Jeździecka Rewia Mody (odzież, obuwie i reszta sprzętu)
Najfajniejsza zimowa kamizelka do jazdy to....? Szukam takiej, żeby były dostępne małe rozmiary, czyli np spooks odpada
Nie polecę małej, ale podpowiem że Lauria Garrelli wypadają duże mocno, niby xs a na kurtkę puchową zakładam. Mam 3 różne i wszystkie takie duże.
O to też przydatne info, dzięki, będę wiedziała, czego nie zamawiać 😉 myśle nad schockemohle, mam kurtkę i rozmiar jest ok, ale może podpowiecie jeszcze coś innego :kwiatek:
Covalliero też wyglądają fajnie, może ktoś ma?
Kampari, - covaliero moim zdaniem są cienkie, ja mam, spoko, ale szału nie ma. Najlepsiejsze to imo True Rider, mam dwie i czaje się na trzecią, noszę, piorę, znowu noszę i tak granatową jakoś 4 rok, bordową drugi. Życia sobie bez nich już nie wyobrażam 😁
Kampari Jak już znajdziesz jakieś małe to daj tu proszę znać :kwiatek: Ja mam od zarypania kamizele, bo je uwielbiam do jazdy i do pracy też noszę stale, ale właśnie wszystkie mi za duże wypadają, takie workowate, a wolałabym ładnie dopasowane do sylwetki. Z końskich typowo mam jeszcze Busse i Elt, ale po jednej więc nie wiem czy to kwestia modelu, że duże, czy całość firmy duża wypada.
Z końskich typowo mam jeszcze Busse i Elt, ale po jednej więc nie wiem czy to kwestia modelu, że duże, czy całość firmy duża wypada.
Z ELT też mam (pisałam wcześniej) - wypada rozmiar większa (albo nawet i półtora), więc to chyba ogólny trend dla tej firmy.
Nie mogłam wytrzymać i zamówiłam fraczek PE 🤣 Obawiałam się, że na BF nie upoluję potem koloru i rozmiaru.
Dziś przyszedł - noooo, powiem Wam, że jakość faktycznie top! 😲 Bardzo ładnie skrojony z dbałością o szczegóły i detale. Rozmiarowo też jest spoko, bałam się, że w UK 8 się utopię, a jest jak na mnie. Więc wszystko zależy od postury - dla mnie to takie typowe "nasze" 36. No i ma piękny odcień granatu! 😁
Hehe i dobrze zrobiłaś, podobno nie będzie u nich w tym roku BF sale 😲
Ktoś wie jak wypadają legginsy do jazdy True Rider rozmiarowo? 👀 W porównaniu do pikeura np. :kwiatek:
Rozmiarówka jest standardowa, ja akurat mam dziecięce 158 z Pikeur 😂 a w true rider xxs. Legginsy są rewelacyjne, polecam.
Keirashara patrząc na tabele rozmiarów wydaje mi się, że kamizelki TR są długie.
kortina 36 to typowe 36 😉
kampari mam z schockle i jest super!! Dość ciepła, d9brze dopasowana. Mam rozmiar 36 i jest ok
kortina, - pikeura mam 36, True Ridera letnie mam S, ale zimowe lepiej leżały M. Dużo mniej się rozciągają niż letnie.
Kampari, - imo nie są, są takie akurat, tak jak kocham wysokie spodnie, tak nienawidzę długich "gór" ubrań. Jest też wersja dziecięca.
PILNIE! Szukam bardzo ciepłej zimowej kurtki (nie takiej do jazdy na hali tylko raczej w polu ;p) i żeby zakrywała plecki i nie była nadmuchana "jak bałwan" 😉 za mniej niż 500 na pewno 😀
Nie mogę znaleźć konkretnych informacji niestety w wyszukiwarce. Jak wypada rozmiarówka Felixa Buhlera, konkretnie kurtki i kamizelki? Na standardowe 36 brać kurtkę softshell S (na bluzę) i kamizelkę M (żeby była jakaś swoboda ruchu)? Obie Ski, czy może któreś z tych XS, bo wypadają duże?
Pati2012, - będę nudna, ale też True Rider. Co prawda moja kurtka nigdy nie dotarła do stajni i chodzę w niej na codzień, bo mi szkoda 😁 ale jest mega ciepła jak na swoją grubość! Wszyscy się dziwią, że pizga złem, a ja w takiej cienkiej kurteczce.
Bardzo fajną mam też z HV Polo, ale tu jednak trochę bałwan wychodzi 😉 Za to plus za nieśmiertelność i przekozacki materiał wierzchni, ja ją piorę tylko dlatego, że wypada. Nic brudu nie łapie.
No i kamizelka znaleziona 😀 dzisiaj zajechałam do sklepu True Rider odebrać legginsy zimowe (też super!) a wyszłam z legginsami i kamizelką. Wzięłam rozmiar 158 z dziecięcych i pasuje 😍
Ja właśnie odwrotnie, szukam czegoś do jazdy na hali. Może być kurtka, bluza, polar, cokolwiek sprawdzonego, przepuszczającego powietrze, nie za ciepłego i nie za zimnego. Do kamizelek nie jestem przekonana. Ktoś coś?
