Stajnie na Śląsku
Cześć,
planuję przeprowadzkę do Katowic i zwracam się do Was z prośbą o polecenie stajni najlepiej do 40km od Katowic, ale rozważę każdą.
Szukam stajni do 400-500zł. Mój koń to już emeryt, więc nie potrzeba nam żadnej infrastruktury, może to być stajnia wolnowybiegowa, jedyne czego potrzebuje to wychodzenie na pastwiska.
Dziękuję za odpowiedzi :kwiatek:
Odezwij się do Piotr_48 🙂
:Nique, piotr_48 ma pensjonat za 700zl miesiecznie. 😉 więc tak jak wczesniej pisalam - tylko montana w tych rejonach, a i tak odrobinke ponad budzet.
Sławków droższy na bank, ale w tej cenie co Watermelon szuka to chyba nic nie ma.
Cenowo na pewno więcej ale wolnowybiegówka - pisz do forumowej megruda, w Tychach ma stajnie 🙂
Hej! Pilnie poszukiwany pensjonat dla dwóch walachow, na trasie Gliwice/Tychy. Zależy mi na stałym dostępie do siana, całodziennym przebywaniu moich koni na dworze (padok,pastwisko), tym samym na przestrzeni; możliwości karmienia 3x dziennie. Jeśli chodzi o cenę wezmę wszystkie propozycje pod uwagę. Zależy mi bardziej, jak wcześniej pisałam, na przestrzeni dla koni niż np na hali. Mile widziane osobne stada wałachy/klacze.
Pomożecie? 🙇 😉
[quote author=agiag link=topic=1780.msg2935717#msg2935717 date=1592911528]
w Bytomiu na ul. Leśnej 7a jest stajnia przydomowa Ponny Hoff , mało kto o niej wie, pensjonat od 1,5 roku jest dopiero i jestem tam z koniem od początku,
nie ma hali, ale jest oświetlony plac do jazdy, a nawet dwa, konie cały dzień na padoku z trawą i wodą, regularnie zmienia padoki jak wyjedzą trawę, a zimą siano w paśniku cały czas, boksy angielskie, jest taka mini rekreacja, ale teraz bardziej pensjonat ma być, bardzo polecam, cena 800 zł, jest ogłoszenie na revolcie i na fb też można znaleźć. Karmienie 2 razy dziennie, boksy sprzątane codziennie. Tereny też są, choć trzeba przejść przez ulicę, więc koń musi być grzeczny i opanowany.
[quote author=camea link=topic=1780.msg2937307#msg2937307 date=1593943307]
Polecam stajnie w Bytomiu Ponny Hoff, wyżej napisałam opinie, ogłoszenie na revolcie i fb można znaleźć, mało kto o niej wie, bo pensjonat jest od 1,5 roku dopiero i były tylko 3 boksy, a teraz jest jeszcze kilka wolnych, bo właściciel sprzedał kilka swoich koni z rekreacji i nastawia się bardziej na pensjonat. W sumie 11 boksów, więc tłoku nie będzie, fajna kameralna stajnia i święty spokój.
[center][img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Proszę edytować posty... a nie tak raz za razem ;-)
DodoMod morderca dziewic i revoltowych lemurów[/center]
Przejrzałam cały watek i mam jedno pytanie odnośnie jednej ze stajni, która został wspomniana w tym wątku- "stajnia w Mysłowicach- Ławkach, u Pana Biolika". Ktoś kojarzy tą stajnię? W internecie nie ma niestety nic na jej temat. Szukam pensjonatu i te okolice też by mnie interesowały.
PATRYCJA10822 możesz mi napisać gdzie to jest dokładnie? Mają stronę internetową?
Nick jest to stajnia prywatna, gdzie prowadzono hodowle koni jak dobrze wiem jest to ul.Kasprowicza w Mysłowicach
Dziękuję za odpowiedzi :kwiatek:, a czy w takim razie jeśli podniosłabym budżet to jestem w stanie znaleźć coś fajnego bliżej Katowic?
w Tychach u mnie od 1 sierpnia bede miec wolne miejsce. Stajnia wolnowybiegowa.
W Suszcu na trasie Pszczyna Żory kończy się budowa dwuch nowych ang boksów, dużo łąk. Może tam miła atmośfera
Patrycja10822dziękuję, przejadę się i zobaczę
Wstępnie rozglądam się za boksem dla konia. Interesuje mnie dobra opieka, karmienie i pastwiska oraz piaskowy plac do jazdy, jakby była hala to super. Do tysiaca złotych. Okolice Cieszyna +/- 25 km, Ochaby raczej odpadają bo jest problem z wypuszczaniem koni podobno.
