Re-voltowe Lobby Biuściastych

Smarcik, Gorteks mogę szczerze polecić. Mam jakieś pół roku i nic się z nimi nie dzieje. Piorę w pralce, suszę w suszarce bębnowej, więc lekko nie mają. Chociaż jak je pierwszy raz zobaczyłam, to bałam się, że długo nie pożyją, bo sprawiały wrażenie delikatnych. Tylko moim zdaniem miseczki wypadają nieco mniejsze niż np w dalii, czy freya.
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
25 listopada 2019 16:55
kittajka dziękuję!

Właśnie pojawiła się promka - 30% w Gorteksie, zatem zamawiam  😅
05 kwietnia 2020 18:33
Odkopuję, i jeszcze post pod postem  😂

Chciałam zapytać o bieliznę Senveniu - nosicie? Jak wrażenia, warto? 🙂
Dziewczyny, chcę kupić Shock Absorbera. Macie jakieś sprawdzone strony, na których mogę trafić na fajną promkę, a jednocześnie będzie wybór rozmiarów. Wszystkie strony, które do tej pory przejrzałam mają okrojoną ilość rozmiarów i standardowo się nie łapię.
22 kwietnia 2020 07:42
Sprawdź na biustyna.pl - tam mają codziennie inną promocję, tylko obawiam się, że na shock absorber widziałam już w tym tygodniu..

Podbijam pytanie o Senveniu - nikt nic?  🙁
mils   ig: milen.ju
01 czerwca 2020 13:16
Dziewczyny, Dalia, Gorteks, Krisline i Freya przejrzane. Gdzie jeszcze szukać ładnych, wykończonych koronką (najchętniej też jakoś ładnie szyty obwód) dla rozmiaru 60F?
Sprawdzałaś Avę?
Panache, Cleo by Panache, Curvy Kate?
mils, Panache Jasmine to jest najlepszy ever stanik, mega polecam 😀 od kilku lat tylko Jasminke noszę 🙂
mils, ja bardzo lubię Panache.
Odkopuje 😉 polećcie proszę jakiś super extra stanik sportowy dla rozmiaru 75i 😵 bo mam wrażenie że moje cycki jeżdżą konno w innym rytmie niż ja 😁
pestka standardowo noszę właśnie 75I, przez ostatnie 2,5 roku przy wszelkich aktywnościach, w tym jeździe konnej ratował mnie Panache, ten model https://mybra.pl/product-pol-9590-Panache-Sport-biustonosz-bez-fiszbin-koralowy-WYPRZEDAZ.html w rozmiarze 34FF
Niestety umarł śmiercią naturalną, tytułem eksperymentu zamówiłam sobie Shock Absorbera i zobaczymy co z tego wyniknie 😉
Sprawdź na biustyna.pl - tam mają codziennie inną promocję, tylko obawiam się, że na shock absorber widziałam już w tym tygodniu..

Podbijam pytanie o Senveniu - nikt nic?  🙁

Na Shock Absorber promocję znalazłam tutaj: https://kusicielka.sklep.pl/produkt/shock-absorber-run-czern/ - jest kilka rozmiarów po 130zł
madmaddie   Życie to jednak strata jest
27 czerwca 2023 21:36
Heloł. Ja nie o biustonoszu tym razem: gdzie kupujecie sukienki? Nie chce obcisłej
24 września 2024 09:52
Dobra, odkopuję. Miękki, koronkowy stanik na większy rozmiar (tzn już nie taki duży, po redukcji z 75J zostało mi 75F), no i czy nie widać sutów w tym 😂 zawsze miałam zabudowane full cup, a teraz mogę sobie kupić coś fajniejszego i mniejszego, chciałabym spróbować. I też cena jakby była miła, to byłoby super. Chodzicie w takich?
Triumph albo esotiq, można dostać miękkie w tym rozmiarze w przyzwoitej cenie.
Triumph mierzyć koniecznie bo wypadają mniejsze miska.
Jak masz nieco większy budżet to Freya albo Alles, moje ulubione koronki, Freya ma często ekstra siateczkę pod koronka i właśnie nie widać sutków 😉
madmaddie, - white rvbbit, astarex. Mam co prawda nędzne 80C, ale to jak ten kawałek koronki z white rvbbit mi trzyma i robi cycka to 😍 a z tego co widzę to mają podane przez Ciebie rozmiary.
wam się sprawdzają miękkie staniki? Robiłam 2 podejścia, czuje się jakbym nic nie ubrała xD
xxagaxx, - w zasadzie nie mam już innych 🙂 Miękki może być też na fiszbinach. Mam dosłownie może z dwa takie klasyczne, mocniej układające biust pod niektóre sukienki, ale noszę je od wielkiego dzwonu.
Mogę rzucić swoim cyckiem w miękkim staniku zdjęciowo, nie wstydzę się, a dobrze uszyty miękki trzyma top, potrafi ładnie zebrać biust.
Nawet moja mamcia z rozmiarem na poziomie 85F/G nosi teraz miękkie, bo szyją 😁

