Stajnie w Warszawie i okolicach

abre   tulibudibu
18 lipca 2009 13:26
dempsey, które stajnie oglądałaś? Byłaś w okolicach Otwocka?
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
18 lipca 2009 14:35
Inwestują cały czas jakby nie patrzeć. Jak się sprowadziłam to było 800 także przeskok niezły.
Czy orientujecie się w stajniach w okolicach Chynowa, Pieczysk, Konstancina, kameralnych z ujeżdżalnią bez hali? Ma być wyjazd do lasu prawie z  bramy.
nyelle   buntownik z wyboru
18 lipca 2009 18:50
W choszczówce (przy ul. Modlińskiej) jest pensjonat za 550zł. Pastwiska z trawą, las, plac do jazdy, duże boksy.

Dramka mogłabyś proszę rozwinąć? Wiesz coś konkretniejszego o atmosferze, właścicielach, możesz polecić itd czy tylko obiło Ci się o uszy? Szukam w szeroko pojętej okolicy sprawdzonego (już nie mam ochoty być pionierem...) miejsca, z rozsądną ceną ale profesjonalnie. Może być na pw. Z góry dzięki ogromne, pozdrawiam.
Wojenka   on the desert you can't remember your name
18 lipca 2009 21:56
Czy orientujecie się w stajniach w okolicach Chynowakameralnych z ujeżdżalnią bez hali? Ma być wyjazd do lasu prawie z  bramy.

Jeste taka,bardzo kameralna 😉 ,w trakcie remontu.Już się nie mogę doczekać powrotu  🏇
Hm stajnia jest świerzo odnawiana a lekki bałągan wynika raczej z beztroski właścicieli koni i mojej głównie bo jeśli nikt obcy się nie kręci i raczej nic nie ginie a zmienia miejsce pobytu tymczasowego (z szafki pod ścianę na przykłąd) to kto się będzie przejmował czy leży w szafce czy obok  😉Walczę z moim roztargnieniem ale mi średnio wychodzi niestety. 😕
19 lipca 2009 21:07
Robię małe rozeznanie- jakie są stajnie w rejonie Stare Babice - Łomianki - Nowy Dwór - Sochaczew z halą, padokami dla koni i z dobrą opieką nad końmi w cenie poniżej 1200zł?
Wojenka, powiedz mi koniecznie coś więcej! 😀 może być PW.
Koniczka, Poczernin jest za Łomiankami, warunki I klasa, ale nie wiem czy cena do 1200zł..
19 lipca 2009 21:44
Dramka nie tyle za Łomiankami co wręcz za Nowym Dworem i to kawał drogi.
Ale super dojazd 😉 bez świateł i korków.
19 lipca 2009 23:14
No cudownie tylko doliczając dodatkowe koszty benzyny by mnie ta impreza kosztowała więcej niż Bajardówek po podwyżce.
Nie koniecznie Koniczka.

Ja tak kalkulowałam ostatnio zmieniając stajnie. Właśnie bałam się że jest dalej i będę więcej bólić za benzyne. Okazało się że i jade płynie, bez świateł itd i auto spala mniej  💃
tia, ale dla niektórych liczy się też czas...
poczernin jest 60km od centrum wawy...  czyli 2 razy dalej niż Bajardo.
A różnica w spalaniu typu 2l/100 nie wynagrodzi Ci podwójnego dystansu raczej/
20 lipca 2009 06:26
Dokładnie tak jak pisze Anaa. Do Bajardo też jadę trasą także różnica w spalaniu taka duża nie będzie. I myślę, że różnica w osztach zuśytego paliwa wręcz przekroczy 200zł różnicy pomiędzy cenami pensjonatu. Poza tym studiuję, zaczynam się rozglądać za pracą i wolałabym trochę szybciej dojeżdżać do stajni.
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
20 lipca 2009 07:06
Koniczka a może to ?
Ale Ja nie wiem gdzie Koniczka mieszka i ile ma do Bajardo..

Ja mam 20km do stajni i jade 15-20 min 💃
20 lipca 2009 15:02
Renatko to jest ogłoszenie Pepelandu czyli kwintesencji syfu.

Dramko ale podajesz stajnię, która jest ze 20km poza obszarem, który podałam.
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
20 lipca 2009 15:14
doradziłabym Rzęszyce, ale po pierwsze nie ma miejsc, po drugie też ma być podwyżka, więc przez dojazdy chyba nie będzie się kalkulować, zależy jak często chcesz jeździć do konia
20 lipca 2009 15:20
Rzęszyce są na górze mojej listy 😉 Odległość tam mam podobną jak do Bajardówka, więc to aż taki problem nie jest. Ciekawa jestem skąd masz info o podwyżce bo właścicielka (którą zresztą dobrze znam od lat) twierdzi, że takowej nie planuje. Stajnie pełną ma w tej chwili to fakt, ale w której dobrej stajni stoją na codzień wolne boksy? A mi się jakoś specjalnie nie spieszy.
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
20 lipca 2009 15:25
no to moze dawno nie rozmawiałaś z właścicielką 😉
20 lipca 2009 15:26
Przed 10 minutami?
Witam wszystkich!

od sierpnia będę trzymała konia w Aldragho, proszę wszystkie osoby jeżdżace, bądź trzymające tam konie o kontakt (nie znam nikogo!! 🙂😉
Ze względów osobistych potrzebuję 2tyg. pomocy przy opiece nad 2 letnim ogierkiem.

cieciorka   kocioł bałkański
21 lipca 2009 08:56
Inwestują cały czas jakby nie patrzeć. Jak się sprowadziłam to było 800 także przeskok niezły.

taką cenę i ja pamiętam...
fakt, ze sie rozwijaja i wszedzie ceny rosną :[

pepeland jest dziwny, ale troche sie poprawil...

nie słyszałam o rzeszycach, co to za stajnia?
A moze znacie jakąś stajnie w okolicach Wołomina za cenę poniżej 600 zł.

Jeden wolny boks od sierpnia w stajni w Dąbrowicy .

Szczegóły na PW
21 lipca 2009 19:15
W Rzęszycach to stajnia Honoraty Zębalskiej. Ogólnie full wypas tylko boksów brak i kolejka. Coś czuję, że zostanę jednak w Bajardówku i tyle.
cieciorka   kocioł bałkański
22 lipca 2009 09:03
sprawdzilam na zumi, ode mnie jednak kawal drogi
Jakby ktos szukal naprawde sensownej stajni w okolicach Tarczyna z padokami i super opieka to polecam miejsce gdzie stoje. Jest dobrze przygotowana ujezdzalnia, super tereny. Konie caly dzien stoja w sezonie na pastwiskach w zimie na padokach. Mila kameralna atmosfera, bardzo fajni wlasciciele, mieszkajacy na miejscu. Konie zadbane i szczęsliwe. Dobry dojazd asfaltem i jakies 300 metrow utwardzona droga.

Generalnie po ilus wizytach w innych pensjonatach w okolicy i niemilej przygodzie ze stajnia k. Zabiej Woli myslalam, ze nie znajde nic sensownego i bede musiala konia trzymac w ogrodku  🙂 i zupelnie przez przypadek znalazlam w necie ogloszenie, przyjechalam i w ciagu paru minut zdecydowalam sie wstawic konia. I tak od 3 lat stoje w jednym miejscu. Stajnia nazywa sie Na Wzgórzu jakby ktos chcial telefon do wlascicielki to na priv chetnie dam.
Miel a jaka cena?
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
23 lipca 2009 06:40
google prawdę Ci powie  😉
stajnia
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się