... ślub :) ...

opolanka   psychologiem przez przeszkody
08 lipca 2009 18:22
też na to czekam
dziewczyny, mam do was pytanie 🙂
Jak długo byłyście ze swoimi partnerami zanim doszło do zaręczyn? A ile czasu minęło do ślubu?
😉
Manta   Tyłkoklep leśny =)
08 lipca 2009 18:57
Czy wypada iść na ślub i wesele oczywiście (kuzyna) w czarnej sukience? Kupiłam sobie wczoraj śliczną małą czarną i zastanawiam się czy mogę ją ubrać czy np. lepiej zostawić sobie ją na poprawiny?

ja idę na ślub/wesele brata w czarnej, zadzwoniłam, zapytałam go czy nie będzie miał nic przeciwko i jest ok =)

Radze zapytać, wg niektórych czarna sukienka na ślub/wesele oznacza, że nie akceptuje się tego związku ;-) więc dobrze by było nie zrobić wtopy =)

A powiedzcie mi, macie jakieś ciekawe pomysły na wieczór panieński? Czy może było o tym już w tym wątku (wtedy przewertuje cały wątek w poszukiwaniacg)
Ja też nie znosiłam wychodzić do oczepin...super że już nie będę musiała 😅

My z T byliśmy krótko razem, zaręczyliśmy się po roku, ślub był po półtora roku bycia razem. Ale znamy się 20 lat 😉 - no dobra, tylko że przz ostatnie 12 lat nie mieliśmy ze sobą kontaktu 😉

Manta nie wiem o jakie fajne pomysły na wieczór panieński Ci chodzi, ale mi podobała się zabawa jaką wymyśliła moja świadkowa - zadawała mi pytania na które wcześniej odpowiadał mój T. Za każdą złą odpowiedź oczywiście płam karniaka 😉 Ale fajne było to, że okazało się że miałam bardzo mało błędnych odpowiedzi.
08 lipca 2009 21:21
Jak długo byłyście ze swoimi partnerami zanim doszło do zaręczyn? A ile czasu minęło do ślubu?
😉

2 lata.

Ja juz wspominałam o panieńskim w SPA albo gdzieś na odludziu z przyjaciołkami.
RTK- mojego męża poznałam w październiku 2004 roku (dołączył wtedy do mojej grupy na studiach po rocznej dziekance).
Przez pierwsze lata byliśmy po prostu znajomymi ze studiów (nawet się specjalnie nie przyjaźniliśmy- choć od poczatku bardzo mi się podobał).
"Zaiskrzyło" w sierpniu 2006 roku (poprzez GG 😡 On wtedy był na praktykach w Szkocji, a ja w Poznaniu i wieczorami siedzieliśmy na necie).
Oficjalną datą naszego "poczatku" jest 24.09.2006.
Zaręczyny odbyły się w lutym 2008, a ślub w sierpniu 2008 🙂
My po 3 latach znajomości wzieliśmy ślub 😀
09 lipca 2009 09:08
nam w czerwcu przyszłego roku minie 4 lata, jak się spotykamy, w lipcu rok jak jesteśmy zareczeni, a w sierpniu slub. 😉
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
09 lipca 2009 12:35
😉

zaręczyny po 7 miesiącach znajomości
ślub ponad rok od zaręczyn

ale najlepsza była siostra mojego znajomego - na 3 spotkaniu się zaręczyli, po 3 miesiacach wzięli ślub, są razem już ze 4 lata i są szczęśliwi🙂
A ja z moim mężem przyjaźniłam sie przez 8 lat 🙂 Potem zaręczylismy się po roku 🙂 po kolejnych 2 latach slub.
Ślub miał bys rok po zareczynach, ale pierwszy termin odwołalismy na 3 miesiace przed ślubem... w tym roku nikt z rodziny nie wierzyl że sie pobierzemy 😉
09 lipca 2009 13:18
a czemu odwołaliscie? jesli można wiedziec 😉
razem od lipca 2007, maj 2009 zaręczyny, sierpień 2009 ślub
Hmm  przez rodziców. Zarowno z jednej jak i 2 strony.
Chciceli wielkie wesele, milion gości, ślub kościelny...
Generalnie ielismy niewiele do gadania. Nawet juz z desperacji zgodziłam sie na suknie taka jaka podobała sie mamie... . Sale wybrali rodzice. Uparli sie przy koscielnym, mimo ze kompletne nie jest to zgodne z naszymi przekonaniami.
Kłocilismy sie strasznie przez to.
Chcielismy miec maly, kameralny ślub. Cywilny.Dla najbliższych. Taki tez mielismy w tym roku i nie zaluje ze odwołalam w zeszłym roku... 🙂
co prawda wojny o to były w rodzinie nieludzkie 😉
09 lipca 2009 16:01
rozumiem. Myślę, że zrobiliscie słusznie. Bo pomimo tego, ze za wesele czesto płaca rodzice, to jednak to jest mlodych dzien.
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
09 lipca 2009 17:24
u nas  zereczyny po dwoch latach, slub bedzie (jak mi chlop nie ucieknie hehe) po 5,5 roku od zareczyn, czyli 7,5 roku razem 😀
Ja z chłopem mym znaliśmy się jakieś 3 lata zanim się zaręczyliśmy, potem było długo, długo do ślubu, po ślubie lat 3, rocznica była 6 lipca. RAzem jesteśmy jakieś pewnie 10 lat.
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
09 lipca 2009 18:47
😉