Hej! Pilnie poszukiwany pensjonat dla dwóch walachow, na trasie Gliwice/Tychy. Zależy mi na stałym dostępie do siana, całodziennym przebywaniu moich koni na dworze (padok,pastwisko), tym samym na przestrzeni; możliwości karmienia 3x dziennie. Jeśli chodzi o cenę wezmę wszystkie propozycje pod uwagę. Zależy mi bardziej, jak wcześniej pisałam, na przestrzeni dla koni niż np na hali. Mile widziane osobne stada wałachy/klacze.
Pomożecie? 🙇 😉
Stajnia w Jaworznie- wiec kawałek
Góra Piachu u Pana Michała - stałam, polecam 🙂
Hej. Szukam stajni do 40 km w każdą stronę od Zawiercia. Najlepiej przydomowej. Zależy mi na całodziennym padokowaniu, skarmianiu przywiezioną przeze mnie paszą i czystym boksiku. Koń zupełnie bezproblemowy. Chętnie w cenie do 700 zł. Możecie coś polecić??
Czy mogłabym prosić o opinie na temat stajni Elizar w Rybniku? (Może być na priv). Interesuje mnie ona od strony pensjonariusza.
Dziękuje :kwiatek:
Czy w odległości ok. 30 min jazdy od Katowic-Brynowa znajdę jakieś sensowne treningi ujeżdżeniowe, które nie wymagają posiadania swojego konia (poza z Arabką)?
[s]Edit: względnie jakaś współdzierżawa w miejscu się będzie z kim mądrze pojeździć.[/s]
Z tego co widziałam to Pani Patrycja Pieńkos ogłasza sie z treningami skokowymi i właśnie ujeżdżeniowe 🙂 w KKJ.
Hej. Szukam stajni do 40 km w każdą stronę od Zawiercia. Najlepiej przydomowej. Zależy mi na całodziennym padokowaniu, skarmianiu przywiezioną przeze mnie paszą i czystym boksiku. Koń zupełnie bezproblemowy. Chętnie w cenie do 700 zł. Możecie coś polecić??
Zobacz na FB Stajnia u Zbyszka w Ryczówku, ewentualnie FB Stajenka Biały Kamień, mogę podać na priv namiary do znajomych z Biskupic Pilickich ( okolice owczarni) też prowadzą przydomówkę ale nie mają strony w internetach.
A czy ktoś z Was ma jakieś info na temat stadnin gdzie można sie zapisac na treningi i wyjeżdżać na zawody? Kiedys wiem, że w Amigo tak było, a teraz mam informacje na temat ASK świerklaniec ale nie robią póki co naboru. (bez swojego konia)
A czy ktoś z Was ma jakieś info na temat stadnin gdzie można sie zapisac na treningi i wyjeżdżać na zawody? Kiedys wiem, że w Amigo tak było, a teraz mam informacje na temat ASK świerklaniec ale nie robią póki co naboru. (bez swojego konia)
https://www.facebook.com/SKSRW/
Poszukiwana stajnia:
- pastwiska (konie jak najdłużej na dworze)
- hala (lub w planach)
- dobra opieka, siano na zimowym padoku, siano w boksie tyle ile się należy dobrej jakości
Brak rekreacji będzie dużym plusem ale nie jest koniecznością.
W promieniu 20 / 25 km od Tarnowskich Gór. Istnieje taka?
Szukam osób które jeździły rekreacyjnie (lub nie, ale kojarzą konie rekreacyjne) w stajni PROFIT ORZESZE w latach 2017-2018
Plss :kwiatek: próbowałam się dowiedzieć czegoś u źródła, ale zostałam z deka olana. Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej o klaczy która w Orzeszu była opisana jako Milady. Wysoka,starsza, skarogniada wiem tylko że chodziła w rekreacji i została sprzedana jako kon rodzinny
Cześć, szukam w Bielsku Białej, Oświęcimiu, Wadowicach itp. instruktora lub nieformalnie osoby dającej lekcje na swoim koniu do nauki na lonży i pierwszych kroków luzem na ujeżdżalni dla osoby dorosłej, wysportowanego mężczyzny 80/90 kg. Szukam nauczyciela z dużym doświadczeniem, drobiazgowego, umiejącego przekazać "o co w tym wszystkim chodzi", nauczyć równowagi w siodle i porozumienia z koniem. Niech wytłumaczy coś o środku ciężkości, ułożeniu miednicy, coś jak lonża dosiadowa. Nie chcemy klepania pupą bez sensu i "pięta w dół". Koń minimum 160 cm, raczej wyższy, nie posadzę 90 kg na drobnego konia. Odległość może być większa, cena powiedzmy, że nie gra roli za dobrego nauczyciela i odpowiedniego konia.
[quote author=kare_szczescie link=topic=1780.msg2944489#msg2944489 date=1599654668]
Ava, a Lando?
[/quote]
Niestety mają problem z wychodzeniem na padoki. Wiem od pensjonariuszy.