Szukałam, ale nic nie znalazłam.
Strona endurance.pl mi nie działa. Czy istnieje w woj. mazowieckim coś takiego jak Amatorskie Wyścigi Długodystansowe, w których wystartować mogłyby też SP? Ktoś z Was jeździł?
Ws ensie wyscigi galopem? czy mówimy o jakims amatorskim rajdzie 😀
Amatorskim rajdzie długodystansowym, to teraz nazywa się, chyba, Wyścigi Długodystansowe 🙂 Klasa "L" o ile dobrze gdzieś przeczytałam ma jakies 15-17km. Taki rajd z bramkami wet itd... 🙂
Aaahhhh.... To w maju był organizowany rajd amatorski na orientacje z ukrytymi 10 punktami kontrolnymi.Wiem bo startowałam na Bandosie. A chwilowo nie wiem czy ktos cos organizuje
Ach... te Bandosy...
Muszę wejśc na endurance.pl, tam chyba coś takiego kiedyś było 🙂
w oficjalnych zawodach SP tez moze spokojnie startowac
Tylko, że z oficjalnymi wiąże się licencja, paszporty, rejestracja, a ja chciałabym jednorazowo spróbować.
to moze chodzi ci o rajdy długodystansowe co ? spójrz na pdlzj.pl tam są propozycje do gieniuszy i chyba jest właśnie L towarzyskie
A ja byłam przekonana, że Rajdy Długodystansowe miały zmienioną nazwę na Wyścigi Długodystansowe.
Dziękuję znalazłam propozycje, ale to nie Mazowsze. 🙂 Ale pomyślimy...
Bandos SMTK jeszcze raczkuje co prawda, ale mozliwe ze jeszcze w tym roku zorganizuje jeszcze jedną impreze amatorską 😀
asds, liczę w takim razie an znak od Ciebie, jak takowa się pojawi 😀
W sumie szkoda ze cię nie było na rajdzie w Zimnych Dołąch. Była to ciekawa próba dla jeźdzców i koni, szczególnie że na trasie była przeszkoda wodna 🙂
W Kuźni Nowowiejskiej w minioną sobotę była klasa "open" dla amatorów, na 20km.
Jeśli się nie mylę to w Warce we wrześniu podczas zawodów w rajdach też będzie klasa "open".
Super, a co trzeba mieć żeby wystartować?
Pozwolenie na start w zawodach od lekarza internisty lub sportowego i ubezpieczenie od jazdy konnej. Koń ma mieć paszport i szczepienie przeciwko grypie.
Teoretycznie powinno się mieć taki koszyczek na strzemionach (skórzany lub metalowy), ale widziałam osoby startujące bez tego.
ok, dziękuję :kwiatek:
Pomyślę, poczytam i najwyższy czas przygotować konia.
Mam pytanie ile kilometrów może koń przejść w rajdzie dziennie ,ale takim rajdzie na spokojnie .
Właśnie organizujemy rajd taki z bryczkami i wozami cygańskimi i resztę osób na koniach ,zaplanowane są drogi leśne i w małym stopniu drogi asfaltowe .
Dystans wynosi ponad 30 km. w jedną strone i na drugi dzień powrót . Zastanawiam się czy czasem nie jest to za daleko dla koni .
monia, jeśli są w dobrej kondycji to spokojnie pójdą ;]
ja musze ogarnać wszystkie papierki, zdać brązową odznakę i w przyszłym sezonie będę się rajdowała ;] na LL, czy też open nie trzeba nic, dystans koło 20km, Lka trzeba już brązową mieć, więc na jesieni zdam 😀
jest ktoś z okolic Warszawy startujący?
monia, o ile kojarzę stęp to ok 6 km/h, kłus 13-19 km/h a galop 20-24 km/h. Nie wiem jak wygląda Twoja jazda na co dzień ale myślę, że jeśli jeździsz w sposób typowy (większość kłusa i stępa, trochę galopu) prawdopodobnie przedeptujesz na placu w ciągu godziny ok 15 km.
Teoretycznie powinno się mieć taki koszyczek na strzemionach (skórzany lub metalowy), ale widziałam osoby startujące bez tego
koszyczek jest konieczny jeśli startujesz w butach bez obcasa, np adidasach. Jeśli chcesz jechać w sztybletach, które jak wiadomo obcas mają i nie ma ryzyka, że stopa wpadnie za głęboko w strzemię i się zaklinuje, to spokojnie można mieć zwykłe strzemiona.