Klami, Ja Eggersmana używałam od lat, to zawsze była super pasza, a i fajne jest to, że mają szeroką gamę tych pasz z rożnymi składami, więc łatwo coś wybrać.
W porównaniu do Brandona to na pewno przy Eggersmann jest tak, że jak jest napisane, że pasza ma dużo Energii to ma dużo Energii, przy Brandonie mam wrażenie, że to jakoś tak nie działa ....
Gosic, mój koń jest wszystkożerny i zawsze się czuje dobrze, więc tu nie pomogę. Ale dużo znajomych koni Eggersmanna je/jadło, więc są to pasze chętnie jedzone przez konie.
Mój koń na Brandonie też pełnoporcjowo, ale zaczęłam dawać trochę owsa, jak zaczął startować już Średnią Rundę.
Po dodaniu owsa przestał dojadać Brandona, co jest do niego niezbyt podobne, bo on by zjadł kurczaka jakby mu dać ( taki filmik na fb kraży jak koń zjada żywego kurczaczka...).
Ja jestem na Green Power w połączeniu z Equichamp, wcześniej też te pasze brałam.
Jeśli Ty masz konia na Brandon XS, to nie potrzebujesz rozumiem dużo energii?
Wtedy Green Power nie dla Ciebie, ale Equichamp plus Struktur Getreide frei by ci się sprawdziło na pewno. Także są granulaty, dla wrzodów z nikim poziomem NSC będzie:
https://www.eggersmann.pl/product/revital-cubes/Generalnie oni mają super opisane na stronie wszystko i wszystkie bardzo szczegółowe składy, więc można sobie coś dobrać.
Wielce żałuję , że nie mają sieczki niskosrobiowej .
A i jest jeszcze specjalna pasza wrzodowa , ale cena zabija. Nie znam nikogo kto ją próbował, sama próbować nie będę, bo dla mnie nie ta energia.