wasze ulubione seriale
Czy na AppleTV jest cokolwiek godnego obejrzenia? Mam grypę i izolację łóżkową do piątku, AppleTV to jedyne do czego mam dostęp, obejrzałam „Połączenie oczekujące” i pierwszy odcinek mnie tak poschizował, że już nie chcę.
Facella,
Defending Jacob
The Morning Show
Alice in Borderland - podoba mi się!
zembria o tak, uwielbiam.
Widziałam wszystkie odcinki po kilka razy, ale jak mam bardzo zły humor to włączam sobie jakiś odcinek, bo to dla mnie najlepszy antydeprrsant.
W sumie tak samo jak Przyjaciele.
Modern family też widziałam, mega fajny i ciepły serial a do tego się można pośmiać.
Właśnie szukam czegoś w tym klimacie, ale ciężko, bo to wysoko zawieszona poprzeczka 😉
pati12318, jeżeli chodzi o Big Bang Theory, to można obejrzeć na HBO GO Młody Sheldon, ale nie wiem czy tak całkowicie wpasuje Ci się w klimat. To są lata młodzieńcze Sheldona z TBBT właśnie 🙂
macbeth widziałam 😉
Bardzo przyjemny, chociaż nie tak śmieszny jak Teoria.
pati12318, my Big bang uwielbiamy za to, że się trochę utożsamiamy z bohaterami. Też jesteśmy z małżem i przyjaciółmi trochę takimi nerdami, tylko jesteśmy zdecydowanie głupsi 🤣
Zaczęłam oglądać Squid Games - w sumie spoko, ale na razie po dwóch odcinkach jakoś mnie nie zachwycił. Pewnie obejrzę cały sezon, akcja się później rozkręca?
Obejrzałam drugi sezon Another Life. Jak ktoś lubi kosmitów to polecam, pare nieścisłości się wkradło, ale sam w sobie ciekawy i szkoda ze tak o nim cicho.
<b>Achaja</b> będzie?! potwierdzili? 😍 bo przy premierze trzeciego nie było jeszcze informacji o 4.
infantil, tak, potwierdzili niedawno na Tudum 🙂
Edit spam
Za ten post użytkownik otrzymał: Ban 10 dni
Komentarz moderatora: Spam
Achaja czad! 😁
Ja w ramach guilty pleasure obejrzałam 3. sezon YOU i o ile ten serial nigdy nie był wybitnie realistyczny, tak teraz twórcom wszelkie hamulce się wyłączyły i wyszedł IMO abstrakcyjny gniot. Dociągnęłam do końca z ciekawości, ale miałam dziwne poczucie zmęczenia z każdym kolejnym odcinkiem. Super historyjka, tylko ktoś chyba zapomniał o umieszczeniu jej w rzeczywistości 😋 Zapowiedzieli 4 sezon i to już zdecydowanie odpuszczam.
Obejrzałam całe Squid Game, no w sumie spoko, ale nie rozumiem fenomenu. Przewidywalny do bólu 😉
Teraz leci Kasztanowy ludek, lubię thrillery skandynawskie 😍 na razie bardzo dobrze wchodzi.
Jest nowy sezon Podręcznej? Bardzo nachalnie jestem bombardowana reklamami, a nie odnawiałam ostatnio subskrypcji i nie mam jak sprawdzić.
Ze dwa czy trzy miesiące temu był nowy.
Jestem pozytywnie zaskoczona polskim serialem! Skazana na playerze - pierwsze 2 czy 3 odcinki oglądałam bez emocji, ale potem się na maksa wciągnęłam. A tu po 8 koniec...
Coś podobnie dobrego z polskich produkcji?
magda, dla mnie tez skazana był mega. Teraz oglądam Pajęczynę, dobry był też Tajemnica zawodowa, ze starszych Nieobecni, no i oczywiście moja ukochana Chyłka. Wszystkie polecam.