Jedyne co, to odkąd mam te miękkie to musiałam sobie sportowy do konikowania kupić 😂 bo raz, że trochę mi szkoda tych droższych, a dwa, że jednak na koniu lubię mieć cycek bardzo mocno przytrzymany.

Za to plus - cycki nie pocą się w lecie w cienkiej koronce 😁
xxagaxx, kwestia przyzwyczajenia, ale moim zdaniem też preferencji i biustu. 🙂 ja mam 65D/E, ale biust zbity, lubię zebrany biust i lubię generalnie biustonosze z fiszbinami, ale od dłuższego czasu coraz częściej pomykam w miękkich na co dzień, też do pracy. Z tym, że gdybym miała mniej trzymający się biust (rzadszy, bardziej lejący niż zbity) to jednak szukałabym większego podparcia; już przy okresie, jak te piersi są większe i bardziej tkliwe, czuję, że jak wychodzę np. Do sklepu, to przeszkadza mi trochę majtający się biust. 😉 za to podbijam, że na upały to super opcja, gigantyczna różnica. 🙂
Też jest różnica dla mnie jeśli chodzi o koronkowe biustonosze via brak biustonosza, że coś tam jednak bardziej ten cyc jest podtrzymany. Mówię tutaj o koronkach bez fiszbin, do tych fiszbinowych się zbieram, ale trochę boję kupować bez dopasowania przez neta, bo jednak muszę mieć konkretny kroj.

keirashara sportowy na konie to jest złoto. 😉 jeździłam w zwykłych biustonoszach fiszbinowych, później sportowych, założyłam raz zwykły na jazdę - geeeez niewygodnie jak nie wiem. 😀 tylko taki bardziej podtrzymujący sportowy polecam, taki szmaciak lepiej niż zwykły biustonosz, ale gorzej niż podtrzymujący zdecydowanie (moje zdanie).
Dreamer113, - ja musze mieć specyficzny sportowy, bo mam mocno zwarty cyc, może nie duży - ale szeroko od siebie, dużą przerwę między nimi. Dlatego zwykle biorę staniki 80C i idę do krawcowej zwęzić obwód, bo one mają szerzej miski niż 75-tki (teoretycznie mam 75 C/D, w praktyce 80C leży lepiej). I tak jest lepiej odkąd przytyłam i biorę hormony, bo szukanie 70B/C z dużą przerwą to było dopiero wyzwanie 🤣
Jak kupię typowy sportowy, który zakłada "cycki trzymają się siebie" no to mi nic nie daje, cycki latają i jeszcze zwykle miejsce na nie kończy mi się w połowie cycka 😅 ale udało mi się dobrać i jest super, tylko właśnie stacjonarnie.

