Służbowa Skrzynka Moderatorów

Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
21 lipca 2009 00:04
katija
upomniana została najpierw przez opolanke:
cytuje
,,caroline,  cenię Twoją wiedzę, ale myślę, że już wszystko zostało powiedziane. Sądzę, że nie można już zbyt wiele wnieśc do tematu, dziewczyny przemyślą, a dla wielu bedzie to przestroga "

potem dopiero dostała ostrzeżenie od dworciki z wyjasnieniami własnie:
,, Cytat: opolanka  Lipiec 20, 2009, 13:20:58
a dla wielu bedzie to przestroga
jak widac po poprzedzającym mój post wpisie Oliwii - raczej jest to tylko pobożne życzenie hihi

Jara, oczywiście, zaraz po sprzedawcy-oszuscie cool
Regulamin:

1. Obowiązuje szeroko rozumiana kultura osobista oraz szacunek dla poglądów innych użytkowników.

OSTRZEŻENIE ZWYKŁE na TYDZIEŃ otrzymuje forumowicz, jeśli:
- wypowiada się w niekulturalny sposób, używając wulgaryzmów, słów obraźliwych etc.
- obraża innych użytkowników: używa wobec nich słów i określeń uznanych powszechnie za obraźliwe

Ostrzeżenie zostalo wlepione za całokształt wypowiedzi w tym wątku. Styl wypowiedzi, to jedno, ale uważam, że psunęłaś się za daleko. D.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 14😲7:13 wysłane przez Dworcika »

jezeli ktos pisze mi ze :
,,jesteś dla mnie PIENIACZEM, jesteś NIEPOWAZNA,.... normalny człowiek już dawny by siedział u prawnika, a nie robił z siebie idiotę.."
i jeszcze dodaje ze nie odwołuje tych słów to jest to dla mnie obraźliwe

zresztą Caroline akurat nie raz pojawiała sie w rożnych watkach, nawet jeszcze na starym forum tylko po to żeby macic wode albo komuś dokuczyć.... chyba liczba ignorujących ja osób (7) mówi sama za siebie...
tyle ode mnie, moze dworcika zle sformułowała ,,za całokształt wypowiedzi w watku",ale podparła sie regulaminem w 100% zgodnie z nim moim zdaniem
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
21 lipca 2009 00:36
,ale podparła sie regulaminem w 100% zgodnie z nim moim zdaniem

ze twoim zdaniem to sie nie dziwie 😎
ale wskaz mi ten calokształt w regulaminie.
dworcika po raz kolejny sie osmieszyła, zadna nowość.
a ze tobie na reke jej zachowanie, to mnie akurat nie dziwi 🤣

i nie, absolutnie nie wycofam słów, ze dla mnie twoje zachowanie to pieniactwo, że jest to zachowanie niepoważne, i tak dalej. tym bardziej, ze z kazda twoja wypowiedzią utwierdzam się w tym poglądzie.
z reszta nie tylko ja. Pisz, zairka, więcej, bedzie mniej poklepywaczy 🤣

katija, dla rozwiania wątpliwości, wypowiedziałam się w tamtym wątku nie dla poklepania po główce za robienie głupot, i nie dla pocieszania ani dawania dobrych rad (w tym porad prawnych) - tylko wyraziłam moją opinię o tym co w tym watku przeczytałam. to sie aktualnie nazywa (a) mącenie, (b) naruszanie regulaminu. Cool  😎
wątek zamknięty
caroline jesli cie drazni jakis watek, to mozesz go zwyczajnie nie czytac- wolna wola. pojawienie sie w watku, zeby obrazic pare osob, lub wyrazic niewiele wnoszace opinie, nie jest ok. nie widze nic zlego w tym, ze zairka sie o cos pyta, duzo osob bierze udzial w dyskusji, sama rowniez z zainteresowaniem watek czytalam. przykro mi caroline , ale nie masz w tym momencie racji, niezaleznie od tego jak mocno teraz na mnie naskoczysz. w moich oczach wykreowalas sobie wizerunek osoby na poziomie, maja cej duza wiedze. bardzo bym cie prosila, abys nie spowodowala, ze to sie drastycznie zmieni.
ale nie jest ok rowniez cenzurowanie wypowiedzi uzytkownikow, przypomina mi to niestety okres minionej epoki. niedlugo nie bedzie mozna napisac nic, co nie jest zgodne z mysla partyjna, a takie wypowiedzi karane internwaniem. paranoja!!!! opamietajcie sie.
wątek zamknięty
21 lipca 2009 09:09
katija, ale czy to, że wg. ciebie nie mam racji, powoduje, ze nie mam prawa się w tej sprawie wypowiadać? wytłumacz mi to - dwa razy o tym napisałaś w jednym poście, a ja się pytam: no i co z tego?

