Jeździecka Rewia Mody (odzież, obuwie i reszta sprzętu)
Poszukiwane zimowe legginsy lub bryczesy 😉
Mam z tr i kocham je przeogromnie,
Do tego też mam z BR - są spoko jako wersja budżetowa ale niestety są za luźne w pasie i na tyłku 🙁
Miałam softshelowe zimowe Bryczesy hkm i fakt mega ciepłe, ale okropnie sztywne, aż kolana bolały
Czy możecie polecić zatem coś wygodnego i cieplutkiego? Na zimę bez hali 😝
Pati2012, zdecyduj gdzie piszesz bo już miałam odpisywać w tamtym wątku 😅🤣
Ja mam z Pikeura - model candela i są mega wygodne i ciepłe, od spodu na polarze. Mają wysoki stan, wiec po kręgosłupie tez nie ciągnie nawet jak nie ma się długiej kurtki. Szukam teraz też czegoś dla siebie na zmianę, bo miałam z Horze, ale niestety rozmiar już są za duże (mimo ze ten sam co w Pikeurach). Myślałam nad Schocke albo HKM ale boje się ze nie trafie znów z rozmiarem, a nie lubię się bawić w odsyłanie i wymiany.
martrix, dzięki, pomyliłam wątki o 23 😆 hkm ma raczej standardowe rozmiary, nie wiem jak Schockle
Pragnę donieść, ze Schocke niestety wypada rozmiar mniejsze, niż Pikeur. No może pół. To jeśli chodzi o bryczesy. Pokusiłem się dzisiaj o wycieczkę do Horseandpony i spraktykowalam ;p
Co do HKM to dla mnie to jest firma zagadka. Mam kilka par bryczesow od nich i nieraz są różnice na rozmiarze. Kiedyś kupiłam dwie pary jeansowych (fakt ze inny model) i w jedne weszłam z luzem i teraz to już na mnie są nawet za duże, a z drugimi do dziś mam problem, żeby się wbić (mimo utraty kilkunastu kg).
Pati2012, B-vertigo, jedyne sluszne bryczki ever <3
Mam kilka roznych par i kazda jedna kocham calym sercem, ocieplane na zime tez maja.
kokosnuss a jak one (B-vertigo) wypadają rozmiarowo ? Tak samo jak Horze znaczy brać mniejsze niż się faktycznie nosi ? Mam od nich kurtkę w rozmiarze M i jest nieco zbyt duża na mnie, S byłaby pewnie lepsza.
Jakiś czas temu się na bryczesami zastanawiałam więc będę wdzięczna za info.
Przy okazji, czy widział ktoś z Was jakieś bryczesy w ładnym odcieniu brązu ? Nie sraczkowaty, a raczej coś w stronę czekoladowego, chłodnego odcienia bądź ciemnej kawy z mlekiem ?
Aleks, - Pikeur Laure Grip Brocade Brown, piękny ciemny brąz. Przyjaciółka ma, są śliczne.
keirashara a czy je można jeszcze gdzieś dostać w PL ? Znalazłam w CavalloShop, ale nie mój rozmiar.
Chętnie też rzuciłabym okiem na przychylniejsze cenowo marki posiadające coś w ładnych brązach 🙂 , ale i za wyższą półkę będę wdzięczna 🙂 . Rozglądam się od jakiegoś czasu, ale nic mi w oko nie wpadło. Kroje udziwnione do mnie mało przemawiają, bregginsy to zupełnie nie moja bajka, a fajnych klasycznych bryczesów w ciemniejszych brązach bez "wodotrysków" jakoś nie widziałam.
Aleks, imo porównywalnie do Horze, z Horze i B-vertigo mam ten sam rozmiar. Przy czym B-vertigo są jakby ćwierć rozmiaru ciaśniejsze niż Horze, ale dalej większe niż przeciętne bryczki innej losowej marki. Imo trzeba brać o rozmiar mniejsze jak się lubi dopasowany krój 🙂
Dzięki dziewczyny za polecenie termobutów. Dopiero teraz zauważyłam, że mamy oddzielny wątek na to, ale już trudno 🤐
Zamówiłam te HKM Arctic Country, chociaż po portfelu walą ostro. Znalazłam jakąś promkę jeszcze, ale i tak był to spory wydatek, więc mam nadzieję, że się sprawdzą. Z drugiej strony, nie mam hali i zimę raczej będę spędzać w lesie, więc porządne buty to podstawa.
Słuchajcie, czy Spooks robi jeszcze te klasyczne modele kamizelek, z wysokim i puchatym kołnierzem czy jestem po prostu ślepa? 😐
Ponieważ nienawidzę czapek i mimo prób przyzwyczajenia się, to wolę marznąć niż mieć to na głowie postanowiłam, że pójdę na kompromis i zaopatrzę się w opaskę. Tylko pojęcia nie mam, jakiej szukać. Czy na coś konkretnie patrzeć? Jakiej firmy wam się sprawdzają? Raczej bym nie chciała na to wydać worka pieniędzy, jakbym się zamknęła w przedziale 50-60 zł, to byłoby idealnie.
