Wybór kierunku studiów

Fajnie by było, jakbyś się dostała na weterynarię do nas 😉
A to na wetę do Lublina nie trzeba chemii zdawać? Bo z ciekawości weszłam na ich stronę i w rekrutacji niby wymagana jest też chemia.... 🙂
Tam był jeden do wyboru z kilku.
Ja akurat zdawałam biologię 😉
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
14 lipca 2009 17:07
badz co badz gratuluje wistrze 😉 tez pewnie bede na zootechnike startowac 😀
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
15 lipca 2009 17:17
wistra idź do Lublina, piękne miasto  😁

czy ktoś może wie, na jakiej uczelni na fizjoterapii można robić specjalizację z hipoterapii? na pewno na awf we Wrocku ale chyba nie stać mnie na utrzymanie siebie i konia tam  🙁
piękne miasto  😁

Ładnie to tak kłamać? 😂

Nie dostałam się do Lublina  🙁
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
15 lipca 2009 20:05
wistra  :grupa: a gdzie się dostałaś?  😉

fin oj ciiiiiicho, miasto jest piękne bo jesteśmy w nim MY  😁
na zootechnikę ze specjalnością hodowla i użytkowanie koni, na akademii rolniczej w Krakowie  👀
Uniwersytecie rolniczym  🤬
😁
😁

eee że jak?  🤔
A Uniwersytet Górniczo-Hutniczy też jest 😉 ?

Wistra a na UJ na co zdawałaś?
gwash, stoi pod nim od paru miesięcy taka ładna reklama: "jedyny uniwersytet rolniczy w Polsce"  😎

Co do AGH - w języku angielskim funkcjonuje jako university of science and technology  😉
a ja się dostałam na bionżynierię (tzn konkretnie jest to ogrodnictwo ze spec. bioinżynieria) na UR w Krakowie  🙂
[quote author=Moona link=topic=132.msg298041#msg298041 date=1247689374]
😁

eee że jak?  🤔
A Uniwersytet Górniczo-Hutniczy też jest 😉 ?

Wistra a na UJ na co zdawałaś?
[/quote]

Na Filologię Indyjską, ale jestem na rezerwowej liście  🤣

Dziś byłam po zaświadczenie od lekarza, że mogę iść na Zootechnikę
A w poniedziałek jadę zawieźć papiery 🙂
A czy jest ktoś kto dostał się na UJ? Bo mam problem i jedno pytanie: czy rzeczywiście trzeba składać tam papiery osobiście czy można wysłać ❓

Dostałam się tam, jednak wolę Uniwersytet Gdański, ale tam jestem 4 pod kreską.. No i teraz jest taki problem, że na UJ dokumenty muszę dostarczyć do 20-tego, a dopiero 21-go będzie wiadomo czy dostanę się do Gdańska. Prawdopodobieństwo, że dostane się na UG jest bardzo duże, więc wolałabym nie jechać do Krakowa 14 godzin pociągiem, tylko po to, żeby złożyć papiery na studia a potem z nich zrezygnować... 😉
A ja sie w koncu dostałam do Poznania, 2x biologia (na UAM i na UP), zootechnika (oszałamiający próg 24 pkt, przy ich przeliczniku moje niewybitne 70% z biol rozszerzonej + polski + ang dały 72,5 pkt), na dietetyke brakło mi 2,5 pkt.
Do Lublina dostałam sie na zootech hodowla koni i jezdziectwo, biologie i technologie żywienia.
Wybieram biologie na UAM.
Choc ogólnie powiem, ze srednio to rozegrałam i srednio ambitnie  🤔
Juz nie mówiac o tym ze pewnie wyjdzie na to ze bede musiała szukac sama mieszkania w Poznaniu ( miałam isc z dwiema kumpelami ale sie nie dostały -progi na medyczne w tym roku są straaszne )
Qaida zadzwoń i zapytaj, panie które tam pracują nie gryzą  😉
yga   srają muszki, będzie wiosna.
16 lipca 2009 14:28
ja Lublin UP pewnie. Albo zootechnika (hodowla koni) chociaż już sie spóźniłam, ale coś tam ogarniam w tym kierunku, albo jakaś technologia lasu-cholera wie co to  🤣 byle stacjonarne, bo konia chce zabrać, a na płacenie za uczelnie i na utrzymanie konia i siebie nie bedzie mnie stać.
a za rok poprawka i spróbuje na polibude lubelską na budownictwo.
Jak napisać
oświadczenie o wyborze studiów na kierunku Biologia, Rybactwo czy Zootechnika (w przypadku kierunku Zootechnika podać specjalności).?
Wistra
A co to takiego w ogóle?

Ja dzisiaj byłam złożyć dokumenty na UR i po prostu podpisałam takie oświadczenie, które dostałam od pana 😉
No właśnie to mam dołączyć do papierów, które mam zawieźć tam.
Jadę w poniedziałek, bo wtedy mam na popołudnie do pracy 🙂
Scottie   Cicha obserwatorka
19 lipca 2009 20:52
wistra, a nie ma tego na stronie uczelni (kazda uczelnia ma swoj wzor chyba)? albo na stronie irk? wiem, ze na IRK UW jest cos takiego jak "wydruk podan" gdzies tam pomiedzy wynikami rekrutacji 🙂
Właśnie nie ma  🙄

Edit:
byłam, oświadczenie dostałam, podpisałam.

SUDENTKA!!!!!!!  😜 😜 😜 😜
Averis   Czarny charakter
20 lipca 2009 19:39
Witami, witamy 😉 Ja byłam 14 o 9.00 (czyli dokładnie w tym momencie, w którym zaczynało się przyjmowanie dokumentów) u Pań z Dziekanatu- chyba byłam pierwszą osobą ,która złożyła papiery na polonistykę na UW, bo pani nie miała nawet jeszcze teczek gotowych  😁
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
20 lipca 2009 20:10
W zeszłym roku studiowałam na UP i rozważam powrót do Wrocławia.
Nie wszystkie przedmioty mam zaliczone, ale jaka jest szansa na przyjęcie od ręki?

Na serwisie się już nie mogę zarejestrować :/
Scottie   Cicha obserwatorka
20 lipca 2009 22:57
Averis, trza było powiedzieć, to byśmy jakieś spotkanie warszawsko-voltowe zrobiły 😉
i stało się... od października zaczynam wetę w Olsztynie 😀  🏇  😅
może ktoś jeszcze? 😉

już widzę jak sobie poradze...  🤔wirek:
Moniqa- gratulacje i ciesz się wakacjami i odpoczywaj, bo potem nie będziesz miała na to czasu 😉 Już się możesz nastawiać na ostre zakuwanie. Jak będziesz kiedyś potrzebowała notatki czy coś to możesz pisać.
czy ktoś z Was studiuje w Nauczycielskim Kolegium Językowym? (mnie konkretnie interesuje ten w Gliwicach, ale domyślam się, że wszędzie jest tak samo). Chodzi mi konkretnie o status słuchacza, a nie studenta- jest to jednoznaczne z utratą wszystkich zniżek studenckich, przywilejów, nie otrzymuje się legitymacji itp? Jak to wygląda w praktyce?
Averis   Czarny charakter
21 lipca 2009 20:51
Scottie Eh, widzisz, nie pomyślałam  😵 Ale jeszcze się naspotykamy (taką mam nadzieję). Od października troszkę tu (czyli w Warszawie) pobędę  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się