Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać ;)
skąd sciagacie utwory mp3 ?
[quote author=cieciorka link=topic=20.msg288371#msg288371 date=1246482482]
mam blue connect- płace raz i uzywam neta dowoli czy naliczaja mi ze wgledu na czas uzywania? 😡
problem pierwszy juz rozwiazalam, ma ktos blue connecta albo innego palucha?
jak dzwonilam do obslugi moglam spytac ale wstyd mi bylo a boje sie rachunku :P
przeczytałam sobie co to jest 3g, bo włącza mi się taka ikonka w nowym telefonie, ale dalej nie wiem, co mi to do konca daje- czy to cos jakby bluetooth?
[/quote]
3G w telefonach pod kreskami zasięgowymi (bynajmniej ja tak mam) jest chyba do tego, że można nawiązywać wideo połączenia... ale mogę się mylić, bo kiedyś tak mi kolega tłumaczyl 😉
martynkakoniki, proszę, posłuchaj tej piosenki
http://w222.wrzuta.pl/audio/7NivUAmIueH/bynajmniej i sprawdź, jak stosować słówko "bynajmniej".
Gosia, to jest maszyna do mycia ulic 😉
Gosia, Ymm ciężarówka? Ja nie wiem ale mieszkam w centrum miasta i często pod domem przejeżdża duży samochód, z pomarańczowymi światłami i strasznie hałasuje. Nie wiem czyści ulice? . Ale szczerze mówiąc nigdy mi się nie chciało wyjrzeć jak to to wygląda. O to chodzi?
edit: i już wiadomo ... albo tylko udaje, że to ciężarówka czyszcząca ulice nigdy nic nie wiadomo 👀 😁
To jest taka ciężarówa pryskająca wodą ze szczotami .
Od jakiegoś czasu tak się "szwęda" i zaciekawiło mnie. Dziękować
Ale i tak myślę, że to tylko taki kamuflarz. Jeździ nocą, żeby nikt nie widział kto tym kieruje. 👀
EOT
skąd sciagacie utwory mp3 ?
wu wu wu kropka sciagaj kropka org 🙂
edit
Nie tyle do mycia ulic co do czyszczenia rynsztoków z liści i papierów by w razie czego studzienki się nie pozapychały 😉
Skoro poprawnie jest: w polsacie, w tvp1... , to jak powinno się mówić przełącz na polsat czy przełącz w polsat?
Wiorek, a jak mówisz? Przełącz "w kanał"? 😎 Np. "Na Canale +". Chociaż to nie dotyczy wszystkich nazw, bo "w Cartoon Network", a nie "na Cartoon Network".
Nie wiem jak dobrze sformułować pytanie, ale o ile, jak, różni się czaprak rozmiaru COB od FULL ?
Nie wiem jak dobrze sformułować pytanie, ale o ile, jak, różni się czaprak rozmiaru COB od FULL ?
Nie spotkałam się z taką rozmiarówką. Może Pony od Full?
bo właśnie dostałam czaprak od siostry z Londynu i na mojego konika jest ciut za mały i chcę się zamienić,ale nie wiem jak tłumaczyć jaki to jest rozmiar 🤔wirek:
Malaaa, czarpak ?
Ooo jej to sobie producent wymyślił.
Miniema że większy do pony a mniej niż full 😁
jsk chcesz sprzedać to po prostu podaj wymiary. 😉
tylko błagam, nie tu
dziękuję za pomoc;*
opolanka nie miałam nawet takiego zamiaru 😉
Jakim programem mogę zrobić screena z filmu?
i jeszcze jedno 😡 ma ktoś może Pentaxa K200d i udzieli mi paru rad? może być na pw bądź gg. Z góry dziękuję :kwiatek:
jeśli to aparat (a tak coś przeczuwam 😉 ), to może zapytaj w wątku o Fotografii?
JARA, jeśl chodzi Ci o jeden obraz to można zrbić to klawiszem PrtScSysRQ
A ja też mam pytanie...
Co oznacza naklejony na samochód łoś i byk?
Koń ,to rozumiem...jezdziectwo ,dzik - łowiectwo.
Ostatnio nawet dowiedzialam sie ,ze naklejka w ksztalcie rybki (schematyczna) symbolizuje religijnosc.
W gls-ie moja paczka ma status "źle sortowana". Co to oznacza??
A teraz coś z psychologii:
Czy lęk wysokości jest fobią? Strach paralizujący mnie przy przezrocystej barierce balkonowej- 3 piętra.