4,5 roku, ślub w przyszłym roku (jak dobrze pójdzie)
zareczyny po roku razem, slub 2 miesiace po zareczynach  😉 dziecko osiem miesiecy po slubie bedzie juz na swiecie :P
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
09 lipca 2009 19:38
o jakie fajne pomysły na wieczór panieński Ci chodzi

Moja znajoma była ostatnio na "wieczorze" panieńskim  ... we Włoszech. Tak sobie zażyczyła przyszła panna młoda. Oczywiście każdy zaproszony płacił za siebie (przelot, zakwaterowanie, wyżywienie itd). Wylot w piątek wieczorem, powrót w niedziele rano - cała impreza kosztowała 1 700zł od osoby.

Według mnie trochę żenada zapraszać ludzi i wymyślać taką imprezę, która wcale mało nie kosztuje.

Ja mam pytanie. Bo widzę na stronach same standardowe i oklepane kiecki. Dałoby radę znaleźć coś z takim dekoltem.

Chodzi mi o to żeby był prosty.

Dodatkowo spodobał mi się pewien płaszcz, coś a'la Robin Hood, wypatrzyłam go w pewnym serialu, ale nie mogę zdjęcia znaleźć.
I co, dużo osób było na tym "wieczorze"?
Bo mnie by nie było stać na coś takiego, nawet gdyby to była najlepsza przyjaciółka.
Okropny pomysł jak dla mnie - zapraszać kogoś i kazać mu za siebie płacić.
opolanka
Od poczatku nie chcielismy żeby płacili rodzice...
Nie płacili by wtedy  i nie zapłacili teraz.
My zanim wzięliśmy slub byliśmy razem 6 lat i 1 miesiac. Zaręczyliśmy się po 2 latach znajomości 🙂
Nasturcja-Renata   Moi trzej mężczyźni :)
10 lipca 2009 02:47
Z ukochanym jesteśmy razem od 12/11/2004 roku 😍
Oświadczył się w lutym 2009 czyli ponad 4 lata czekałam  😉 Mieszkamy razem od października 2005 roku a ślub będzie w 2010 rokuw czerwcu lub sierpniu (jeszcze nie wiem  😁 )

Szefowie mojego S. pobrali się po 3 miesiącach znajomości i są razem ponad 20 lat  😜 Naprawdę super ludzi  🙂
10 lipca 2009 07:40
U mnie to już mało aktualne, ale ja zamieszkałam z moim (obecnie ex) facetem po miesiącu, a do tego w Irlandii. No znaliśmy się wtedy jakieś 5 lat. Chciał się zaręczyć po jakiś 6 miesiącach, ale się nie zgodziłam.

Co do ilości osób na tym wieczorze to nie mam pojęcia ile było osób.
Hypnotize... ogladajac Twoje zdjecia z KR czy tam ZNK bylam przekonana, ze masz jakies 15 lat, a tu...  😡

Pogratulowac dobrych genów! 🙂
ta ta dam

dziekuje Deborah!!  :kwiatek:

Karolas w wersji weselnej

Karolas w wersji poprawinowej, o ile zdolam zrzucic boczki do wrzesnia🙂

Mam tez sliczna sukienke na swiadkowanie, zakupiona chwile temu🙂😉

nono superowe
Deborah ty to masz naprawdę talent 😀
Hiacynta
Mam 23 lata 😉 Pani w żabce zawsze pyta mnie o dowód. Po mamie tak wyglądam.
Mamuśka skonczyła w tym roku 45 lat i wygląda tak:

Chciałabym w tym wieku kiedys tak wyglądać i miec taka figure jak ona 🙂
Tak tak, wiem że wyglądamy jak klony :P

I dziekuje za komplement :kwiatek: 😉

Deborah
Ta czerwona świetna 🙂

Ta czarna fantastyczna z przodu, tylko ja sie boje udziwnien i odstrasza mnie to przezroczyste. Ale to jest kwestia gustu 🙂
Masz talent
10 lipca 2009 10:57
W czarnej kiecce podoba mi się kołnierz, jednak uważam że dół z tylu jest zrąbany 😉

nie widac foty

aleś do mamuśki podoba 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się