Fajnie, dzięki, coś z tych które wymieniasz zacznę. Do produkcji TVN podchodziłam z dużą ostrożnością - reklamowane mocno, wydawały się że mogą być gniotami. Dobrze wiedzie że niekoniecznie tak jest.
Obejrzałam całe <b>Squid Game</b>, no w sumie spoko, ale nie rozumiem fenomenu. Przewidywalny do bólu 😉 <br>
(...)
kolebka, Koreańskie kino takie trochę jest momentami....
Twórca "Squid game" ma na swoim koncie trochę tych filmów, ale nie jestem pewna na ile ta półka jest jakaś super wybitna... edit: tj. "Do-ga-ni" było mega sukcesem, ale nie wiem jak dalsze produkcje. Niemniej jednak jak potrzebujesz czegoś mocniejszego, to m.in. "Do-ga-ni" powinno oczekiwania spełnić 😀
Sankaritarina przyznam szczerze, że język koreański i cała ekspresja emocjonalna byla dla mnie trudna w odbiorze 😅 ale dzięki za polecajkę!
Obejrzałam Kasztanowego ludzika, dobry kryminał, podobał mi się.
Teraz zaczęłam oglądać Alice in Borderland - fajny klimat, póki co bardziej mi się podoba jak Squid Game.
No i zaczęlismy drugi sezon Locke&Key, uwielbiam ten serial 💗
kolebka, a prawda, przy pierwszym zetknięciu się z tą koreańską ekspresją, kodem społeczno-kulturowym, człowiek europejsko-amerykański może mieć takie "wtf?!" 😅 ale jak się wsiąknie, to często na dobre. Od jakiegoś czasu siedzę w temacie i czasami mam takie "łee, znowu ten sam aktor". 🤣 ale raczej jest zachwyt i podziwianie....
Obejrzałam Nawiedzony Dwór w Bly i Nawiedzony Dom na Wzgórzu, jakie świetne � Polecicie coś podobnego? Mam ogromny niedosyt tego typu filmów i seriali. Byle nie jakieś absurdalnie długie tasiemce po 5 sezonów.
Facella a Locke&Key oglądałaś ? Fajnie się ogląda, trochę inna tematyka, ale dalej magia i inne takie 😁
Nocna msza jest od tego samego reżysera bodajże, ale klimat trochę inny i moim zdaniem gorszy serial.
Ja skończyłam Alice in Borderland, podobało mi się fest, lepsze niż Squid Game.
Teraz chyba zacznę nowy sezon You 🤔
Jestem ostatnim człowiekiem na świecie, który nie widział Gry o Tron. Ale odpalilam i woooooo, wciągnęłam się! Jest mnóstwo obrzydliwych scen, że aż muszę odwracać wzrok ale ogólnie sztoooos.
Gillian, nie jesteś, ja do dziś nie obejrzałam GOT 😉
kolebka, próbowałam, ale kompletnie mi nie podeszło. Nocną mszę spróbuję.
Gillian, wow, trochę zazdro, że tyle dobra przed Tobą!
Ja tymczasem wciągnęłam się w Sukcesję na HBO 🙂
Również nie oglądałam Gry o tron 😀 za to ostatnio obejrzałam kilka odcinków House of cards i totalnie! mnie nie porwało. Fakt że zwykle oglądam jednym okiem, bo włączam seriale w czasie szydełkowania.
magda, żeby House of Cards porwało musisz choć troche ogarniać politykę w USA (choćby jak to u nich działa). No i musisz sie interesowac polityka 😀 inaczej bywa ciężki i nudny
xxagaxx, aaaha... to odpuszczam totalnie bo jednak polityka to totalnie nie moja bajka 🙂
Oglądam nowy sezon dextera (new blood) oczekiwania miałam żadne, bo nie spodziewałam się niczego poza odgrzewanym mocno zleżałym kotletem i w sumie się nie zawiodłam 😅
Pytanie-kto jeszcze wypatrzył wcierkę absorbiny u Dextera na półce? 😂