca 2009 13:40
Z tego co tam przeczytałam, to jak się zarejestrujesz, musisz kupić sobie frutki - każda za 1,22 zł. I dopiero jak je masz, możesz licytować. Każde przebicie oferty to jedna frutka. Było już kiedyś coś takiego 😉 głównie służy to naciągactwu.
§27. Zalicytowanie przez zarejestrowanego użytkownika odbywa się poprzez naciśnięcie przycisku "licytuj". Zalicytowanie przez zarejestrowanego użytkownika oznacza wykorzystanie przez niego jednego doładowania konta o którym mowa w §41.

V Prawo licytacji

§40. Prawo licytacji przysługuje każdemu zarejestrowanemu użytkownikowi, którego saldo konta doładowań o których mowa w §41 jest dodatnie oraz konto nie zostało zablokowane w myśl §10.

§41. Jedna jednostka doładowania konta określana jest mianem "frutek" i umożliwia jednorazową licytację w jednej aukcji.

§42. Nabycie doładowań - "frutków". "Frutki" można zakupić wyłącznie na stronach serwisu. "Frutki" można również nabyć poprzez uczestnictwo w stosownych licytacjach na serwisie oraz poprzez uczestnictwo w programach i akcjach promocyjnych organizowanych przez spółkę. Frutki dystrybuowane są również w postaci kuponów promocyjnych.

§43. Zarejestrowany użytkownik nie ma prawa do jakiejkolwiek wymiany posiadanych "frutków" na pieniądze.

§44. Wykorzystane przez zarejestrowanego użytkownika "frutki" są automatycznie usuwane w chwili ich wykorzystania z konta zarejestrowanego użytkownika.

więc suma sumarum nie dość że za coś zapłacisz tyle ile wylicytujesz to jeszcze masz koszt każdego kliknięcia na licytuj.. a biorąc pod uwagę tak niskie ceny i ilość osób klikających np przy aucjach co 1 grosz + 10 sec dłuższa aukcja to cóż.. kasę trzepią jak się patrzy a Ty mozesz klikać i klikać i klikać..
Lov   all my life is changin' every day.
23 lipca 2009 13:47
Wiedziałam, że to za piękne, aby mogło prawdziwe być 😁

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się