bo ja nie zamierzam uczestniczyć w czymś co uważam za głupie i niestosowne (-> pomaganie w wyłudzeniu/naciaganiu/oszustwie) i jeśli mam na to ochotę - będę pisać o tym, ze coś za takowe uważam. bez względu na to czy inni uważają, ze mam rację czy nie.
wątek zamknięty
opolanka   psychologiem przez przeszkody
21 lipca 2009 09:10
A ja uwazam, że Caroline jak najbardziej miala rację w tym, co w tamtym watku napisala - i nie ona jedna taki pogląd wyraziła. Należy oddzielić formę od treści.
Ja się akurat z Toba katija nie zgodze, że opinie Caro były niewiele wnoszące. Może ironiczne, może wyrażone uszczypliwie, może wg niektórych obraźliwie (?) ale jednak prawdziwe i adekwatne.
wątek zamknięty
Opolanko,skoro podzielasz zdanie Caroline,to czy podzielasz decyzję Dworcicki? 😎
wątek zamknięty
21 lipca 2009 09:33
Tak jak pisałam - nie karzemy za treść, ale za formę. każdy ma prawo napisać w wątku co chce, tylko należy pamiętać o tym, aby nie zawierało to rożnych treści - np. obraźliwych czy też wulgarnych. I zgadzam się z tym, co Caroline pisała w tamtym wątku ( o konieczności zrobienia badań przed kupnem konia etc ).

Ja już chyba gdzieś pisałam, że nie podzielam decyzji Dworciki w sprawie ostrzeżenia Caroline za wypowiedzi w tamtym wątku.
wątek zamknięty
Dziękuję za odpowiedź Opolanko.
gdzieś - przy okazji jakiegoś innego sporu - czytałem,że ostrzeżenia nakładacie demokratycznie? 😎
wątek zamknięty
21 lipca 2009 09:56
Staramy sie. Natomiast nie zawsze jestesmy wszystkie, a ostrzeżenie nałożyć trzeba.
wątek zamknięty
ElMadziarra   Mam zaświadczenie!
21 lipca 2009 11:44
Mam prośbę odnośnie zamieszczonej przeze mnie ankiety. Czy można by przykleić ją przynajmniej na jakiś czas, żeby potem nie zniknęła w ferworze walki na dalszych stronach ❓
Bardzo proszę.
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
21 lipca 2009 11:46
Pisz, zairka, więcej, bedzie mniej poklepywaczy 🤣

sorki ale nie zależy mi na poklepywaniu 🙄
każdy ma prawo wyrazić swoja opinie, ale może w trochę mniej naskakujący sposób???
wątek zamknięty
21 lipca 2009 11:49
Mam prośbę odnośnie zamieszczonej przeze mnie ankiety. Czy można by przykleić ją przynajmniej na jakiś czas, żeby potem nie zniknęła w ferworze walki na dalszych stronach ❓
Bardzo proszę.

Przykleiłam, nastepnym razem proszę jednak o link do watku, który chcecie przykleić.
wątek zamknięty
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
22 lipca 2009 22:55
Proszę o przykejenie na jakis czas Apelu o POMOC DLA GNIADOSZKI. Sprawa ważna i pilna. Gniadoszkę znamy jeszcze z Volty.
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
24 lipca 2009 21:15
ratunku w KR rozjechał mi się wątek przez moje foto 🙁 nie moge edytwać 🙁
wątek zamknięty
24 lipca 2009 21:18
wcisnij kilka razy klawisze Ctrl i - az zmniejszysz strone tak zeby widziec brakujace przyciski
lub wejdz na swoje konto na PB i zmniejsz fotki.
😉

