Bryczesy
Z ocieplanych leginsow bardzo polecam true rider. Nie przyklejają do siodła "na zawsze", są mega wygodne i ciepłe 😀
i fajnie wyglądają 😀 powiedz mi proszę jak rozmiarowo wypadają? jak noszę s/m to brać większe czy mniejsze? materiał taki dość przyjemny? nie robi się "pampers" na pupie? :P
EDIT. Zamówiłam True rider 😅 Pani z obsługi była bardzo pomocna i już jutro będę je mieć 😍
Zamówiłam sobie Bryczesy PS of Sweden "Mathilde" i nie polecam, odsyłam. Materiał baaardzo cienki i bardzo rozciągliwy, nie myślałam, że może być coś za bardzo rozciągliwe, ale może - właśnie ten materiał.
A swoją drogą szukam nie za drogich bryczesów/leginsów zimowych z pełnym lejem, chciałabym się wyrobić w 400zł, jest to możliwe? 👀
Kortina, poniżej link
Klik
Dance Girl dzięki 😉 A wiesz jak wypadają Equilibre rozmiarowo? Zamówiłam sobie ostatnio Horze w rozmiarze 40 to się utopiłam prawie.. a taki rozmiar spodni ostatnio noszę, bryczesy mam same stare, rozciągnięte 38 i niektóre 36, ale byłam pewna, że nie wejdę w mniejsze niż 40, a tu klops, a raczej ogromne gacie 😉 Ja też jestem krótkonożna więcbyły również za długie 😵
Felix Buhler i Equilibre są szyte w tej samej fabryce bo to marki Kramera. Mam FB i wypadają tak, jak Pikeury. Mam 160 cm wzrostu. Dla długonożnych są rozmiary typu 76.
EDIT: ja mam 5 par FB Larissa. One na pewno wypadają jak Pikeury. To będzie ich 3 ci albo 4ty sezon. Nie mam do nich zastrzeżeń.
Czy jest mi w stanie ktoś polecić jakieś przyzwoite bryczesy z pełnym lejem materiałowym, bez silikonu, z ciut grubszym materiałem (nie takie cienizne leginsowate)?
Najlepiej jakby dało się je dostać w polskim sklepie i do 300/400 zł.
Wyciągnęłam z dna szafy jakieś stare jeansowe HKM'y, które obecnie ratują mi życie, ale potrzebuję jeszcze z jednej pary na tip top. Tych HKM'ów już niestety nigdzie nie ma.
Czy jest mi w stanie ktoś polecić jakieś przyzwoite bryczesy z pełnym lejem materiałowym, bez silikonu, z ciut grubszym materiałem (nie takie cienizne leginsowate)?
Najlepiej jakby dało się je dostać w polskim sklepie i do 300/400 zł.
Horze Grand Prix 🙂 z klasycznym lejem są na bergo, ostatnio nawet kupowałam. Od wielu lat nie jezdze w innych bryczesach.
hej, poleci ktoś bryczesy na zimę dla zmarzlucha? z wysokim stanem i długimi nogawkami?
Zeave ja mogę polecić ELT Paris, nie wiem jaki mam model bo kupione kilka lat temu, ale materiał jest taki fajny gruby i nie rozciąga się. Widziałam, że ich bryczesy z normalnym lejem są dostępne w kilku sklepach internetowych i cena przyjemna 😀
hej, poleci ktoś bryczesy na zimę dla zmarzlucha? z wysokim stanem i długimi nogawkami?
może nie będzie to zupełnie obiektywne, bo wprowadzam tę szwedzką markę na Polski rynek - ale moze warto zerknąć, bo teraz jest specjalny rabat na start (30% dla szkół jeździeckich na wybrany produkt)
[url=http://
https://www.cellbes.pl/kobiety-produkty-odziez-jezdziecka-bryczesy-21335[[a]]][url][[a]]https://www.cellbes.pl/kobiety-produkty-odziez-jezdziecka-bryczesy-21335[/url]
Muszę się pożalić. Pierwszy raz w życiu będę wyrzucać bryczesy bo nie nadają się do jazdy i są to.... Equiline!!! Silikonowy lej tak zesztywniał, że zrobił się twardy. Miejscami też lekko odkleił się od spodni, przez co cały lej jest ostry. Boję się o moje siodło xD
Mam zimowe elastyczne Pikeury, już parę lat, piorę co chwila bo zimówek mam tylko 2 pary i nic! a tu moje ulubione, piękne Equiline lecą na śmieci... przykre ;/
Zarekalmuj prosto u producenta.
Nawet jak masz po terminie to niech wiedzą.
Moze wypralas w za wysokiej temperaturze albo dodalas za silny detergent?
Silikon nie lubi prania w wodzie powyzej 30°...
Swoje Pikeury piorę w 60 stopniach i wiruję na 1300 obrotów. Wszystkie z silikonowym lejem. I nic się nie uszkodziło. To samo robię z padami ANKY i resztą czapraków.
Lanka_Cathar, to jesteś mój master :P
Mnie dopiero ostatnio koleżanka uświadomiła, że gripy i silikonowe leje to max 30* i bez płynu... A ja wszystkie moje bryki bez litości piorę średnio na 40* i z płynem do płukania, bo lubię jak pranie pachnie :P I też wszystkie żyją. 😉
Gripy Pikeurowe mi umarły, ale to po 3 latach ostrego ciurania ich piątek-świątek. No i mimo takiego traktowania i prania, materiał był cały czas super, silikon też nie odpadał, materiał poszedł w kroku po prostu, nawet nie na szwie :P
kotbury, ja je juz używane kupilam, także myślę ze to bez sensu.
vissenna, ja zawsze piore na 40 i nie używam płynu do zmiękczania, proszę ten co zawsze. Mam kilkanaście par bryczesow, wszytskie juz sylikonowe i tylko te umarly. Mam juz je długo, nie wiem ile miala poprzednia właścicielka, ale no zdziwiłam się ze cavallo duuuzo tańsze żyją a Equiline nie.
