Zdjęcia Naszych Koni II (rok 2009)

ewciaa_, Oj niestety wypłowiała i to bardzo. A ja tak uwielbiam odcień jej maści w zimie (dla przypomnienia -> kurczę photobucket nie dział  :marze🙂 A co do pracy to dzisiaj chyba już postępujemy pod siodłem albo na lonże z ogłowiem i siodłem (może wypnę).

I już zmykamy 😉
wątek zamknięty
Troszku Bajardo:

wątek zamknięty
Dorotheah   मेरी प्यारी घोड़ी
21 lipca 2009 13:15
ewciaa_ Myślałam że więcej wzrostu ma. Wygląda na dużego konika.  😀

Z jazd prawie nic nie mam, albo same starocie (i tragedia ) 😎

_kate,
Tak, codzienna robota to najstarszy sposób na uspokojenie takiego konia... Tyle, że nie każdy ma czas, by codziennie jeździć  😉  A moja pod siodłem, na placu jest jak anioł - nie mogę ani jednego złego słowa powiedzieć (- bez buntów, brykań, płoszenia się, noszenia, uwalania itp). Przeciwnie jest opanowana, skupiona, współpracująca - czy się wozimy, czy coś tam kombinujemy ciut ambitniejszego. Schizy włączają jej się w nietypowych/nowych/rzadkich sytuacjach -tereny, imprezy,  ale i np. przy obrządku, wizytach kowala- gdy zaczyna jej się nudzić.
i się koń tak uspokoił, że myślę, że mogłabym dziecko wsadzić
he he. też tak myślałam ( jak moja pracowała codziennie ). Sprawdzaliśmy- dziecka traumatycznie się wystraszyła.  😁

Bandos, Rewelacja foto !   🤣 Masz coś jeszcze ?

quantanamera Nie dobijaj mnie kobieto  😜
wątek zamknięty
Bandos - fajnie uchwycone🙂

quantanamera, pierwsze - szał ciał!!! jak poszło?

ja tu tak tylko na chwilę😉 obecnie Bandzior chodzi pod "Juniorką" (forumową Aleką), a ja regeneruje siły po wyjeździe i skórę po opalaniu:/ ale dzisiaj nie wytrzymałam i wsiadłam na chwilę gdyż konio wyjatkowo był do przodu i trzeba było mu pozwolić spuścić trochę pary🙂 tak więc zdjęcia są z nieplanowanej jazdy, w stroju nie mającym nic wspólnego z jeździectwem, w dodatku Aleka ma mega długie nogi, przez co i strzemiona były za długie! czyli po prostu uciekajmy nie wracajmy😉

a tu już Aleka na Bandziorze! Tylko jedno bo i tak pewnie stracę życie, ale nie mogę się na tym zdjęciu napatrzeć na Bandziora więc wrzucam😉

wątek zamknięty
quanta - fajny gniady 😉 jak poszło ? czemu ty nie startujesz, tyklko trenerka ?

przypomniało mi sie, ze widzialam Was w Radzionkowie 😉
wątek zamknięty
Dorotheah
ja wcale nie twierdzę, że tą codzienną robotą Amerykę odkryłam  😉

niestety, mój musi mieć ciąg roboty. Kiedyś go zostawiłam na prawie dwa tygodnie koleżance, słabiej jeżdżącej- krzywdy mu nie robi, po prostu za dużo od niego nie wymaga. Po trzech dniach był pierwszy telefon, po tygodniu jej coś "WYPADŁO" i nie mogła na nim jeździć.  🤔
gdyby nie trenerka, to konisko przez tydzień by z boksu nie wyszło  👿

ale teraz jak ja jestem codziennie, to słyszę, że on jest absolutnie cudowny i łatwy w obsłudze. Po prostu cud malinka, chodzi na guziki.  😎
wątek zamknięty
tulipan, a czemu mam startować? Dla sławy? 😎 Odkrycia mojego wielkiego talentu? 😎 Bo chcę zostać Anky, jak będę duża?  😎
Problem polega na tym, że już jestem duża i wiem jedno - nie jestem zawodnikiem. Trenerka za to jest i to niezłym - i tu myślę nie tylko o umiejętnościach, ale o dobrej głowie startowej. To kto ma jeździć te zawody? 🙂
Ale bez obaw - dzielnie jeżdżę w domu, pracuję nad sobą, a co mnie szokuje (poważnie) zaczynam mieć nadspodziewanie dobre efekty jazdy z trenerem...  😜

