Ale utrzymanie takiego konia to musi być wyzwanie. Dużo czyszczenia, sprzątania, karmienia. Choć nie spotkałam się z pensjonatem który ustanawiał inny cennik za małego i dużego konia (oprócz kucy) to taki koń mógłby pozmieniać trochę w regulaminach 😅
Pati2012, to nie jest jakaś kosmiczna cena za dobrą matke, zwłaszcza źrebna czymś mocno fajnym. Nie znam tej rasy, więc ciężko mi konkretnie tą klacz ocenić.
Dziękuję tarisa i donkeyboy, będę zaglądać 🙂
Kowal robiacy tego konia sztuki kowalskiej uczyl sie chyba na kursach korespondencynych, nalesnik PP, bull nose z tylu, the fuck is this 🤔
W temacie tej rasy, fancy "kosiarka", do hodowli za 55 tys:<br>
<a href="https://ogloszenia.re-volta.pl/alia--cante/o/397616/?kodkm=10&" target="_blank" rel="ugc">https://ogloszenia.re-volta.pl/alia--cante/o/397616/?kodkm=10&</a>;8=55&wzrostMin=0&wzrostMax=195&wiekMin=0&wiekMax=22&sortowanie=0
Pati2012,
To raczej jakieś fake konto bo klacz ze zdj to Nanw, i na pewno jest starsza bo jak kupowałam swojego w 2016 to miała wtedy chyba z 7 lat.
IskraADHD, zapewne 'w transporcie' 😉
any, domyślam się, ale wesoło mi się zrobiło, jak to przeczytałam 😄
Ktoś mi podesłał na messengerze, musiałam, wybaczcie 🙃
https://fb.watch/adNzRKoyWn/
Polecam komentarze.
Meise, oesssu, nieee! Co się zobaczyło to się nie odzobaczy… 🤦
mindgame, pewnie o to, że jeździec jedzie bez strzemion i wodzy (i kasku) i jest to przedstawiane jako wyczyn niesamowity, że wszystko to "praca mięśni", a w żeczywistoaci widzimy konia biegnącego po ścianie lonżownika i plecak falujący mu na plecach jak żelek.
uszatkowa, ok, chyba mnie już takie rzeczy po prostu nie zaskakują.
mindgame, też miałabym minę „meh” 🙄 gdyby był to filmik jakiegoś początkującego jeźdźca, w formie zabawy, ćwiczenia, w kasku (!) pod kontrolą doświadczonego i ogarniętego instruktora. Ale jak wziąć pod uwagę że: TO JEST instruktor, mający o sobie mniemanie conajmniej mędrca, wypisujący w sieci takie dyrdymały i po prostu brednie, że mózg wybucha, a na wszelkie mniej i bardziej subtelne sugestie odnośnie kapki pokory i jednak nauki, odpowiada atakiem i odwracaniem kota ogonem… No to ja nie mam pytań, za każdym razem jak gdzieś mi się na oczy nawinie kolejna mundrość rzeczonej, krwawią mi oczy… 🤦🤷
Moon, aha, w ogóle nie znam tej pani, ale z tego co mówisz to nic nie tracę 😉
Moon, posłuchaj i pooglądaj Kajetana, to są dopiero dyrdymały najwyższych lotów 😂
A mnie kurde ta baba chyba bardziej wkurza, pomijam jej autorytarny ton i 0 wiedzę i umiejętności (ma za słabe łydki, żeby się trzymać lepiej na koniu 🤦😉. Może sobie być słabym, zakleszczonym jeźdźcem, ale jak może wyśmiewać innych, uczyć / szkolić innych i wypowiadać się w tonie wszechwiedzącej trenerki?
Dodatkowo prowadziła jazdy na kaszlącym, kulawym koniu, a innego zapakowała w sznurki jak baleron i zaprzęgła do drzewa.
I masowe reakcje ludzi nie otworzyły jej oczu.
Może ona i Kajetan mają ten zespół, gdzie nie znasz się, ale uważasz za wybitny autorytet? Zapomniałam jak się to nazywa, ale bardzo ciekawy temat.
Mozii, też niestety było mi dane to obejrzeć (wytrzymałam jakieś 2min…) baa, rzeczony znafffca wizytował u nas w stajni! 🤣 co, znów, potwierdziło mą teorię - kozak w necie, (wiecie kto) w świecie 😎
Moon, jak to, to on jeździ na "treningi"? I udziela porad nie tylko ze swojego pobocznego kanaliku na yt?
Ten ort wyżej mnie tak kłuje😅. Czemu nie mogę skasować posta 🙈. Pisanie o takich porach zawsze źle się kończy...
uszatkowa, wiesz co, nie wiem, jakoś nie miałam potrzeby ani chęci dopytywania… 🤣🤦
Takich ogłoszeń jest sporo ale za każdym razem szokują tak samo 😝 ja to się dziwię jak i z kim taka osoba się wychowywała że jej nie wstyd taki syf wystawiać (i potem wysłać komuś, z taką warstwą brudu potu i włosów 🙄😉.
Btw ten czaprak to w ogóle jest ze starej kolekcji i nowy jest obecnie w promocji i kosztuje 60 euro także cena też nie powala 🤣
panibelynda, ona go nie wyprała od kilku miesięcy, bo to samo ogłoszenie wrzuciłam tu jakoś wiosną/latem 😂😂
feno, toż to klasyk w takim razie, musi być droższy 😁
Pati2012, obawiam się, że już go nie wypierze, a jeśli nawet to wątpię, żeby się doprał 😅
Nirv, w sensie "ujezdzij mi konia za darmoche i z wlasnym sprzetem"? Oferta roku 😂
Konia jak konia, ale to 16 letni, surowy kucyk. Coś czuję, że byłoby ciekawie 🤡