P.S. u mnie wyswietla sie normalnie 😉
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
24 lipca 2009 21:20
zmniejszałam ale przycisków nadal nie było. zdjęcia miałam w rozmiarze malutkim ale wstawiłam dwa obok siebie. usunęłam jedno z photobucketa i poprawiłam wtedy

dziękuję :kwiatek:
wątek zamknięty
proszę moderację, o publiczne wyjaśnienie, mi dlaczego w wątku "ja wygldawasz trening"  wpisy "personalne,obraźliwe i nie na temat" Lotneej, feno i Sigmy, nie zostały ukarane ostrzeżeniem. zwracam też uwagę na wpis Zen w tym watku, składa się on z samego emota i niczego nie wnosi do dyskusji.
ps. proszę o wskazanie mi miejsca, gdzie nie pytany przez samego zainteresowanego, personalnie kogoś obraziłem wpisem nie na temat!
wątek zamknięty
Lotnaa   I'm lovin it! :)
27 lipca 2009 22:28
wrotki 😵
Najwyraźniej moderatorki dostrzegły subtelne różnice w "personalnie obraźliwym" tonie naszych wypowiedzi i nieco innym tonie wypowiedzi Twoich. Bijesz pianę a później przybiegasz na skargę? Żałosne.
wątek zamknięty
zwracam jeszcze uwagę,że Lotna zupełnie nie odniosła się do problemów zawartych w wyżej wymienionym wątku, tylko"wycieczką personalną" (które są na tym forum karane) rozpoczęła bicie piany.
wątek zamknięty
Czy nie za dużo tych samych tematów:

Przyczepy, transport, prawo jazdy... 🤔
wątek zamknięty
Dworcika ja zostalam uciszona nie z powodu ogloszen tylko z powodu calkowitej edycji posta! Wiec prosze nie pisz, ze to bylo przez ogloszenia, bo przez nie zostalam tylko ostrzezona.
Post, ktory skasowalam praktycznie nic nie wnosil do dyskusji.
I fajnie jest pisac o kims kto jest nieobecny na forum.

Dziekuje za uwage.
wątek zamknięty
Nie przesadzaj, nikt Ci dupy nie obrabiał  🙄 rozmowa była o ostrzeżeniach a nie urokach charakteru.
wątek zamknięty
Dworcika   Fantasmagoria
29 lipca 2009 14:17
Więc wyjaśnie. Vampiria została raz upomniana w wątku ogloszeniowym (upomnienie w edycji posta, nie poprzez PW). Nie poskutkowało ono poprawą i przy kolejnym wstawieniu tego samego ogłoszenia (pierwszy raz pojawiło się 2 lipca, drugi 11-tego, trzeci kolejne 2 dni później) V. otrzymała ostrzeżenie.

Z całkowitą edycją posta spotkalam się w przypadku tej użytkowniczki pierwszy raz, dlatego też zwróciłam uwagę (również w edycji) wysyłając dodatkowo link do tego posta przez PW.

Jeśli sprawa się powtórzy Vampiria zostanie uciszona zgodnie z regulaminem.

Vampiria, znajdź mi proszę w tym poście fragment mówiący o tym, że zostałaś uciszona z powodu ogłoszeń.
wątek zamknięty
29 lipca 2009 14:22
o ogłoszeniach pisałam ja 😉
wątek zamknięty
proszę moderację, o publiczne wyjaśnienie, mi dlaczego w wątku "ja wygldawasz trening"  wpisy "personalne,obraźliwe i nie na temat" Lotneej, feno i Sigmy, nie zostały ukarane ostrzeżeniem. zwracam też uwagę na wpis Zen w tym watku, składa się on z samego emota i niczego nie wnosi do dyskusji.
ps. proszę o wskazanie mi miejsca, gdzie nie pytany przez samego zainteresowanego, personalnie kogoś obraziłem wpisem nie na temat!

ostrzeżenie nadane przez Moderatorki jednogłośnie za to, na co powyżej zwróciłeś uwagę - a przede wszystkim za ROZPOCZĘCIE "offu" w temacie,
- skierowanie rozmówców do lekarzy specjalistów, obraźliwe ocenianie wyglądu wspó-formułowiczki,
wątek zamknięty
trzynastka   In love with the ordinary
30 lipca 2009 10:53
[quote author=Dodofon link=topic=2273.msg307797#msg307797 date=1248945088]
[quote author=wrotki link=topic=2273.msg305983#msg305983 date=1248727663]

ostrzeżenie nadane przez Moderatorki jednogłośnie za to, na co powyżej zwróciłeś uwagę - a przede wszystkim za ROZPOCZĘCIE "offu" w temacie,
- skierowanie rozmówców do lekarzy specjalistów, obraźliwe ocenianie wyglądu wspó-formułowiczki,