Co do "jak poszło" - Kuco wygrał rundę 😀 W Radzionkowie też, ale tam był lepszy 😀iabeł: Tutaj trochę konika przerosła woda obok czworoboku, pełna (cytuję za koniczką) piranii i potworów z Loch Ness. Cóż, trzeba się przyzwyczajać 🙂

Niestety z drugiego dnia większość fotek z przejazdu jest przepalonych od detonującego oczy białego piasku:

A więcej na stronie: http://dorotaurbanska.pl/galeria/16
wątek zamknięty
quanta extra ten Twój kucyk  :kwiatek: rozumiem Twoje podejście do zawodów i szacun, ze w domu pracujesz. He he nieźle mi lizusostwo wyszło, ale jestem pod jego wrażeniem, cały czas.

Breva wakacyjnie 😉
wątek zamknięty
Breva - zapomniałaś dodać ze fotograf (czyli ja) do d*py :P Nie zabije! Wstawiasz co chcesz ja jestem otwarta na propozycje! 😀
Quanta - świetny jest! 💘
wątek zamknięty
21 lipca 2009 14:53
_kate,
hehe na guziki dobre 😉 Ja po zdjęciach mam wrażenie, że twój główkę ma raczej trudną i wymagającą 🙂 Może jakieś nowsze foty macie?

Breva, szalejesz kobieto 🙂

Zatonia, A kiedy kolejne fotencje Twojej ?
wątek zamknięty
trzynastka   In love with the ordinary
21 lipca 2009 15:20
Co do "jak poszło" - Kuco wygrał rundę 😀 W Radzionkowie też, ale tam był lepszy 😀iabeł: Tutaj trochę konika przerosła woda obok czworoboku, pełna (cytuję za koniczką) piranii i potworów z Loch Ness. Cóż, trzeba się przyzwyczajać 🙂

za Sierrą  cytowałaś 🙂

Ale kucunio-księciunio jest O BŁĘ DNY !
wątek zamknięty
asds   Life goes on...
21 lipca 2009 15:47
Quanta   Pan Podgrzybek wyglada rewelacyjnie! Dla mnie the best 4 zdjecie z pierwszej serii. ALe on w ohgóle chłopak jets miodzio. 😍

Breva
Przerabiasz BAnderasa Na APH  🙂😉 👀
wątek zamknięty
Dorotheah
jak go dostałam, to zryty beret miał równo. Na kopach i zębach potrafił mnie wygonić z boksu, na jeździe całkowicie przejmował kontrolę. Niejednokrotnie miałam dziwne siniaki, bo sobie konik główką do tyłu rzucił, bo se ruszył galopem po asfalcie, wychodził przez przymknięte drzwi  🙄

Teraz złego słowa nie mogę powiedzieć. Nauczył mnie w miarę jeździć, zsiadam z niego z poczuciem miłości i satysfakcji  💘
a fot nie mam i raczej żadnych mieć w najbliższym czasie nie będę  🙁 🙁 🙁
niestety.
Twoja Poświatka jest baaardzo urodziwa.Mój typ 🙂😉
wątek zamknięty
Jara _ Jest to nasz Lovelas stajenny ;]

Bandos _ Bardzo prosze ;] , a nastepne zaraz beda na twojej poczcie 🙂
wątek zamknięty
Zatonia, oj tak🙂🙂🙂

Aleka, oj wierz mi że sporo było ostrych i w ogóle! ale dla mojego celulitu lepiej jak jest zdjęcie nieco rozmazane:P

asds, nie, nie🙂 my tylko tak czasami na westowo😉 chociaż jakbym go przerobiła całkiem na west to chyba faktycznie mogłabym się popisywać że mam APH😀 z wyglądu prawie jak.. no nie?🙂
wątek zamknięty
Breva, on jest piękny, piękny, piękny!
wątek zamknięty
quanta - wybrałas taką droge - ok, nie licze, ze bedziesz druga Anky 😉 Po prostu pytam bo w moim przypadku zawody daja wiecej niz pare tygodni treningu.
No, ale wiadomo - co czlowiek to inny system 😉 A Twoja Pania trener widzialam w Radzio i duze brawo (bardzo mi sie podoba).
wątek zamknięty
To i my znów bo dostałam takie ładne zdjęcia z dzisiejszego stępowania, że nie mogę się powstrzymać hehe 🙂