Aleks Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
14 marca 2021 10:03
Odkopuję.
Czy ktoś z Was może mi powiedzieć jak wypada rozmiarówka Spooks-a ? Czy rozmiar (chodzi mi o kurtki) 38 jest standardowym 38, czy wypada mniejszy bądź większy ?
Będę wdzięczna za informację :kwiatek:
edit: ech... doszukałam się kurcze, że mając biust raczej trzeba brać rozmiar większe 😕
Aleks, ja mam wszystko 38 , innych firm, spooks noszę L. Ale bryczesy juz M
Aleks Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
14 marca 2021 15:05
Dzięki xxagaxx za info :kwiatek:
Wymyśliłam sobie oliwkową kurtkę z promocji (rozmiar 38 został tylko). Noszę 38 też, ale mam większy biust, no i wygląda (poszukałam w wątku dokładniej i Twoja opinia też podobna), że się w nią nie wcisnę jednak 😕
edit: jeszcze dodam swoje trzy grosze o kamizelkach ELT - jak dziewczyny pisały wyżej, wypadają większe, rozmiar przynajmniej. Także potwierdzam.
Dziewczyny! 😉
Potrzebuję kamizelki, wiosenno-letniej. Wymagania: duże kieszenie, takie, żeby zmieścił się duży telefon 😡
Coś polecacie? Boję się kupować online w ciemno, bo ciężko ocenić rozmiar kieszeni.
infantil Polecam tą z deca
kamizelka Ona jest w zasadzie czarna, nie taka szara jak na zdjęciu, może taki antracyt jakby, ale na pewno ciemniejsza niż na fotkach. Ma duże kieszenie, jest ładnie taliowana, nie za gruba i bardzo wygodna. Pamiętam, że Ty też jesteś drobna, a nie łatwo znaleźć ładnie dopasowaną kamizelkę na taką posturę 😉 Tą polecam, mam rozmiar xs/34 i jest akurat.
infantil, jak duży? Ja do kamizelek PIkeura na luzie mieszczę samsunga s10.
infantil, - a może bryczesy z kieszonką na udzie, jeśli to ma być na wiosnę i lato? 🙂
infantil, - a może bryczesy z kieszonką na udzie, jeśli to ma być na wiosnę i lato? 🙂
Mam już 3 pary bryczesów, a przy mojej rekreacyjnej jeździe 1 w tygodniu zdecydowanie nie potrzebuję następnych 🙁
infantil, jak duży? Ja do kamizelek PIkeura na luzie mieszczę samsunga s10.
iPhone 11. Nie orientuję się w samsungach, więc ciężko mi porównać, ale no... to taki typowy, duży telefon 🙂
infantil Polecam tą z deca kamizelka Ona jest w zasadzie czarna, nie taka szara jak na zdjęciu, może taki antracyt jakby, ale na pewno ciemniejsza niż na fotkach. Ma duże kieszenie, jest ładnie taliowana, nie za gruba i bardzo wygodna. Pamiętam, że Ty też jesteś drobna, a nie łatwo znaleźć ładnie dopasowaną kamizelkę na taką posturę 😉 Tą polecam, mam rozmiar xs/34 i jest akurat.
Dziękuję! Chociaż nie ukrywam, że szukam czegoś jeździeckiego i bardziej eleganckiego, ale ta kamizelka nie wygląda źle, szczególnie, że jest w dobrej cenie. Przejadę się może do deca i przymierzę 🙂
infantil, - jasne, rozumiem, dla mnie bryczesy z kieszonką to zbawienie, ale zużycie trochę większe 😉 Są też takie nerki na telefon, Eskadron taką miał i spory telefon mi wchodził. Z bardziej eleganckich kamizelek to może
taka?
infantil, wpisz sobie w Google wymiary jednego i drugiego i bedzissz wiedziala jaka różnica. Jak dla mnie na luzie wejdzie większy telefon, nawet te 3cm.
keirashara o wow, ta jest bardzo ładna! O coś w tym stylu mi chodzi 💘
xxagaxx to w takim razie poszukam też w Pikeurach, dzięki!
Z jakiej firmy znajdę fajnie skrojone, dopasowane, taliowane bluzy? Bardziej budżetowo niż Spooks, Pikeur etc., bo potrzebuje w zasadzie paru z okazji zmiany rozmiaru.
flygirl, - będę nudna - True Rider. Lepszych nie znalazłam, układają się fantastycznie, mają zapinane na zamki kieszenie, ściągacze przylegają do rąk i nie zawiewa pod nimi. Piorę i cioram kilka lat niemal cały rok 😀
Kupiłam tą kamizelkę z TrueRider i... wow! Mega jakość i wykonanie! 😍 Już choruję na inne rzeczy od nich.