W temacie letnich bryków/legginsów:
Drugie lato ciuram te:
https://sklep.bergo.pl/busse-active-bryczesy-legginsy-jezdzieckie-damskie-z-lejem-silikonowym-r-40-24h--43819
piorę na 40* z płynem do płukania :P co drugą jazdę, "babram" się w uzupełnianie siatki z sianem, czy dościelanie, myjki-nie-myjki etc... A zaskakująco, wyglądają cały czas jak nówki. 😱 Po ostatnim praniu, nawet specjalnie dokładnie oglądałam silikon i nigdzie nie jest nawet naruszony, czy popękany. A wydawał mi się cienki i dość delikatny na początku, więc spisałam go trochę na straty :P No i nie zostawia odcisków na siedzisku siodła.
Sam materiał, mimo że w dotyku czuć jakby był "plastikowy" i nie przepuszczający powietrza, to jest przewiewny, na upały bardzo git. Nie mechaci się (a tacham siatkę z sianem codziennie praktycznie! Jedyny minus to to, że jest czepliwy i po zawieszeniu siana, mam na spodniach pełno źdźbełek :P) i dobrze dopiera.
Byłam mocno sceptycznie nastawiona, na zasadzie "pewnie jednosezonowe, ale taka promka, to wezmę, nie będzie szkoda ich wywalić po lecie..." w dodatku nie do końca byłam przekonana do legginsów, a serio - całkiem dobrze wydane, szalone, 150zł 🤣 I chyba zamówię kolejną parę 💪