Muszę się pożalić. Pierwszy raz w życiu będę wyrzucać bryczesy bo nie nadają się do jazdy i są to.... Equiline!!! Silikonowy lej tak zesztywniał, że zrobił się twardy. Miejscami też lekko odkleił się od spodni, przez co cały lej jest ostry. Boję się o moje siodło xD
Mam zimowe elastyczne Pikeury, już parę lat, piorę co chwila bo zimówek mam tylko 2 pary i nic! a tu moje ulubione, piękne Equiline lecą na śmieci... przykre ;/
W te wakacje oddałam dwie pary Equiline, które dokładnie miały to samo. Skończyło się na tym, że używałam ich bardzo sporadycznie i na koniec siodła mi było szkoda. To były bryczesy z 2016 roku. Grip w kształcie takich strzałek, które stwardniały i na brzegach odchodziły rysując siodło. Ponoć od tego czasu poprawili silikon.
Dobry silikon mam w: Pikeur- 4 lata, Felix Buhler - 4 lata, Schockemohle (z tego sezonu).
Ja aktualnie najlepszy silikon moim zdaniem mam w horsenjoy. Aż mnie to zaskakuje za ta cenę.
Dance Girl, ooo dokładnie! Grip w kształcie strzałek 🙂
Potwierdzam efekt na equiliniach ze strzałkami.Tylko dobrego, że niemal równocześnie przetarł się materiał, więc bez żalu do śmieci.
Możecie polecić jakieś leginsy z materiału takiego jak Pikeur Athletisure. Chodzi mi o to żeby te leginsy nie były z takiegoi cienkiego materiału jak gacie na siłkę - mam takie jedne bryczki na lato i na upały OK ale ogólnie dla mnie to już za cienki materiał. Pikeur Athletisure mi odpowiadają bo ten materiał jest rozciągliwy ale trochę grubszy. Potrzebuję teraz jednych zimowych i jednych letnich - chce tylko legginsy bo od kiedy używam tych Athletisure nie chce już nic innego :P Natomiast może są jakieś tańsze zamienniki z podobnego materiału? Z jednej strony jestem z nich zadowolona, a z drugiej jakoś mi się wydaje że takie leginsy nie są warte sześć stówek.
EDIT: literówki
Dla mnie Athleisure są the best, ale rwą mi się w nich nitki, tak jakby nie były równie elastyczne jak materiał. Gumy też wyciągają się w praniu. Jedne reklamowałam i dostałam zwrot kasy i widzę, że podobnie się dzieje z drugimi.
Ja mam to samo z gumami ale mogę z tym żyć bo są bardzo wygodne. Do tej pory miałam bryczesy tylko z Pikeur, Cavallo i Equline - raz kupiłam tańsze i zniszczyły mi siodło i ciągle mnie obcierały więc nie eksperymentuję, ale wydaje mi się że takie ala leginsy z sylikonowym lejem nie wymagają aż takiego super kroju żeby pasowały także jestem gotowa zrobić podejście np do jakichś spooksów, shockemoole czy innych, bo w necie wyglądają spoko - nie chce tylko takiego turbo cienkiego materiału, bo nie czuję się jak w spodniach a gatkach na fitnes.
EDIT: Dla tego właśnie że te Athletisure mają pewne mankamenty jeśli chodzi o jakość ( konkretnie guma i te ozdobne lamówki przy kieszeniach) to chętnie bym kupiła coś tańszego, bo wydaje mi się że nie są materiały do nich użyte można z powodzeniem miec za mniej kasy.
Hmm, ja mam jeansowe legginsy Pikeura i absolutnie nic im się nie dzieje, uważam je za warte każdej złotówki 😉 I tak jak nienawidzę legginsów, to te wielbię. Materiał to jest bajka, milion razy mierzyłam coś tańszego no i nieeeee.... to nie to. Boli przy kupnie, ale uwielbiam tą nieprzezroczystość Pikeurów, szczególnie odkąd mam kilka kg więcej 😁
Czy ktoś widział może bryczesy ocieplane zimowe ale BIAŁE? Potrzebuję czegoś ciepłego na zawody, a wszędzie widzę tylko treningowe tego typu spodnie.
Marianna, Horze Grand Prix zimowe są białe
Ma tu ktoś Pikeur Darjeen Jeans? One są mocno elastyczne? Zastanawiam się nad rozmiarem.
Słuchajcie a breginsy zimowe dla biednych ludzi? Znalazłam jakieś Fair Play, cena poniżej 200zł. Nadają się do czegokolwiek?
[quote author=Aga_Leming link=topic=217.msg2953352#msg2953352 date=1605863530]
Możecie polecić jakieś leginsy z materiału takiego jak Pikeur Athletisure. Chodzi mi o to żeby te leginsy nie były z takiegoi cienkiego materiału jak gacie na siłkę -
[/quote]
True ridder mają zimowe leginsy z pełnym lejem silikonowym i są fajoskie. Ja nie mam, ale kumpela ma i zawsze mam ja ochotę po tyłku i udzie zmacać jak widzę w tych portkach, a jesienią i zimą w zasadzie non stop nosi. 340 pln aktualnie.
Klami ja miałam i na tamte czasy noszenia rozmiaru 38/40, to 40 była na mnie za duża.