Ze względu na obecną sytuację nawet nie myślałam o sprowadzaniu nasienia z DE. Wzięłam z ich oferty. Ale słyszałam od znajomych że podobnie było z Bonnhome - też nie przyszło o czasie. Wszystko przez problemy na granicach...
asiaj W zeszłym tygodniu zamawiałam z Gestuet Sprehe, mieliśmy na następny dzień.
asiaj, z tego co wiem to bez problemu, bo moja koleżanka ostatnio zamawiała od Cichoniów i nawet w weekend na drugi dzień dostarczyli - jak nie ma możliwości zorganizowania kuriera to wysyłają swojego kierowcę. 💘 Także wszystko tip-top. 🙂
No to mnie pocieszyłyście, ogier wybrany, w poniedziałek pierwsze usg i mam nadzieję ze tym razem wszystko będzie OK.
Ktoś z was oglądał może młode ogiery w SO Gniezno?
Dziewczyny! :kwiatek:
Co polecacie skokowego?
Szukam czegos do 2 tysiecy (max 2,5tys)
Myslalam o:
Chacco Nann lub Islander ( od Lewickiego).
A moze cos od Wechty?
Najlepiej przez inseminacje.
Jeśli macie sprawdzone niemieckie- tez chętnie się dowiem 🙂 ( bo widzialam, że pisalyscie, iz nie dochodzi w czasie 🙁 )
siwa953 Poka foto klaczy i po jakich rodzicach. Strzał na ślepo bo fajny ogier to trochę nie teges 😉
gajara18 ten Marinello też fajny, ale i mniejszy od klaczy. Pytanie jak dużego chcesz źrebaka. Kryjąc ogierem 162 cm możesz otrzymać coś ok. 150 cm. Za duże na kuca. Ja bym jednak kryła jakimś DRP.
Gdzie znajdę spis ogierów rasy haflinger z punktami krycia z Czech i Niemiec? :kwiatek:
Chciałabym taki spis jak z pzhk, żeby sprawdzić jakie są blisko granicy. W zasięgu 200 km w Polsce jest tylko jeden.
Czy ktoś miał styczność z ogierem Caretino K (Caretino/A Zarinn J)?
Jakie daje potomstwo?
Interesują mnie wszelakie informacje.
Znajoma jedzie oglądać trzylatka po nim i jesteśmy ciekawe...
Jakie daje potomstwo?
Trzeba uważać na linię górną, bo sam ogier ma raczej nienajlepsze kątowanie zadu. Ale daje skoczne i nieźle ruszające się potomstwo.
Właśnie szukam konia dla znajomej i chyba mi się też jakiś jego potomek przewinął...
ja widziałam Caretino K i znam konie po nim. Moja własna kobyła była jezdna, z bardzo fajnym ruchem ale elektryczna i wypłoch. Zdrowe nogi, dobre kopyta
Koleżanka ma wałacha, też troszkę wszystkowidzący ale współpracujzny, te z elektryczny, spore możliwości skokowe. Była jakaś kontuzja, kopyta dobre,
w sumie wg mnie warto, zwłaszcza jak ktoś szuka skoczka. Chociaz moja była pierwszym koniem, ktory mi sam zaproponował pasaż...
Znajoma nie szuka konia elektrycznego, więc zapewne ten trzylatek odpadnie w przedbiegach.
[quote author=maluda link=topic=5087.msg2937943#msg2937943 date=1594400884]
Jakie daje potomstwo?
Trzeba uważać na linię górną, bo sam ogier ma raczej nienajlepsze kątowanie zadu. Ale daje skoczne i nieźle ruszające się potomstwo.
Właśnie szukam konia dla znajomej i chyba mi się też jakiś jego potomek przewinął...
[/quote]
Znajoma miała oglądać rudego ogiera.
Reyline, masz jakiś namiar do dr Moniki Sikory? Szukam dobrego weta wlasnie w okolicach Opola.
Reyline, masz jakiś namiar do dr Moniki Sikory? Szukam dobrego weta wlasnie w okolicach Opola.
Mam, piszę priv.
Cześć Wam,
Czy mogłabym prosić o wykaz koni kryjących naturalnie? Gdzie mogę znaleźć taką listę?
Dziękuję :kwiatek: Ok to czy mamy tu jakiegoś profesjonalistę, który mógłby doradzić na pw odnośnie dobrania ogiera do klaczy?
Chciałam zapytać o ogiera Franziskus Ingrid Klimke który zakwalifikował się do IO.
Czy są na RV osoby które miały po nim źrebię lub znają takich hodowców?
Czy ktoś może coś powiedzieć o samym ogierze? (charakter)
:kwiatek:
Pan Gasinski miał po nim potomstwo, Frederiqus G startuje obecnie w młodych koniach. myślę że możemy się doczekać więcej potomstwa w większych konkursach, bo to raczej stare linie do przygotowania na spokojnie a nie brylowania w młodych koniach
Jedyny Frederiqus G jakiego znalazłam jest po Furstenball.
https://zawodykonne.com/zawody/52/74/kon/4701Czy to o niego chodziło?
Z pobieżnie przekonanego netu wychodzi mi wniosek że Franziskus nie jest stemplem i potomstwo ma różne.
Mam bardzo fajną klacz i strasznie mnie korci żeby nim pokryć (mimo że ma małe oko czego nie lubię 😉 )
Będę musiała przyłożyć się bardziej do researchu - dobrze że mam jeszcze pół roku 😉
W DE to nie jest rozchwytywany ogier. Opinie o potomstwie sa rozne, ale ogolnie bez szału.
Iskra, faktycznie, pomyliłam się!
W DE to nie jest rozchwytywany ogier. Opinie o potomstwie sa rozne, ale ogolnie bez szału.
To by pasowało do obrazu jaki wyłania się z otchłani sieci. No cóż, trzeba szukać dalej 🙂
A co myślicie o Sezuan’s Donnerhall?
https://helgstranddressage.com/en/stallions/sezuan-s-donnerhall-2/2644
Sezuan's Donnerhall jest drobny, bardzo fajny ruchowo ale też i bardzo niepoprawny, chodzi bardzo szeroko zadem i w galopie i w kłusie. Nie wiem czy to kombinacja braku jeszcze siły i mocnej jazdy na pokazie czy ten typ tak ma i może przekazać. Ale jak masz klacz dająca prościutkie nogi, poprawny ruch i zdrowie (wazne jak chcesz Sezuana) to ogier jest naprawdę fajny, bardzo elastyczny i naprawdę super chody. Ma tez dobre oceny źrebiąt w oldenburgu
Dziewczyny szukam ogiera -siwy skoczek bardzo dobrze ruszający się . Ktoś pisał że pokrył klacz uj. tym skoczkiem bo może być i skoczek i uj.
Nie mogę tego znaleźć 🙇
A który ogier jest rozchwytywany w De? Co teraz jest na topie na zachodzie?