Bryczesy
dar, tak mam telefon w oficerkach, ale jak jeździłam w czapsach to też tak trzymałam telefon. Mierzyłam kiedyś jakieś bryczesy z EQ ale mnie nie pasują bo były obcisłe i cienkie, przybijały kieszenie. Fajne bryczesy z kieszenią na telefon mam z felix bühler ale akurat zimowe z polarkiem od środka.
Słuchajcie, dostanę gdzieś legginsy białe z lejem silikonowym? Fajnie by było jakby nie prześwitywały i nie były firmy Animo za 1200zł... 😁😅
Moon, - True Rider (mam beżowe z pierwszego rzutu, są spoko, super na upały), Pikeur (o ile pamiętam to modele Hanne, Gia, Ida), chyba Horze też coś miało.
keirashara, o, dzięki, poszperam!
Właśnie, beżowe też by były spoko, I guess... 😁👌
dar, Horze Daniela były moimi ulubionymi przez miesiąc, później przetarły się w kroku 😅 to pewnie zależy też od intensywności w jeżdżeniu 😜 mi bryczesy musza wytrzymać min pół roku, chociaż jeżdżę tylko jednego konia dziennie.. obecnie nic mnie nie zadowala oprócz softshelli z Decathlonu😅 dziś zamówiłam animo, zobaczymy jak się te sprawdza..
saniluap, ciekawe bo ja mam już 2 lata i jeszcze się trzymają. Może zależy jaka partia.
To ja jeszcze o bryczesach Horze Daniela napiszę, żeby nie prać w wyższych temp niż 30 stopni. Koleżanka wrzuciła na 40 i się odbarwiły, miała zielone. Ja mam dwie pary, granat i sraczkowaty brąz 🙄 i nic się nie dzieje z nimi.
Moon
https://mayadelorez.com/product-category/rider/breeches/compression/
Ja mam dokładnie te compression - zastanawiałam się długo, czy zaryzykować, bo to nowa marka, ale są SZTOS. Teraz to moje ulubione bryczki - świetnie leżą, są mega wygodne i ładne - Pikeury poszły w kont 😉 Mam je dopiero kilka miesięcy, ale po każdej jeździe piorę i suszę w suszarce - nic się nie dzieje. Jedyne co mogę im zarzucić to to, że ten materiał jest taki mega miły i delikatny w dotyku i w tym miejscu pod kolanem gdzie się kończą oficerki (a nie sięgają skarpy) minimalnie mi się zmechaciły - ale zupełnie tego nie widać. W innych miejscach nic takiego nie zaobserwowałam.
Ja czatuję czy będą mieli jakieś zimowe ocieplane i na pewno kupię jeszcze jedne compression - zastanawiam się też nad tymi performance na gorące lato.
Aga_Leming, A jak rozmiarowo?
xxagaxx rozmiarówka na stronie jest adekwatna. Jeśli jest się pomiędzy rozmiarami to radzą brać mniejszy. Ja wzięłam taki sam rozmiar jak noszę w Pikeur i są idealne, ale moim zdaniem w mniejszy tez bym weszła na luzie, bo materiał jest BARDZO rozciągliwy. Maja bardzo pomocny customer service więc można napisać do nich w razie wątpliwości.
Ja się zapisałam na newsletter i poczekałam chwilę i dostałam -20%. Widzę że co jakiś czas są promki -20% także można poczatować aż coś będzie.
Możecie polecić jakieś bryczesy softshell białe lub jasnobeżowe? Najlepiej jakby były tańsze niż 600 zł 😉
Czy jeszcze gdzieś można dostać bryczesy Horze CRESCENDO Desiree? Chodzi mi o te bryczesy, które mają lej skórzany/zamszowy pod silikonem, a nie sam silikon na zwykłym materiale.
D+A, jeśli szukasz czegoś na zimę na zawody to polecam decathlona. Są tanie, z polarem od środka i nie przemakają 🙂
A nie są śliskie? Na zdjęciu wyglądają jakby w ogóle leja nie miały.
Jeśli piszesz o Kipwarm, D+A, to one są gumowe. Nie potrzebują leja, całe się lepią, nawet do fotela w samochodzie i krzesła. Dla mnie w siodle to nawet trochę za bardzo często.
Tak, o tych piszę. Zamówię w takim razie i zobaczę.
D+A, tak nie mają leja, ale są gumowe. W moim odczuciu nie aż tak bardzo bardzo czepliwe siodła. Może zależy od skóry. W każdym razie przejechałam konkurs w deszczu bez większych problemów i co najważniejsze miałam suche nogi.
Czy jeszcze gdzieś można dostać bryczesy Horze CRESCENDO Desiree? Chodzi mi o te bryczesy, które mają lej skórzany/zamszowy pod silikonem, a nie sam silikon na zwykłym materiale.
espana, sprawdź jakie rozmiary mają w dobrym koniu, bergo, horse trade, hayloft
Constantia, dzięki, w dobrym koniu i bergo mają tylko białe, w pozostałych są niedostępne, w horse trade zapisałam się na listę oczekujących, być może coś się pojawi.
Czy może ktoś polecić jakieś porządne bryczesy na zimę? Cena nie gra roli, chodzi o to, żeby były ciepłe i wygodne. Z tańszych wypróbowałam Horze Grad Prix Thermo, z droższych Pikeur Baila Grip i niestety żadne mi nie pasują 🙁 Horze były za sztywne, Pikeury są nieco bardziej elastyczne, ale znowu stan jak na zimę mają za niski i skończyłam z gołymi plecami. Zastanawiam się nad Equiline, bo letnie i "normalne" bryczesy od nich lubię odkąd poprawili lej, ale trochę boję się zaryzykować, że znowu będą jak koci ogon. Kuszą mnie też legginsy zimowe, tylko znowu nie wiem czy z Kingslanda, Equiline'a czy Maya Delorez?
panibelynda, nie polecam Equiline. Rozciągają się i po godzinie noszenia są o rozmiar większe. W sensie kolana wypchane i na dupie wiszą jak dresy
panibelynda, felix Buhler, mega ciepłe i wysoki stan.
panibelynda, zimowe leginsy od True Rider są 10/10 😁 takie budżetowe bardziej ale też w miarę ma BR
Czy ma ktoś te legginsy
Lemieux?
Jak wam się sprawują bryczesy i legginsy z PS of Sweden?
flygirl, Mam jedne legginsy PSoS które kocham jasno szare z zeszłego roku, a reszta którą mam/miałam słaba no nie leży na mnie, legginsy Marthilde straszne rozczarowanie, bryczesy raczej dla długonożnych.
Pozostaje wierną fanka Pikeura i CT 😎
Dobra, odrzuciłam po opiniach PS of Sweden całkowicie, ale teraz mam dylemat pomiędzy:
- Pikeur Hanne Grip
- Pikeur Gia
- Spooks Sanne
- Ariat EOS
Nie wiem nic.🙈
flygirl, - Hanne są cienkie, Gia ciut grubsze. Wiem, że w Hanne było sporo reklamacji na tą gumę z błyszczącą nitką, że niby wyłaziły.
Spooks mniej trwały niż Pikeur, czaiłam się na różowe, przyjaciółka kupiła i odradza 😅 Mówi, że dość szybko widać ślady używania.
flygirl, mam Gia i je uwielbiam! Kupiłam w czerwcu, mocno tyram, dosłownie ubieram, wieczorem piorę i jak wyschną to rano na tyłek. Wyglądają dalej super 🙂