Ja niedawno do swojej wielkiej stajennej dołożyłam znacznie mniejszą na zawody ( używkę ) i jestem w szoku, bo i do tej mniejszej się mieszczę ze sprzętem bez problemu. Oczywiście nie z całym, ale na zawody w zupełności wystarcza mimo dwóch siodeł.
_kate, u nas dziewczyna ostatnio robiła pakę na zamówienie i jest ogromna. Większa chyba prawie opołowę od paki maxi Alfako. A ona ma jednego konia. I jeszcze swoją starą szafę wpakowała do siadlarni że niby nie mieści się jej wszystko 👿 (a wpakowała tam tylko derki zimowe, jakby w domu ich nie mogła trzymać)
heh uważam ze wygodniej i szybciej niż gdybym miała biegać przez pół dnia zeby się rozpakować Kazdy lubi co innego Ja lubie duże paki w których miesci sie wszystko i tyle Mam swoje zdanie na ten temat, tak mi wygodnie i tak bym chciała zeby było
[quote author=_kate link=topic=89.msg301482#msg301482 date=1248188131] 😲 😲 😲 😲 Tak na serio to rysując to myślałam o pace na zawody
powodzenia! na pewno z takim monstrum będzie wygodniej!!! 😲 😲 😲 [/quote]
Będzie wygodniej = 3 dniowe zawody z kilkoma końmi. Konie stoją w stajni a Ty co chwile biegasz do samochodu po kilka siodeł, kilka ogłowi, kilka kompletów ochraniaczy, derek, czapraków etc. . A jeszcze niech pakowalnia dla koniowozów będzie dalej od stajni niż 200 m . Bierzesz takie monstrum, raz się namęczysz, żeby to pod tą stajnie/te boksy dopchać i po kłopocie. Inaczej to życzę powodzenia.
Zdecydowanie duża paka jest plusem na zawodach. (przy kilku koniach) Fakt że taka wielka-wielka zajmuje dużo miejsca pod boksem na zawodach i zdecydowanie zmiejsza korytarz ale tak czy inaczej wychodzi na +.
hehe z tym moge się zgodzić chyba ze paka ma dobre kółka które mozna normalnie zaciągnąć bez większego wysiłku no chyba ze po piachu to co innego xD I tak naszą pakę muszę przechylić przetagac a z tym całym sprzętem jest naprawde strasznie ciężka Ale lepiej raz przetargać niz nosić 50 rzeczy po kolei