Pensjonaty w Poznaniu i okolicach
Jak się ma prawko i samochód to może i tak ale telepać się autobusem z bajkowego... raczej nie da rady.... 🙁
Do tego Pegasosa chciałam sobie zrobić rajd na weekend. Wyjechać w sobotę, przespać się tam i wrócić w niedzielę. Tylko niestety nie mam z kim :/
A może ktoś wie jak wygląda w Trzeku? Tam też jakaś stajnia jest, ale nie znalazłam ani żadnej strony, ani jakiejkolwiek informacji na ten temat.
stajnia Pegasos jest prowadzona od niedawna przez bardzo sympatyczna pare, Ade i Pawła. trwa budowa hali, która ma być oddana do użytku przed zima. na pewno konie sa tam pod świetna opieka 😀
Szukam pensjonatu w okolicach Poznania. Interesują mnie okolice Lubonia, Wir, Komornik czy Stęszewa. Generalnie na południe od Poznania z racji tego, że mieszkam na Grunwaldzie. Potrzebuję TYLKO trawiastych pastwisk 🙂 Nie chcę się też stresować, że moja kobyła dostaje za mało jedzenia. Chodzi mi o takie uczciwe podejście własciciela pensjonatu do klienta.
http://www.stajnia-sokol.pl/kilkakrotnie już polecana w tym wątku 😉
Wczoraj odwiedziłam stajnię Pegasos i już wiem gdzie się udam w tym roku na końskie wakacje :kwiatek:.
Miejsce jest wpaniałe : cisza, spokój, przestrzeń i co najważniejsze fachowa opieka dla koni 😀
oelka :
- Wiry - jest pensjonat ale z tego co ja wiem nie posiada trawiastych wybiegów (proszę prostować jeśli się mylę).
- Trzebaw
- Delicjusz Rosnówko
- Stajnia Sowinki
na wakacje miejsce wspaniałe, ale na codzienne dojazdy lekkie zapupie 😉
no niestety, z Rataj to lekko licząc jakieś 40 min drogi, oczywiście samochodem. Z drugiej strony, nie jest to jednak aż taki dramat, chociaż z szybkim terenem przed pracą mógłby być problem 🤣
Do stajni Sokół na pewno się wybiorę na zwiedzanie 🙂
Galantova, Wiry jeżeli chodzi o lokalizację, bardzo mi odpowiadają, ale brak trawiastych wybiegów to duży minus.
A można wiedzieć w którym miejscu w Trzebawiu jest stajnia? O stajni Sowinki pierwszy raz słyszę. Gdzie to?
Dziękuję wszystkim za informacje 🙂
galantova, a mają w Pegasosie wolne boksy, coby konia na dobę wstawić? Jak się wkurzę, to sama sobię pojadę tam wierzchem w sobotę i w niedzielę wrócę!
Teli nalpeiej zadzownić i popytać.
Sowniki - to w okolicach Mosiny, Krajkowa, Bolesławca
Chyba żadna z tych nie ma trawiastych wybiegów. Nie wiem jak Sowinki.
właśnie znalazłam ciekawe ogłoszenie na allegro - czy to jest ta stajnia, w której przez jakiś czas urzędowali Ułani?
http://allegro.pl/item681612336_poznan_pensjonat_dla_koni_400_zl_miesiac.htmlStajnia mieści się we Wiórku. Wybieg wygląda całkiem nieźle 😉
Tak, to jest właśnie ta stajnia 🙂 Padok rzeczywiście przyjemny, super dla tego, komu rzeczywiście zależy na tym, by jego koń wychodził na wybieg. Mogę poświadczyć, że rzeczywiście siedzą tam cały dzionek 😉
a jak wygląda sprawa z pensjonatami i przy okazji sklepami jeździeckimi w okolicach Obornik i Rogoźna?
Stajnia mieści się we Wiórku. Wybieg wygląda całkiem nieźle 😉
Wielkie dzięki ! I tę miejscówkę sprawdzę w najbliższym czasie 🙂
Sowinki mają pastwiska, i to jakie super!! wrzucę foto jak znajdę 😉
oelka jak już będziesz we Wiórku, to możesz też zobaczyć stajnię w Daszewicach, u Foltyna. Też dużo trawki dookoła;]
Poznaniacy moi, szukam wszelkich informacji na temat stajni (a także jak sie właściwie nazywa) "u Krygiera/Krugera" 🤔
Rozważam zmianę stajni i szukam czegoś w okolicach Ławicy z halą, padokami i odpowiednią opieką, proszę o pomoc 😉
Ramires- jest to inaczej stajnia w Strzeszynku. Płot w płot ze stajnią "Pony" Strzeszyn i ok 1 km od "rancho".
Stałam tam z moimi końmi jakieś 4 lata i mimo tego, że prawie w mieście i stajnia robi na pierwszy rzut oka wrażenie- osobiście nie polecam.
Zresztą Beattle i Dodofon też tam konie trzymały i jak cofniesz się stronę-trzy to poczytasz i moje i ich opinie na ten temat.
Obecnie to jedna z najdroższych stajni w mieście (chyba coś ok 1200 zł). Ale poza super położeniem, architekturą i tym że ma halę dla mnie ta stajni to same minusy.
