fabapi Bardzo ciekawy pomysł z tymi palikami wierzbowymi na kwatery, na pewno mocno przemyślimy. Do nich może dobrze by pasowały
Hippo Safety Fence bądź
HorseRail z Equiprojektu. Stosował ktoś? Albo właśnie Equisafe.
W ogóle uważam, że jakiekolwiek ogrodzenie zrobimy to jeszcze za ogrodzeniem i na ujeżdżalni (za nią jest park ze wzgórzami, jeziorami i dostęp do ulicy) i na kwaterach (przepaść 😉) zrobimy żywopłot. Chyba najbezpieczniej zatrzyma konia, bo przez odpowiednio wysoki i gęsty nie przebiegnie, a co najwyżej się zadrapie.
Nie chcę zabrzmieć jakby nam konie notorycznie zwiewały, wręcz przeciwnie, jeszcze (tfu tfu!) nie mieliśmy takiej sytuacji ani z zaprzęgiem, ani z samym koniem, a pracujemy na placu otoczonym najzwyklejszym pastuchem bez prądu. Dlatego właśnie chcę zadbać o to bezpieczeństwo placu bo mam wrażenie, że prosimy się o niemiłą sytuację 😂
Nie jestem przekonana co do tych PCV. Na pewno są ładne i w sumie nie wypadają bardzo drogo, ale te, które widziałam i macałam nie odpowiadały mi do końca. Miałam wrażenie, że jeśli się złamią (a to wydaje się nie być trudne) to bardzo niebezpiecznie, z ostrymi krawędziami. Chyba, że polecacie konkretną firmę, która robi lepsze/mocniejsze?
Bardzo mi się podobały te ogrodzenia w całości wypełnione sztucznym materiałem, a teraz nie mogę ich znaleźć w Internecie. Kojarzy ktoś firmę, która się tym zajmuje?
halo Ciekawe te maty, ale czy na nie sypiemy już tylko podłoże "docelowe"? EDIT: Już doczytałam, nie zauważyłam że pod zdjęciami jeszcze jest opis.