Z miękkich na fiszbinach na prawdę polecam white rvbbit, kocham je 💖 Są takie wygodne, a przy tym trzymają i ładnie układają biust - jest okrągły i pełny, nie takie szpiczaste trójkąty jak część miękkich robi. Ich mi właśnie szkoda na konia, bo trzymają top. Lubię też Elenę z Intimissimi, ona taka poł-miękka, jest wkładka na sutku, ale fiszbiny mało, dużo luzu 🙂
xxagaxx tak, ale muszą być dobrze uszyte 🙂 ale wszystkie mam na fiszbinie, poza sportowymi z termoformowana miska, tam fiszbina niepotrzebna 🙂
Jeśli jest dobrze uszyta miska,zwłaszcza od strony pachy, to ładnie zbiera biust do środka mimo braku usztywnienia, Freya to mój faworyt póki co chyba 🙂
A, noszę 65G, więc może nie jakoś gigant ale no trochę jest do ułożenia 🙂
A btw biust i jazda konna - jeśli ktoś ma problem z dobrym stanikiem sportowym to jednak przy większym biuście polecam chociaż koszulkę kompresyjna do jazdy, dla higieny biustu i utrzymaniu go w formie to serioweczka robi różnicę 🙂 grawitacja jest bezlitosna a wespół z podrzucaniem to już w ogóle...
24 września 2024 17:06
Dzięki wielkie za polecajki! Pooglądam wszystkie
Z triumpa ostatnio kupiłam polusztywniany lavish spotlight i jest śliczny, ale przede wszystkim wygodny. A mnie się już coraz mniej chce chodzić w staniku, temu myślę o czymś całkiem miękkim.

Chociaż mój biust po tych przeżyciach i zmianach to raczej lifting trzeba myśleć, czemu tak drogo
keirashara, a nie, nie, że sportowym chodziło mi o stanik podtrzymujący mocniej, a nie tyle zbierający. 😉 czyli np. Biustonosz sportowy do biegania, a nie do jogi (statecznych ćwiczeń). Ja kupiłam akurat taki średnio podtrzymujący i zbierający, bo chciałam mieć trochę cycka też w nim. :P mi się sprawdza, ale to już wedle potrzeb.

White rvbbit też mam, jeden polgorset i jeden biustonosz koronkowy z fiszbina, jakoś jeszcze nie nosiłam - ale jakościowo naprawdę fajne, a tabele rozmiarów się faktycznie sprawdzają. 🙂

Jedyna firma z bielizną, której absolutnie nikomu nie polecam to jest Wróblevska - mam od nich kilka kompletów (6? 8?) i połowa jest źle uszyta albo idzie na szwach, straszna padaka. Często są w ogóle niedopasowane rozmiarem (a niby szyte na miarę, czas oczekiwania chyba ponad 20 dni), źle leżą, mają krzywo przyszyte paski itp. Chociaż są piękne, więc tym bardziej szkoda.
Ja mam 2 miękkie z Triumpha i ich nienawidzę 😅 a tez na fiszbinie.
Sportowe kocham panache, mam już 4 i mogłabym je nosić non stop, ale jednak ładniej cyc wyglada w zwykłych 😅
Ale obczaję te firmy co polecacie, może zmienię zdanie
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
25 września 2024 09:26
O, jak temat wypłynął, to może wiecie czy jakaś firma w standardzie ma obwód 60? Wszędzie najmniejszy to 65.
Weeeeez, nieeeeeeprawda 🙂

Freya, Allure, Panache, Cleo, nawet Esotiq i Konrad robią już 60tki 🙂
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
25 września 2024 09:44
faith, Dzięki! Jeszcze niedawno łaziłam po sklepach i mi wszędzie babki mówiły, że najmniejszy 65 i że trzeba zwężać. Spoko, bo to zwykle w cenie i potem mi do domu przysyłali paczkę, ale jednak lepiej kupić od razu jaki trzeba.
zembria, - sprawdzaj i 65 czasem, bo uwaga, w tym też rozmiary różnią się między sklepami 😂 Obwody z takiego Triumpha czy Change wypadają większe niż te z Intimissimi i to o dobry rozmiar jak nie dwa. Trochę śmiechłam, jak w Change pasował na mnie 65, gdzie normalnie nosiłam wtedy 75. Oczywiście z jakąś miseczką E i konstrukcją, jakbym ja tam miała nie wiadomo co do trzymania, a nie dwie średnie mandarynki 😂 "Przy takim rozmiarze ramiączka muszą być szerokie", no kisłam xD
Z White Rvbbit czuje, że są tak pomiędzy ww markami. Czasem to kwestia materiału, ale imo też szycia. Mam kilka tych takich szytych z Grubą Nicią Szyte, Pzazz, Alia i one też wypadają szczerze mówiąc różnie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się