I mini historyjka:
"Chwilka co Ty masz z tą grzywką?":

"Jaaak to coo?"  😁

I głupie miny na koniec:

I już zmykamy. A niezwykle profesjonalne obuwie musicie wybaczyć ale to jedyne w co mieści się moja szanowna stopa po tym jak Hera mi na nią stanęła dwa tygodnie temu  😵  😎
wątek zamknięty
21 lipca 2009 21:06
_kate
Czytałam co nieco o Waszych przejściach. Respect za wytrwałość z twardym typkiem. A mam nadzieję, że przerwa w "dostawie " fot jest spowodowana błahostkami jakimiś.  🙂
No i cieszę się, że klaczka się podoba ( ja mam totalnego szmergla na jej punkcie i jej typu urody). :kwiatek:

Mia
Fota "Jaaak to coo?"  rewelacja  😁
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
21 lipca 2009 21:21
quanta z każdymi zdjęciami zakochuje sie bardziej 💘

breva Ciapek wygląda oszałamiająco bosko, jaka recepta tak pieknie upasionej dupki 😜 ❓
wątek zamknięty
Burza, dzięki dzięki dzięki🙂😉)
:kwiatek:
Zairka, dziękuję🙂 recepta? trawa do oporu, siano do oporu, witaminy i inne duperele plus.. praktycznie zero pracy:| ale to się na szczęście zmienia - dziecię pracuje, jeszcze trochę i może tłuszczyk na dupce zastąpią takie mini-mini mięśniątka:P

a skoro się podoba i Aleka (obecny molestant Bandziora) nie bije to jeszcze Bandit klasycznie😉

i drągi udane:

i drągi z zawirowaniami😉

wiem że za krótkie strzemiona - mój błąd🙁
wątek zamknięty
he he bo ja nie mam takich pięknych zdjęć jak Wy. Jak będę miała to wstawię 🙂
wątek zamknięty
Dorotheah, więcej jest jakoś wcześniej i czekam aż Ola mi dośle 🙂
wątek zamknięty
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
22 lipca 2009 09:04
ewciaaa - rewelacyjny ten Twój gniadosz
Dorotheah - ale ona duuuużaaaa 🙂 Ile mierzy?
Moja też jest choleryczką, tyle, że na jeździe. jak się na mnie wkurzy to stanie w miejscu i ani prośby ani groźby jej nie ruszą 🙂 Natomiast w obejściu jest aniołkiem 🙂 A tak na marginesie też jest kadynką i ma w sobie bardzo dużo z anglika 😀

quantanamera -  😍 😜
Breva - fajnie tak wakacyjnie 🙂
Mia - fajne foteczki, takie ciepłe

I wstawiam swoje foto z pierwszej jazdy po ponad roku przerwy

wątek zamknięty
Horciakowa, o kurcze! nie widać że była roczna przerwa!🙂 fajnie wyglądacie🙂 co tam pisze na czapraku?:> macie więcej zdjęć?
wątek zamknięty
Moja klacz pod Tępą_Pałą

wątek zamknięty
Horciakowa jak to jest jazda po rocznej przerwie to czekam jak bedzie wygladała za miesiąc. Naprawde fajnie.
Pierwsze zdjęcie bardzo mi się podoba  🙂

Quanta fotki świetne! Koń również!  😉

A ja mam fotki z poniedziałkowej jazdy  😉

Długa wodza i stęp:

narazie tyle  😉

wątek zamknięty
Doroteah Jednak dobrze mieć szybki aparat. Potem można się pośmiać z takich "historyjek"  😁
Breva Ależ on wygląda pięknie. Jak pączek w maśle  😜
Horciakowa Heh dzięki 🙂 I kolejna piękna maść. Ja się tak nie bawię czemu my płowiejemy na lato?  🤔wirek:  😉
Jun Zdjęcia chyba były w KR? Piękny koń ma świetną chrapkę 😉
wątek zamknięty
quantanamera  Kucyk...smakowy! jednym słowem ;D a co do zawodniczki D.U. zgadzam sie w 100%
wątek zamknięty
jascus199   :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
22 lipca 2009 14:37
CARMEN 😍
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.