[/quote]

Osoba, która nadawała to ostrzeżenie, jest aktualnie nieobecna. Ja zaraz zobacze, o co chodzi i postaram sie sprawe załatwić.

edit: Rzeczywiście, Sigma również w swojej wypowiedzi zawarła treści, które można uznać za obraźliwe. Wypwiedź Lotnej lub feno również są wycieczkami osobistymi. Myślę, że sprawiedliwie będzie, jeśli Tobie wrotku zdejmę ostrzeżenie. Czy taki obieg sprawy Cię satysfakcjonuje czy powinnam ukarać dziewczyny? myślę, że karanie ich tydzień po przewinieniu nie jest "wychowawcze". Przychylę się do propozycji.

Samsam moderacja nie jest ślepa, nie jest po prostu wszechobecna. 😉

To w końcu decyzja jednogłośna wszystkich czy tylko jednego moderatora?
[/quote]

Przenoszę też tutaj pytanie Aquarius, bo jestem ciekawa odpowiedzi.
wątek zamknięty
ninevet,
o mojej decyzji poinformowałam obie współ-MODERATORKI i przchyliły się do niej
wątek zamknięty
30 lipca 2009 13:34
ninevet, ale ja nie napisałam nigdzie, że nie wiedziałam o tym, że ostrzeżenie jest nadawane, tylko konsultacja z osobą, która je nadawała jest niemożliwe. Musiałam przypomnieć sobie sytuację i zobaczyć o co kaman.

Tak jak pisze Dodofon, decyzja była jednogłośna.

Czasem nie moge zobaczyc danego wątku czy wpisu, czasem spraw jest zbyt duzo, zeby spamietac. Stąd moja potrzeba wrócienia do wątku i sprawdzenia co tam sie działo.
wątek zamknięty
[quote author=wrotki link=topic=2273.msg305983#msg305983 date=1248727663]

[/quote]no to widzę że R-V dokonała przedefiniowania pojęcia OFF-TOPIC, bo z tego co można przeczytać, mój pierwszy wpis dotyczył tylko nieadekwatności schematyczności działań treningowych, wobec poziomu wyszkolenia jeźdźców i zbyt małego akcentowania pracy nad człowiekiem,kompensowanej naciskiem na poprawienie stymulacji konia-jeżeli to jest off-topic, w wątku "jak trenujecie" , no to ja mam pytanie,czy w ogóle ten watek jest miejscem na dyskusję, czy tylko miejscem ogłoszenia tygodniowego rozkładu jazd konia.
co do "obraźliwej oceny wyglądu współforumowiczki", to pragnę zauważyć,że niczego nie napisałem o jej wyglądzie, dopóki w bezpośredni sposób nie oświadczyła,że jestem zainteresowany jej fizycznością-proszę nie zrozumieć, ale byłem zmuszony zaprzeczyć temu niezasłużonemu pomówieniu

w kontekście oświadczenia Opolanki, o jednomyślności decyzji przeprowadzenia sankcji za moją wypowiedź, nadal bez odpowiedzi,lub z odpowiedzią kłamliwą podaną w wątku "ostrzeżenia", pozostaje moje pytanie, o przyczynę braku ukarania wymienionych przeze mnie forumowiczek.
wątek zamknięty
30 lipca 2009 21:10
w kontekście oświadczenia Opolanki, o jednomyślności decyzji przeprowadzenia sankcji za moją wypowiedź, nadal bez odpowiedzi,lub z odpowiedzią kłamliwą podaną w wątku "ostrzeżenia", pozostaje moje pytanie, o przyczynę braku ukarania wymienionych przeze mnie forumowiczek.

Wrotki, wybacz ale nie wiem o co Ci chodzi. Dobrze by było, jakbyś nie sugerował, jakobym kłamała. Dodam jeszcze, że byłoby miło, jakbys przeczytal moje wpisy dokładnie - odpowiedzialam na to pytanie.

Zasugerowałam także formy rozwiązania tej sytuacji.

Nie mam nic wiecej do powiedzenia w tym temacie.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.