Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
Mry, ja ubezpieczam od wielu lat w Allianz i jestem zadowolona. Byłam kilkukrotnie zalewana i zawsze reakcja była szybka a kwota odszkodowania zadowalająca.
Dziewczyny, help. :kwiatek: Czym pomalować szklane butelki, chodzi mi o rodzaj farby. Delikatnie, może prześwitywać i wymagać możliwie najmniej roboty, czyli np. bez żadnego wypalania w piekarniku czy coś takiego. Kilka odcienie beżu to będzie.
Dziewczyny, help. :kwiatek: Czym pomalować szklane butelki, chodzi mi o rodzaj farby. Delikatnie, może prześwitywać i wymagać możliwie najmniej roboty, czyli np. bez żadnego wypalania w piekarniku czy coś takiego. Kilka odcienie beżu to będzie.
Farby olejne, sa tez takie specjalne do malowania na szkle np. firmy Pebeo
Są w papierniczych/plastycznych farby do malowania na szkle 😉
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
14 marca 2021 14:17
Laparoskopia przez pępek - czy po zabiegu pępek jest zdeformowany? Czy blizny już zostają, czy jest szansa, że znikną? Ile się to wszystko goi?
safie, zależy pewnie trochę od pępka, ale mój wygląda tak samo jak przez zabiegiem, natomiast blizny mi zostały - nie są duże i mi nie przeszkadzają. Moja skóra akurat słabo się regeneruje, więc może u innych ślady nie są widoczne.
Ja też mam bliznę na pępku i dwie niżej, ale tylko jedna z nich jest brzydka - wciągnięta, pozostałe dwie w tym ta na pępku jest tylko małą kreseczką.
Czy te nowe obostrzenia od soboty uderzają w jakikolwiek sposób w jeździectwo?
Obiekt sportowy jest rozumiany jako stajnia i nauka jazdy?
Wyjazd w teren z kilkoma osobami do lasu to łamanie rozporządzenia?
Gubię się w tym a o jeździectwie jakby kompletnie zapomniano ( nie to że narzekam)
Dlaczego niby wspólny teren miałby być łamaniem "obostrzen"?
Czy zużyte torebki z herbatą nadają się na kompost? Tzn. jak mam kompostownik, to mogę je tam wyrzucać, czy do śmietnika zwykłego?
zembria, nadają się, i fajnie wzbogacają kompost, tylko lepiej odrywać kartoniki (jeśli są).
Bo na kartonikach mogą być niefajne farby/pigmenty.
Dzięki 😀 Kartoniki i sznurki to wiadomo, miałam wątpliwości o samą torebkę.
Zależy od torebki, niestety. Sprawdź, czy się rwie jak już zużyta. Niektóre są plastikowe, np nieszczęsne piramidki z Liptona, one tylko do zmieszanych...
A, to też muszę zwrócić na to uwagę.
nigdy nie kupowałam na Amazonie. Jeśli przy produkcie jest zaznaczone "only for US market - not for export", ale strona mi pokazuje koszty sprowadzenia do Polski, to mogę to zamówić bez problemów, czy nie? 👀
madmaddie, bardzo możliwe ze sprzedający anuluje Twoje zamówienie. Ja tak miałam z czymś z Niemiec bodajże. Tez mi pokazało koszty na PL ale nie doczytałam, ze nie wysyłają za granice w opisie produktu
hmmm, muszę w takim razie głębiej zbadać sprawę, dzięki!
Potrzebuje do projektu na studia:
ile mniej wiecej wyniosłoby zużycie prądu i wody w stajni korytarzowej na 14 koni ?
Kompletnie nwm w jakie liczby celować 😵 a musze zrobić wycenę choć trochę zgodną z prawdą.
Może zapytaj w wątku własna przydomowa stajnia, może ktoś posiada taką stajnie, albo o połowę mniejszą i pomoże 🤣
Mam takie pytanie, chyba tutaj pasuje...
Otóż, złamałam dzisiaj paznokieć, ale ta perfidnie że w połowie płytki gdzie już wrasta do ciała. Krew się polała, boli na maksa, ten ułamany kawałek niestety nie zerwał się do końca 🙄 nie dam rady nawet go obciąć albo opiłować, bo tak boli... Czekać jak się zagoi i wtedy ściąć ?
kolebka, ja bym chyba zakleiła plastrem, żeby nie miał możliwości się podważyć i urwać samoistnie i cierpliwie bym poczekała... Połamane paznokcie to paskudna sprawa 😤
safie Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
20 kwietnia 2021 08:46
kolebka,, zaklej plastrem. Nie wiem jak długie masz paznokcie, ale spróbuj za dzień lub dwa trochę skrócić - obciąć albo delikatnie przypiłować i tak sukcesywnie.
Niektórzy sztukują taki złamany paznokieć ucinając kawałek torebki od herbaty, nakładając na miejsce pęknięcia i lakierując.
Na razie zakleiłam dwoma plastrami, właśnie mam niestety długie paznokcie i każde stuknięcie albo zahaczenie gdzieś to ból jak 150 😕 także okleiłam wszystko dookoła...
Cały palec pulsuje 🤦
Kupię sobie w końcu łyżkę do butów zamiast pchać stopę po palcu do buta!
kolebka, zaklej plastrem i poczekaj dwa dni, aż przestanie boleć i dopiero wtedy utnij paznokieć na krótko, aby już więcej go nie urażać.
W przeciągu miesiąca zerwałam tak dwa razy jeden paznokieć, konkretne odszedł od palca.
Czy mamy tu kogoś, kto przenosił się do innego miasta i ma jakieś tipy odnośnie takiej przeprowadzki? 😁
Na szczęście z gabarytów mamy tylko TV, drapak i kimatyzator (gdzie klimę możemy zostawić u rodziców w garażu). Głównie będą to mniejsze agd (odkurzacz, ekspres, blender itd), do tego dojdą ciuchy, książki, trochę kubków itd. Przeprowadzam się już kilka razy w życiu, ale w obrębie 20km i mogłam jechać choćby na 15 razy 😅 Teraz będziemy mieć 150km, dwa koty i konia do przeprowadzenia, koń na pewno jedzie dzień później, ale to i tak cięższa wyprawa. Planuję zrobić przed wyprowadzką segregację ciuchów, część zimowych rzeczy zostawić u mamy, alkohol wypić 😂, żarcie zjeść/oddać, osobno spakować to co potrzebne na pierwsze dwa dni, ale może jest coś jeszcze o czym nie wiem lub nie pomyślałam? 👀