Moon,
model Leanah ma wysoki kołnierz i jest w febro, koniku i na Horze
kasska, o, dzięki za nazwę modelu! 🌷
flygirl, Najlepsze to w ogóle mieć cokolwiek na uszach. Ja tez w 99% przypadków zamiast czapki nosze opaskę. Może pizgać i wiać i mrozić, a jak mam opaskę na uszach to nie czuje połowy tego zimna, które jest na dworze. Najlepiej mi się sprawdzają polarowe. Dekadę temu kupiłam sobie gdzies w jeździeckim taką jednowarstwową z FairPlaya za szalone 25 zł i wielbię ją nad zycie, bo jest tak cienka, ze zmieści się bez problemu pod kaskiem, w dodatku jest profilowana i ma dłuższe boki żeby lepiej uszy zakryło. Na razie drugiej takiej nigdzie nie znalazłam niestety. Ale mam tez jakąś inną randomową z bazaru za 10 zł i tez się sprawdza, tylko ze już jest dwuwarstwowa i trochę ciśnie pod kaskiem. Kiedy kupowałam tez w amigo takie polarówki, ale to tez było dekadę temu.
flygirl w Decathlonie są teraz bardzo fajne opaski i naprawdę spory wybór. W cenach 20-40 zł.
Ja co prawda zaopatrzyłam się w polarową, cienką czapkę pod kask (za szalone 9 zł i sprawdza się fantastycznie), ale ostatnio oglądałam też opaski, bo szukam czegoś na zmianę, gdy czapka będzie w praniu. I chyba na jakąś z Deca się skuszę 😉
Chciałam napisać, że niby cienka bluza PS of Sweden i termokoszulka pod dała wczoraj rade na dworze. ... bez kamizelki, bo zapomniałam z domu 🙂
To jest w ogóle fenomenalnie funkcjonalny ciuch dla mnie. Polecam.
kotbury, Jaka bluza? Ja bardzo lubię ciepłe rzeczy, bom zmarźluch. A jak są ciepłe a nie grube i nie mam wrażenia, że jestem ludzikiem Michelin to już w ogóle super.
martrix, ja tez jestem fanka opasek, ja jezdze w takim bawelnianym cienkim kominie zawinietym trzy razy - jako opaska pod kask.
zembria, ja mam tą;
https://www.tackshop.pl/pl/p/Bluza-Faith-Roseberry-/820
Jeszcze sobie chyba kupię w innych kolorach.
Kojarzycie gdzie jest największy wybór kamizelek z Pikeura? Przeglądam oferty sklepów i bieda w rozmiarach albo modelach.
Chyba trzeba szukać, jeśli potrzebujesz czegoś konkretnego: gnl, konik, pasi-konik, horsequal, pegaz, cavalloshop, e-cavallo, horsetack, trok, sprzetjezdziecki, django, salonkonskiswiat.
Kolekcje sezonowe były trochę wcześniej, więc możliwe, że już część asortymentu się wyprzedała i teraz na sklepach już tylko "niedobitki".
Wczoraj zrobiłam sobie prezent na koniec roku - taki golf od Equestrian Queen, model Hedwig. Jest taki jak w opisie - nie chciałam go zdjąć 😂. Założyłam i już w nim wyszłam ze sklepu 😁.
IMG_20220101_130428.jpg
IMG_20220101_130443.jpg
Muchozol2, Fajnie to wygląda, ciepły faktycznie?
zembria, tak. Na tyle że na teraz za ciepły 😂. Pod piankę muszę coś cieńszego brać. Mogę dać znać jak się spisze jak będzie zimniej - jestem zmarźluch i nie lubię się ubierać na cebulę, tylko dwie warstwy.
Muchozol2, Na zdjęciach sklepowych nie widać, że on taki puszek ma od spodu wiec bym się nie skusiła, ale po Twojej fotce się zastanawiam. Brakuje mi akurat takiej cieplejszej warstwy pośredniej.
zembria, - ja mam legginsy TR na takim puszku i je kocham. Po praniu nie im nie jest, to moje jedyne ciepłe, więc cioram je praktycznie codziennie teraz.
Są cieplutkie, milutkie i cudowne 💕
zembria, zdecydowanie polecam - jeden z moich najlepszych zakupów ciuchowych. Mam sporo koszulek termicznych z polarkiem, ale mają jakby rzadszą przędzę i nie są tak ciepłe (na te temperatury to zaleta). Ten golf z EQ jest jakby zbity i gęsty, ale nie bardzo gruby (jak polar).
Na te temperatury mam taką koszulkę z Decathlonu i też polecam -
https://tinyurl.com/2pswwkcn
keirashara, marzą mi się takie, ale powtarzam sobie, że jak schudnę 😀.
Zły adres jest w skróconym linku. Podaję prawidłowy -
https://tinyurl.com/bdze5wkt
Muchozol2, - bierz teraz! Ja się boję wchodzić na wagę, a wcale nie wyglądają źle. Górę w zimie i tak masz zakrytą, są super wygodne, kupiłam też swojej mamci. Bała się czy wejdzie w M, ale weszła i chwali sobie 😀
Pozdrawiam z punktu "chciałabym wyglądać tak jak wyglądałam, gdy pierwszy raz pomyślałam, że jestem gruba" 😂🙈 Elastyczność legginsów to duży plus 😎