Dla mnie troche dziwne jest zakladanie z gory jakiej rasy ma byc kon, ktorego chcemy kupic. A juz nie mowie o szczegolowym planowaniu jego rodowodu 😁 Najpierw trzeba poszukac, poogladac konie, poczytac ogloszenia i miec jakies rozeznanie.
Moze i to dziwne ale planując w przyszłości jakąs tam hodowle, rozmnażanie czy stanówke to musze sie zdecydowac na jakąs rase 😁 wiadomo ze nie kupuje konia patrząc tylko na rodowód, niemniej dla mnie on tez ma znaczenie 😎 juz troche sie orientowałam w temacie ale jeszcze za mało 🙂
do zobaczenia w Białce , mam nadzieje że mnie poznacie , kto zreszta by nie poznał hehhe , po aparacie , ale takich ostatnio tam biega multum 🙂 , jestem tylko w sobotę i może pogoda będzie wreszcie łaskawa
Bartollinka z tego co wiem stał w wielu miejscach.. W kazdym razie ja przywiozłam go z Poznania.
asior a pod jakim względem miał się uspokoić? Z chęcią poczytam z jakiej strony go znasz, interesują mnie wszelkie info związane z jego przeszłością 🙂 Ogólnie w pracy naziemnej i obejściu - anioł 🙂 Na skokach czasem ma odpał typu 'aaaaaaaaaa, mamo lecimy! ' ale pracujemy nad sobą 🙂
szukam informacji o ogierze Burgund. Zdjęcia mile widziane. :kwiatek: Znalazłam kasztana (nawet na pierwszej stronie wątku) i wspomnienie o gniadym. Czy jest więcej niż jeden ?
Burgund m, 2002r, j. gniady, od Biona m/Dresk m, po Grey m, 78 pkt wymiary: 167 - 199 - 23 hodowla: Woda Andrzej własność: SO Białka http://www.allbreedpedigree.com/burgund6
Burgund m, 1988r, kasztan, od Blanka xo/Ułus xo, po Juriste xo, 80 pkt wymiary: 166 - 194 - 22 hodowla: SK Walewice własność: Romanowski Marek http://www.allbreedpedigree.com/burgund2
Ten pierwszy stoi chyba w Tarnowie (woj. małopolskie), a drugi w Wozławkach (woj. warmińsko-mazurskie) u p. Romanowskiego 😉 niestety tego po Greyu nie mam zdjęć, ani nic więcej o nim nie wiem
ja juz ogarnelam czesc zdec z Bialki, wybaczcie jesli beda sie powtarzac ale wrzucam na szybko. czesc koni nieopisana wiec prosze o identyfikacje :kwiatek:
ninevet kasztan w ub. sezonie stał pod Radomiem 😉 jeździła na nim jr jak jest teraz nie wiem, wiem, że w Warce na regionalkach była jego córka Burgundia od Tarnina/Leuchtpfeil hann
na żywo podobna do ojca, bardziej niz na zdjęciach ;