Patrzę w dół z bezpiedznej odległości mieszkania i nagle : - drgawki, zimny pot, zawrót głowy - taki szybki strzał jakby ktoś mnie sypnął z pięści plus w ostateczności omdlewanie.
Nie ufam sobie na tyle że w stanie zagrożenia - np. poślizgnie mi sie stopa i zlecę - nie będe umiała sie utrzymać na poręczy itp. To mnie blokuje przed np. patrzeniem z mostu w dół.
Mam ogromny problem z ruchomymi schodami - jeśli po bokach widzę jak wysoko sie unoszę. Wydaje mi się że w tym strachu macza palce równiez mój błędnik. Czy jest to możliwe? mam wrażenie że jak patrzę na przestrzeń ( na wysokości) to mój mózg tego nie ogarnia i wysyła błędne informacje o zagrożeniu. Nie umiem sie do tego przyzwyczaić ani tego pokonać. Nie mam lęku przestrzeni ale jeśli znajduję się na wysokości 5 m nad ziemia, a barierka bezpieczeństwa jest przezroczysta ( obojętnie czy siatka czy szyba) w dodatku poniżej wysokości mojej brody... nie ma bata żebym powstrzymała atak paniki ( kucam i trzęsę się ze strachu).
Chciałam się dowiedzieć czy sama się blokuję - psychicznie... czy raczej wywołane jest to zła informacją mózgu.
Dodam że w dzieciństwie w wieku 4 lat z 4 piętra potrafiłam schodzić na tyłku. Czułam wysokość ale nie widziałam.
Najgorsze że pod ziemią również mam ten problem jednak strach opanowałam na zasadzie - samoistnie trzęsących się nóg. Normalnie mięsnie zaczynają mi podstakiwac jakby miały zaraz zamienić sie w kruszarkę do betonu. tak jakby żyły swoim życiem. Najgorsze że nad tym nie potrafię już zapanować. Przy zejściach na dół nie mam już blokady ale gorzej z górą. Jeszcze 3 latat temu wejście na konia wiązało się z okropnie męczącymi zawrotami głowy. bez paniki ale tak jakbym czuła pierwsze stadium lęku wysokości....
Zna ktoś odpowiedzi na moje pytania? Wiele razy próbowałam poradzić sobie z tym i żadne akcje nie przynosiły skutku. Czy powinnam iśc do psychologa? :P:P:P:P
brylant, pod Warszawą naklejka z łosiem oznacza 'przynależność' do Księstwa Łoś 😉 czytaj przywiązanie do miejscowości Łoś. Ryba to katolik :}
JARA, jeśl chodzi Ci o jeden obraz to można zrbić to klawiszem PrtScSysRQ
Nie da się, bo pokazuje się czarny obraz.
zabeczka17, nie każdy lęk przed wysokością jest fobią. Stopień lęku jest różny, pojęcie fobii jest zarezerwowane dla skrajnych przypadków spektrum. Naukowcy argumentują, że lęk wysokości jest instynktem występującym u wielu ssaków, w tym zwierząt domowych i ludzi. Paniczny lęk nie jest dobry dla organizmu, jeśli masz z tym problem i przeszkadza Ci to w normalnym funkcjonowaniu, powinnaś się udać do specjalisty, który pomoże Ci ten lęk zwalczać. Jak masz jakieś pytania, to wal na PW.
opolanka dziekuje :kwiatek:
ja może nie że się wstydzę. ale dawno nie byłam na Służewcu.
jak to teraz wygląda? kiedyś wejscia byly bezplatne, a teraz?
podobno jakis bus dojezdza pod same trybuny?
oczywiscie chodzi mi o dzien wyscigowy zeby wejsc popatrzec...
thaya na stronie
www.torsluzewiec.pl w różnych zakładkach masz opis dojazdu i linie jakie kursują, ceny biletów są podane obok tego duuużego, głównego zdjęcia (musisz kliknąć na "nowy sezon wyścigowy 2009"😉 i jak to tam wszystko wygląda, no i oczywiście plan gonitw 😉 W ten weekend odbywają się wyścigi w Sopocie, ale w przyszłą dwudniówkę jak najbardziej na Służewcu.
Pozdrawiam 😀
Skoro o Służewcu mowa... Tam jest jeden tor, czy więcej? 😡
W przyszłym tyg. też w Sopocie są, jakby co.