Padoki mikroskopijne i większość z nich położona poza terenem stajni za ścieżką rowerową gdzie latem przewija się masa ludzi i nie wiadomo czym konia podkarmią (na trasie Wola-Jezioro Strzeszyńskie)
Stajnia ciemna
Ciepła woda na myjce co rusz zamykana.
FATALNE podłoże zarówno na placu jak i hali.
Zimą nie ma gdzie się ogrzać, bo nikt nie pali w socjalu, czapraki i sprzet butwieje w siodlarni.
Klient traktowany jak intruz z milionem przykazań i wtrącania się do tego co robisz z własnym koniem.
Zresztą poczytaj co w tym wątku wcześniej napisały już Dodo, Beattle i ja (strona 6 tego wątku)
Jeżeli stajnia we Wiórku to stajnia " U Natalii" ( w każdym razie pani o takim imieniu prowadzi ) to mam u siebie bylych pensjonariuszy tej stajni. Wlos się jeży na glowie, a opowiesci są od 3 różnych osób więc raczej nie wydumane.....Resztę mogę ewentualnie na PW, mogę też jakoś skontaktować z bylymi pensjonariuszami tej stajni zainteresowanych....
Chyba nawet wiem o kogo chodzi... I o jaką sytuację, między innymi.
Ja bym osobiście swego konia tam nie postawiła, choć ten zielony padok jest rzeczywiście wielkim plusem. Budynki w ośrodku straszą potwornie. No i z tego co wiem, to z nadzorowaniem tego co się dzieje w stajni/padoku są problemy... Tj. nie zawsze ktoś jest na miejscu.
oelka- Trzebaw jest 10 km bliżej Poznania od Zamysłowa.
ta sama trasa.😉
stoję tak aktualnie z końmi ..🙂
wcześniej stałam w Zamysłowie, w sumie od początku istnienia stajni tam byłam, przeniosłam się miesiąc temu....
mieszkam w zamysłowie.. do stajni miałam 3 kroki.. ale wyszło jak wyszło i aktualnie dojeżdżam 10 km. jak narazie jest mi bardzo dobrze 🙂 cisza i spokój 🙂
na szczegółowe pytania odpowiadam na pw.;P
Polecam Rosnówko, wybiegi sa piaszczyste niestety pastwisk nie ma! Stajnia miesci sie za komornikami !Jedzenie do woli siano, owies!
galantova, a mają w Pegasosie wolne boksy, coby konia na dobę wstawić? Jak się wkurzę, to sama sobię pojadę tam wierzchem w sobotę i w niedzielę wrócę!
Wolne boksy póki co są 😉) zapraszamy do odwiedzin.
Jeśli masz ochotę przyjechać z koniem na weekend to dzwoń wcześniej na nr 665 195 035 ustalimy termin 😉)
Dla pozostałych informacja...mamy duże trawiaste pastwiska,konie cały dzień na dworze,cisza spokój i dobre żarełko 😉)
Pozdrawiamy 😉)
INIA, ja rozumiem, że jesteś podekscytowana tym, że mowa o stajni, w której stacjonujesz ale nie musisz krzyczeć.
"Wolne boksy póki co są 😉) zapraszamy do odwiedzin.
Jeśli masz ochotę przyjechać z koniem na weekend to dzwoń wcześniej na nr 665 195 035 ustalimy termin 😉)
Dla pozostałych informacja...mamy duże trawiaste pastwiska,konie cały dzień na dworze,cisza spokój i dobre żarełko 😉)
Pozdrawiamy 😉)".
Najpierw muszę sobię mapkę opracować jak do Was dojechać polnymi drogami, coby mojemu Młodemu nogi nie wysiadły. Nie ukrywam, że jest to jedno z moich marzeń na najbliższe dni do spełnienia. Tylko samemu? W siodle? Tyle kilometrów?
"Wolne boksy póki co są 😉) zapraszamy do odwiedzin.
Pozdrawiamy 😉)".
Najpierw muszę sobię mapkę opracować jak do Was dojechać polnymi drogami, coby mojemu Młodemu nogi nie wysiadły. Nie ukrywam, że jest to jedno z moich marzeń na najbliższe dni do spełnienia. Tylko samemu? W siodle? Tyle kilometrów?
A skąd jedziesz ??
Podpowiem drogę 😉
Nie tylko Ty myślisz o weekendowym wypadzie do nas wieć może uda nam się to zgrać i może akurat z Twojej okolicy ktoś pojedzie 😉
damy redę 🤣
Z Rabowic. Muszę dwie krajówki jakoś prześmignąć. 92 już mam opanowaną, teraz jeszcze muszę znaleść sposób na piątkę.
Laguna Dzięki za opinię... właściwie to mam wrażenie ze za taka cene nie ma co sie przenosić...
Z Rabowic. Muszę dwie krajówki jakoś prześmignąć. 92 już mam opanowaną, teraz jeszcze muszę znaleść sposób na piątkę.
w którym miejscu 92 przekraczasz? bo to ma duże znaczenie względem dalszej trasy i przekroczenia 5