Derka waldhausen zebra daje rade? Ma ktoś może? 😀 Chyba 3 sezony męczyliśmy decathlonowa, koń niszczyciel, a derka pancerna. Jeden minus - zsuwała się do tyłu.
Na_biegunach, dzięki, już nawet zamówiłam i dostałam do domu 😀
a możesz napisać jaki to ma skład? w sensie na jakiej substancji się to opiera? - na stronie nie znalazłam informacji na ten temat :/ i czy określają jak długo ma działać skutecznie?
Hej hej 😉 Poleci mi ktoś coś skutecznego na owady najlepiej w żelu itp. n[sub][/sub]ie w spreju ( kobył się panicznie boi psikania .A co ciekaweg odżywki do grzywy i ogona w spreju już nie 🤔wirek: )
[quote author=xxagaxx link=topic=713.msg2921873#msg2921873 date=1586280507] Na_biegunach, dzięki, już nawet zamówiłam i dostałam do domu 😀
a możesz napisać jaki to ma skład? w sensie na jakiej substancji się to opiera? - na stronie nie znalazłam informacji na ten temat :/ i czy określają jak długo ma działać skutecznie? [/quote]
To chyba same olejki - cytronella, geranium, cytryna - przynajmniej wg polskiego tłumaczenia na opakowaniu. Bardzo intensywnie pachnie. Nawet po godzinie jak wiatr zawiał od konia to z 20 m czuć.
[quote author=Na_biegunach link=topic=713.msg2925370#msg2925370 date=1587740417] Ciekawi mnie maska z szybką. Ktoś testował? https://sklep.bergo.pl/BUCAS-BUZZ-OFF-DELUXE-Maska-przeciw-owadom [/quote] Ja tam nie widzę słowa w opisie o szybce, a na zdjęciu wygląda raczej na siateczkę w takim "szkiełkowym" kolorze.
vissenna, ale te okulary mają totalnie inną rolę spełniać i w nich się nie puszcza konia luzem. Poza tym kim jest ta testerka? Bo widać że totalnie nie ma pojęcia po co są te okulary.
[quote author=Na_biegunach link=topic=713.msg2925787#msg2925787 date=1587981416] Wygląda jak wstawka z pleksi. Jak siateczka to lepiej. Wydaje się, że ma niezła widoczność. [/quote] Wstawka z plexi nie miałaby wszytej zakładki poniżej oczu...
U mnie na kleszcze (i chyba tylko na kleszcze) działa much-ex, ale ja rozpylam atomizerem po całym koniu a nie tylko na grzbiecie. Przyszedł fly-off- niedługo testujemy
Ja wczoraj z jednej kobyły wyciągnęłam 6 kleszczy, mój miał jednego... Myślałam, że zwymiotuję. Da radę podawać coś koniom od wewnątrz, żeby to świnstwo się nie wbijało???
I druga sprawa. Mój koń ma okropnie pogryzione puzdro, dziś zauważyłam, że jest całe we krwi 🙁 🤔 Czym mogę mu psikać albo smarować to delikatne miejsce? (żeby zabezpieczyć i żeby się szybko goiły te ugryzienia wstrętne).